Wat moet ik zonder klok?

21 februari 2015

Heel wat uurtjes in de week breng ik door in mijn hobbykamer.
Ik voel me er thuis. Mijn vertrouwde kleuren, mijn wolletjes, prulletjes, stofjes, boeken. Okee, ik geef toe, het is er soms een rommeltje, maar ik noem het een georganiseerde bende. Het is de plek waar ik mijn gang kan gaan, waar ik zo de boel achter me kan laten. Ik kan weglopen om vervolgens gewoon weer verder te gaan waar ik was gebleven, op het moment dat mijn kamertje weer binnenstap. Heerlijk!!
Ieder geluidje daar is me vertrouwd, het hoort erbij. Zo ook de klok. Hoe ik ook op kan gaan in de dingen waar ik mee bezig ben, waar ik van geniet…de tijd moet toch in de gaten gehouden worden.
En toen stond hij stil, hij deed helemaal niks meer. Op! Kapot! Niet leuk!! Mijn mooie, schattige roze klok.

2015-02-05 15.05.15

Heel veel weken heeft hij er gewoon nog gehangen. Te leuk om weg te halen. Maar hoeveel apparaten ik ook om me heen had die me konden vertellen hoe laat het was, ik bleef naar boven kijken. Daar moet iets aan gebeuren, dit kan niet langer. Er moet een nieuwe klok komen!

En toen was daar het idee…een gehaakte klok! Hoe gaan we dat doen??
Eerst maar eens naar de favoriete winkel van heel wat vrouwen. Daar lagen heel wat leuke klokken, die het niet gingen worden. Maar deze lag er ook…en deze klok gaat het worden! Heel simpel, heel eenvoudig, lekker kaal, maar dat was dan ook precies de bedoeling. Met deze klok had ik heel veel mogelijkheden om mijn creativiteit haar gang te laten gaan. Er moest heel wat aan veranderen. Te beginnen met de wijzers…die werden roze.

2015-02-05 15.19.00

2015-02-08 19.22.33

Ook wilde ik er een hele nieuwe, vrolijke rand omheen hebben. Gelukkig heb ik een behoorlijke voorraad gekleurde katoentjes in huis, dus aan de slag ermee!

2015-02-05 15.12.06

Een ketting van 12 lossen was het begin. Als hoofdkleur heb ik (hoe kan het ook anders) roze genomen. Daarmee heb ik steeds 3 toeren gehaakt en dan weer 5 toeren met een andere kleur. Toen de strook lang genoeg was heb ik de beide uiteinden aan elkaar genaaid en moesten er heel wat draadjes worden afgehecht!

Daarna kon ik het geheel om de rand van de klok lijmen.

Het werd al een prachtig geheel, maar om hem helemaal naar mijn zin te maken, moest er toch nog gepimpt worden! Dus ging ik op zoek naar patroontjes van bloemetjes, blaadjes, vlindertjes…alles wat gezellig is. In het boek “100 bloemen om te haken” staat genoeg, dus ik had dan ook snel gevonden wat ik hebben wilde.

Wat kun je toch blij worden van al die kleuren! Fijn, al die mooie bloemen, geweldig om er mee bezig te zijn. Leuk om al die lieve, kleine dingetjes onder je handen vandaan te zien komen. Tijdens het haken legde ik alles al een beetje op de klok om te kijken hoe ik het hebben wilde. Pas nadat ik zeker wist dat ik er niks meer aan wilde veranderen, heb ik alles op mijn klok geplakt met een druppeltje lijm.

Wat is het heerlijk om weer een werkende klok te hebben. Hij hangt daar lekker te tikken en als ik omhoog kijk, is het niet meer steeds 9 uur, maar weet ik hoe laat het echt is op dit moment. Fijn!!
En hoe schattig ik mijn oude roze klokje ook vond…dit is mijn klok, mijn creatie, mijn eigen idee!

Ik ben blij…

2015-02-09 18.31.53

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.