Wat was het ontzettend leuk om deze workshop te geven! Ongeveer twee jaar lang ging ik ermee door Nederland en België. Een feestje was het, steeds weer.

Ik wilde eens een hele andere workshop geven. Ik gaf al een tijdje de workshop “Mochila Haken” en was er aan toe om hier iets bij te gaan doen.
Tunisch Haken was helemaal hip toen ik hierover aan het denken was. Ik besloot te kijken of ik hier iets mee kon. Voor mij was het heel belangrijk om het wel te gaan doen op een manier die helemaal bij Lossen & Vasten past.
Ook tijdens de workshop Mochila Haken legde ik puur de basis uit, zodat iedereen die de workshop had gedaan wist hoe de techniek werkt en hoe ze hier verder zelf mee aan de slag konden. Dit was een succes en ik wilde voor een nieuwe workshop hetzelfde idee.
Het leek me leuk om net als bij de andere workshop te werken aan een project en ik bedacht dat dit wel eens een sjaal kon  zijn. Ik maakte wat tekeningetjes op papier en liet mijn gedachten de vrije loop. Ik zocht wat verschillende garens bij elkaar en maakte een keuze. Nu nog de kleuren en ik kon beginnen te haken.
Met drie verschillende garens ging ik aan de slag. Gaandeweg bedacht ik dat het leuk zou zijn om te gaan werken met de basissteek van het Tunisch Haken en dit te combineren met andere steken. Ik wilde graag een beetje spelen met deze basissteek, zodat je zelfs met de allereenvoudigste steek in een nieuwe techniek hele leuke dingen kunt doen. Hiervoor zag ik mogelijkheden.
Ook wilde ik laten zien dat je deze techniek heel goed kunt combineren met de “gewone” haaksteken en dat je met hele verschillende soorten garens hele leuke dingen kunt doen.

Ik had het naar mijn zin en mijn sjaal werd zó ontzettend mooi. Héél anders en toch zó Lossen & Vasten!! Nadat de laatste steek gehaakt was, was ik gewoon een beetje trots op mezelf. Ik stond versteld van mijn eigen creativiteit!
Met mijn sjaal om de arm en mijn fototoestel in mijn hand ging ik naar buiten. Ik maakte een aantal foto’s van mijn creatie. De mooiste foto’s zocht ik eruit en maakte een poster en schreef een blog over mijn nieuwe workshop.

Het sloeg aan! De ene na de andere workshop werd volgeboekt. Wat hadden we veel plezier en wat werden er mooie kleuren uitgezocht. Wat kwamen er mooie sjaals tevoorschijn uit andermans handen. Zó leuk, ik genoot met volle teugen.

Maar ook aan deze workshop kwam, net als aan de andere workshops die ik gaf, een einde vanwege mijn gezondheid. Het genieten was nog lang niet voorbij, maar ik hield het niet meer vol. Ik had roofbouw gepleegd op mijn eigen lichaam.
Gelukkig zijn daar de groepen, is daar mijn website en het (online) winkeltje. Gelukkig kan ik via andere wegen nog ontzettend veel contact met jullie hebben. Anders, maar ook heel leuk!
Van de workshop Mochila Haken hebben Emiel, de middelste zoon, en ik kort geleden een video online gezet. Wil je deze zien? Je vindt het achter deze link.
Van deze workshop, de workshop “TUNISCH HAKEN en meer” kun je vanaf vandaag het patroon bij me kopen. In dit patroon leg ik heel duidelijk aan de hand van foto’s uit hoe je de basissteek van het Tunisch Haken haakt en hoe je deze kunt combineren met andere steken om er uiteindelijk deze prachtige sjaal van te haken. Superleuk om te doen!

Het is zó ontzettend leuk om op deze manier toch nog te kunnen delen wat ik zo leuk vond en vind om te doen. Het is geweldig om steeds weer iets nieuws te leren. Het is zo leuk om datgene waar mijn hart ligt aan jullie door te geven. Het is ook zó ontzettend gaaf om deze workshop toch nog, een soort van, te geven. Ik heb de vraag naar het patroon van deze sjaal zo vaak gehad. Ik heb even gewacht op het juiste moment en vond dat dat moment er nu is. Hier is het dan eindelijk!!

Je kunt het patroon vanaf nu vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres ervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt het onder het kopje “Patronen”. Hierna kies je voor “Omslagdoeken en Sjaals”. Daar staat dit patroon ook tussen.

Ik hoop dat je zult genieten van deze nieuwe techniek. Dat je het leuk zult vinden om zulke verschillende garens met elkaar te combineren. (Natuurlijk kun je ook kiezen voor minder soorten garens. De sjaal wordt er anders van, maar zeker ook heel mooi. Ik heb het meerdere keren op workshops mogen zien.) Ik hoop ook dat je het resultaat van je werken zult bewonderen en met heel veel plezier zult dragen! Geniet ervan!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.