De vakantie is alweer voorbij. Wat hebben we genoten! Voor het eerst sinds een aantal jaren zijn we weer écht op vakantie geweest. Heerlijk met z’n tweetjes genieten van de natuur, de rust en het even niks “moeten”. Ik ben weer klaar voor een heel jaar Lossen & Vasten!

Halverwege de eerste week van onze vakantie vertrokken we met ons rode autootje richting Duitsland. Hier brachten we acht dagen door in de Harz. Wat een prachtige plek om tot rust te komen is dit. Er zijn bergen, maar niet zo hoog dat ik er onrustig van werd. Heel veel jaren geleden waren we in Oostenrijk. Hier kon ik bijna niet in mijn stoel blijven zitten. Ik móest naar boven, ik wilde weten wat daar dicht bij de top te beleven viel. Dat was prachtig, maar dit was beter voor nu.
We hebben heerlijk gewandeld, genoten van de schoonheid van de natuur, een rommelmarkt bezocht, een kerktoren beklommen (wat heel knap is als e hoogtevrees hebt!), gegeten, en uitgerust.
Tijdens deze vakantie heb ik geen enkele steek gehaakt en er zelfs niet eens behoefte aan gehad. Wel lag het nachtkastje in het hotel vol met garen, haaknaalden, een aantekenboekje en dat soort dingen. Ik heb het niet eens aangeraakt. Waarschijnlijk had ik het even nodig.

Na acht dagen was het goed om weer naar huis te gaan. Even bijkomen, even de was doen en daarna weer inpakken. We gingen ook nog een midweek naar Den Haag. Onze zoon en schoondochter wonen hier en het is erg fijn om een paar keer per jaar even bij ze in de buurt te zijn. Natuurlijk is ook de omgeving hier prachtig, alleen al de zee!
Ook hier hebben we een geweldige tijd gehad. Voor het eerst heb ik de zon écht in de zee zien zakken. Ik had al wel eens eerder een zonsondergang aan zee meegemaakt, maar altijd was er iets waardoor ik die grote, prachtige bol niet echt in de zee zag verdwijnen.

Wat ik heel erg grappig en aandoenlijk vond, waren de zeemeeuwen die ineens heel onrustig werden toen de zon net onder was.

We hadden een prachtig plekje. Ons appartement lag zo goed als aan het Zuiderstrand. We hadden zowel uitzicht op zee als op de haven. Heerlijk de rust van de zee voor je en de bedrijvigheid van de haven aan de andere kant. Genoeg te zien.

Ook gingen we nog een dagje naar de stad. Dat moet toch wel even als je er zo dichtbij bent. Hier kocht ik eindelijk het kookboek dat ik al zo lang wilde. Ook bezochten we nog één van mijn meest favoriete winkels. Natuurlijk kocht ik ook daar nog een paar mooie spulletjes.

2017-09-02 17.40.24

Toch trok de zee het meest en waren we iedere dag wel iets langer of iets korter op het strand te vinden.

De vakantie is nu voorbij. De rust ik ik nodig had, heb ik gekregen. Aan mijn gezondheid wordt nog gewerkt, maar tot nu toe lijkt het positief. Ik ga ervoor, een heel nieuw jaar Lossen & Vasten ligt weer voor me. Ook niet zomaar een jaar! Er gaan heel wat spannende dingen gebeuren.

Eerst is daar mijn boek. Het gaat er nu toch echt op lijken dat het bijna klaar is. Gisteren kreeg ik een email waarin me werd verteld dat het ligt bij de mensen die het na moeten kijken. Dat gebeurd een aantal keren om er zo zeker mogelijk van te zijn dat het (zo goed als) foutloos in de winkels ligt straks. Binnenkort zal ik het ook zelf te zien krijgen. Zodra ik toestemming heb voor sneakpeaks ga ik het plaatsen. Ik wil het zó ontzettend graag met jullie delen!
Ten tweede komt de KreaDoe er in november aan. Dit keer zal ik er alle dagen bij zijn. Heerlijk om zo iedereen, die dat graag wil, te kunnen ontmoeten. Ik verheug me er enorm op!
In de derde plaats hebben we natuurlijk de Cal. Op 6 december gaan we starten. Tot die tijd heb ik het er nog erg druk mee. Deze week maak ik de patronen helemaal klaar, zodat ze vertaald kunnen worden naar het Engels. Nathalie heeft al toegezegd dat ze dit ook deze keer weer voor me wil gaan doen. Heerlijk! Verder moeten er nog filmpjes worden gemaakt en nog veel meer!
Vanaf half november hoop ik weer te beginnen met een aantal workshops. Hiermee zal ik me volgende week bezighouden. Welke workshop, waar, hoe en dat soort dingen.
Tenslotte zitten er nog een hele hoop ideeën in mijn hoofd die eruit willen. Ik moet dus aan de slag met patronen en het haken ervan. Fijn om weer wat nieuwe projecten op de website te kunnen plaatsen.

Een druk leventje, maar zó ontzettend leuk!  Het was heerlijk om in de vakantie de tijd te nemen om tot rust te komen. Goed om alles weer even op een rijtje te zetten. Ook was het nodig om echt de keuze te maken om alleen die dingen te doen die ik zelf erg leuk vind. Hiermee heb ik het namelijk al druk genoeg!
Vakantie…een heerlijke tijd! Het was geweldig om samen met Wilke even rust te nemen en lekker veel tijd met z’n tweetjes door te brengen. Nu is het voorbij. Wilke vertrok gisterochtend alweer heel vroeg naar zijn werk en voor mij is het vandaag weer begonnen.

Laten we er samen een fantastisch jaar van maken!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.