Home Sweet Home!
Al mijn Cal-dekens zijn weer thuis. Ze liggen weer gezellig bij mij op mijn werkkamertje, nadat ze voor lange tijd zijn weggeweest. Een fijn gevoel.

Zeven weken lang deed ik niks anders dan haken, patroon schrijven, foto’s maken en weer haken. Uur na uur en dag na dag. De hele maand juli was ik ermee bezig en ook nog een stukje van juni en augustus. Het kan dan niet anders dan dat je óf het project waar je mee bezig bent gaat verafschuwen, of je gaat er ontzettend veel van houden.
Bij mij gebeurde het laatste.

Dit garen, de Colour Crafter van Scheepjes, haakt zó ontzettend fijn, het is zó heerlijk zacht en het heeft zó een prachtige uitstraling! Ik kan er gewoon niet genoeg van krijgen, het is een feestje om ermee te haken.
Ik koos zes kleuren per deken en ontwierp hiermee een deken naar mijn hart. Dit werd mijn derde Cal en ik wilde dat ze weer heel anders werd dan de twee dekens die ik hiervoor haakte.
Weken, misschien wel maanden, lag er een idee uitgetekend op mijn bureau. Het was het, maar eigenlijk toch ook niet. Ik hield ervan, maar tóch moest er nog iets aan veranderen.
In de groep liet ik merken dat ik weer dacht aan een nieuwe Cal. Dit werd enthousiast ontvangen, gelukkig maar. Ook kreeg ik heel veel reacties in de zin van “ik hoop dat…”, “hopelijk gaat het niet…”.
Dit liet ik allemaal lekker rond dwarrelen in mijn hoofd, samen met het idee dat voor me lag op mijn bureau. Gewoon lekker laten gaan, ik had nog genoeg andere dingen op de planning staan.
Op een dag was het zover en ging het van “ping!” Ineens ging er een lampje branden! Ik was zó ontzettend blij! Eindelijk kon ik aan de slag. Daarna ging het snel. Na een aantal dagen met een pen en heel veel vellen papier op de bank te hebben doorgebracht, kon ik eindelijk het garen bestellen en beginnen met haken.
Ik genoot! Het ging goed en mijn dekens werden precies zoals ik wilde dat ze zouden worden.

Op 14 augustus bracht ik mijn dekens weg. Ik moest ze even laten gaan voor de fotografie. Voor mij braken er drie weken vakantie aan, waarin ik even kon genieten van mijn welverdiende rust!

Afgelopen vrijdag was het zover. De foto’s waren klaar en ik mocht mijn dekens weer komen halen.
Zaterdag reed ik samen met mijn man en de dekens naar een hunebed dicht in de buurt. Nog even een paar foto’s maken, gewoon in mijn eigen, af en toe beetje gekke, stijl.

2017-09-23 12.08.12

Terwijl ik deze blog schrijf, krijg ik gewoon een beetje buikpijn. Wanneer zal ik de zin schrijven…”en hier zijn ze dan!”?
Dat is toch wel weer een heel spannend moment. Tot nu toe waren de reacties lovend. Ik liet al een beetje zien van de kleuren en af en toe wat steken. Nu ga ik ze helemaal laten zien. Geen geheimen meer.

Van tevoren nog even wat leuke, gezellige foto’s. Uitstelgedrag???

“Home Sweet Home”, waarom dit thema?
Thuis is voor mij de plek waar ik me veilig voel, waar ik op mijn gemak ben en waar ik helemaal mezelf kan zijn. “Home Sweet Home” is een zinnetje dat ik vaak uitspreek als we weer thuiskomen na het boodschappen doen, na een vakantie of een avondje weg. “Home Sweet Home” kwam daarom in mijn gedachten om te gaan gebruiken in mijn dekens. Letterlijk…

In de hele deken gaat dat er dan zo uit zien.

2017-09-23 11.46.33

O, wat is dit spannend en o, wat is dit leuk!!
Zelf vind ik de deken zo ontzettend mooi geworden en ik vind haar ook zó gezellig om te zien! Daarnaast is ze lekker zacht en is het weer een hele mooie, regelmatige deken geworden. Dat is waar ik van houd, rust en regelmaat in mijn patronen. Dat is eigenlijk wat je steeds weer terug ziet in mijn ontwerpen.
In een Cal is dit altijd een stukje lastiger. Het moet niet al te voorspelbaar worden. De steken van de volgende week moeten nog wel een verrassing blijven. Bij een deken met zóveel regelmaat kun je er niet onderuit dat dit af en toe niet helemaal lukt. Toch denk ik zelf dat ook deze deken weer 100% “Cal-waardig” is!

Nog even een paar mooie sfeerplaatjes.

Ja, ik ben blij, ik ben tevreden en ik ben ontzettend trots op deze vier dekens!
Natuurlijk gaf ik ze ook deze keer weer namen. Dit is niet alleen leuk, dit is ook heel handig. Het is makkelijk vertellen aan welke deken je werkt. Ook is het straks makkelijk als er weer garenpakketten gemaakt en verkocht gaan worden.

“Home Sweet Home” is het thema. De namen van mijn dekens heb ik een beetje in dezelfde stijl gekozen.
Lieve mensen, maakt u vandaag kennis met

Het is gebeurd, ik heb het gedaan. Jullie hebben de dekens mogen zien. Ik hoop met alles wat in me is dat we vanaf 6 december weer met een hele grote groep gaan haken aan deze deken. Veertien weken gezelligheid. Heerlijk met z’n allen de winter door!
Ik heb er zin in, ik hoop jullie ook!!

In mijn volgende Cal-blog ga ik jullie vertellen vanaf wanneer de garenpakketten te koop zullen zijn. Daarna volgt er nog een proeflapje en dan zijn we klaar om te starten. O, wat spannend en o, wat leuk!!

Ook gaan er weer Meet & Greets komen. Voor deze Cal, maar ook voor het boek dat bijna verschijnt. Daarnaast ga ik weer op pad met een aantal workshops. Als je het dus leuk vindt is er genoeg gelegenheid om elkaar te ontmoeten! Ik zie er naar uit!
In de agenda kun je vinden waar ik wanneer zal zijn.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten!