Geweldig was het om met deze sjaal bezig te zijn. Ze heeft me heerlijke haak-uurtjes bezorgd. Wat ben ik blij dat ze me, nu ze eenmaal klaar is, nog steeds zo blij maakt. Het is een hele fijne sjaal om te dragen. Lekker zacht, mooi en pittig.

Ik wilde heel graag eens iets anders doen met een Whirl-Cake. Ik geniet er altijd intens van om met dit garen te haken. Het is zo lekker zacht en het haakt heel prettig. Daarnaast blijft het je verrassen, tekens weer een andere kleur. Natuurlijk weet je dit wel als je met dit garen gaat haken, toch blijft het een verrassing hoe het er in je werk uit komt te zien.
Het was weer eens tijd voor een sjaal en ik wilde dus iets anders, maar wat?

Het idee kwam toen ik met een heel ander project bezig was. Het project zelf is inmiddels klaar, maar ze ligt te wachten op een geschikt moment om haar online te zetten. Ooit gaat dit gebeuren.
Ik haakte dit project met de Maxi Sugar Rush van Scheepjes. Dit is een heel dun garen, ik haakte op haaknaald nummer 1,5. Voor mij een hele uitdaging, dit had ik nog niet eerder gedaan. Deze draad, samen met de Whirl, zou dus nog steeds niet een grof project worden. Gewoon een mooi, dun draadje erbij dat de hele sjaal mee zou lopen.
In mijn hoofd ontstonden vraagtekens, wat als? zou het leuk zijn? welke kleur dan? Ik liet dit allemaal even voor wat het was. Ik was met hele andere dingen bezig tenslotte.
Toen kwam het moment dat ik met deze sjaal aan de slag wilde. Ik ging zitten met mijn Whirl-Cake en legde er allerlei kleurtjes tegenaan. Uiteindelijk koos ik voor het blauwe, ik hou van de combinatie roze-blauw. Tenslotte zijn dit ook de kleuren van mijn Lossen & Vasten logo.

1

Over het patroon had ik al heel goed nagedacht. Ik kon, nadat ik de dikte van mijn haaknaald had bepaald, meteen aan de slag.
Heerlijk haken dit en wat pakte het goed uit! Wat was ik blij met de keuze die ik had gemaakt!

Wel wilde ik nog iets meer, iets meer dan ik van tevoren had bedacht. Ik wilde van deze sjaal iets heel bijzonders maken. Tijdens het haken had ik genoeg tijd om hierover na te denken. Het patroon ging vanzelf, heerlijk ontspannen haken.
Ik wilde iets met kabels over mijn werk, effen blauwe kabels. Dit soort ideeën ontstaan altijd op proeflapjes. Ik doe van alles en de winnaar komt terecht in mijn project. En de winnaar was….

DSC_0020

Nadat de sjaal zelf gehaakt was kon ik hiermee aan de slag. O, wat vond ik mooi wat ik voor mijn ogen zag ontstaan! Wat werd mijn Wende een prachtige dame! Heerlijk is dit. Het gevoel dat je krijgt als je met iets bezig bent dat ontstond in je hoofd en in het echt nog mooier blijkt te zijn dan je dacht is onbeschrijfelijk.
Toen de kabels over mijn sjaal waren gehaakt moest er nog een rand worden bedacht. Al met al was een heel klein, simpel, blauw randje voldoende. Meer had mijn Wende niet nodig.
De laatste draad werd afgehecht en de draadjes weggewerkt. Wende kon gaan doen waar ze voor was gemaakt. Mij mooi maken, mij warm houden en geshowd worden zodat ook jullie de mogelijkheid krijgen om haar te gaan haken.

Gisteravond maakten Wilke en ik de foto’s. Gewoon op een heel klein stukje natuur bij ons in de wijk. Heerlijk al dat moois zo dicht bij huis!

Jullie zijn natuurlijk veel meer geïnteresseerd in de sjaal. Ik snap het, hier is ze dan!

Is ze niet prachtig geworden? Was het niet meer dan het schrijven van een blog waard? Ik hoop dat jullie haar net zo mooi vinden als ik. Ik hoop dat jullie alleen al van het kijken naar deze sjaal blij worden.
Had je nog geen vakantie-project gevonden om te haken? Wende is hét patroon om tijdens de uurtjes in je stoel te haken. Heerlijk ontspannen bezig zijn, dat is toch precies wat vakantie hoort te zijn?

Je kunt het patroon van Wende vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.