Herfst… de temperaturen gaan omlaag. We hebben truien nodig, vesten nodig… We hebben Judy nodig!!

Wat had ik er veel zin in, de hele zomer al. Ik wilde graag een heerlijk dik vest gaan haken!
Nu had ik geluk, want met mijn nieuwe manier van werken haak ik dus steeds een seizoen vooruit. Zo kwam het dat ik al in de zomer mijn herfstprojecten moest verzinnen. Voor een herfsttype is dit niet zo moeilijk. Al was het af en toe wel zó heet dat zelfs ik het lastig kreeg met die warme projecten op mijn benen. Toch mocht dat het plezier dat ik erin had niet drukken.

Ik begon met het kiezen van het garen. Hierover hoefde ik niet zo heel lang na te denken. Dat de hoofdkleur gehaakt zou worden met de Colour Crafter van Scheepjes wist ik al heel lang. Lekker warm, lekker zacht en een hele mooie dikte om mee te haken. Ook had ik keus genoeg qua kleuren, maar ook deze lag min of meer al vast. Ik wist wat ik wilde. Eigenlijk best fijn.
Camel was de kleur die ik koos voor mijn vest. Vroeger noemde ik dit gewoon beige, maar Camel klinkt net iets luxer. Wel wilde ik dit graag combineren met een gemêleerd garen, om er een beetje afwisseling in te krijgen. Zo zou mijn vest net iets stoerder worden. 
Dit gemêleerd garen werd de Wanderlust. Een prachtig garen door haar glans, door haar dikte (het kan met dezelfde naald als de Colour Crafter gehaakt worden) en met de prachtige afwisseling van warme kleuren.
Ik had al enige ervaring met de combinatie Colour Crafter en Wanderlust bij het haken van mijn sjaal Claudia. Dit is me destijds zo goed bevallen, dat vond ik wel voor herhaling vatbaar.
Ik bestelde mijn keuze snel, zodat ik aan de slag kon gaan.

De keuze voor het garen was gemaakt en ik had ook al een idee over het model van mijn nieuwe ontwerp. Nu alleen de steek nog. Dit moest een lekkere, stoere, dikke steek worden en daar was ik ook al vrij snel uit. 
Ik ging aan de slag! Dit was de enige manier om erachter te komen of ik de goede keuzes had gemaakt.
Ik pakte een kop koffie, nestelde me in het hoekje van de bank en legde mijn notitieblok naast me. Als ik kon spinnen als een poes deed ik het nu. Het is zó leuk, zó spannend en bijzonder om de eerste toeren aan een nieuw project te haken. Ik was weer begonnen en ik had er zin in.

Alles lukte. Ik begon met de boord aan de onderkant van het achterpand en was verliefd vanaf de eerste toer. O, wat is dit een heerlijk project, ik wist het gewoon. Toen het achterpand vorm kreeg en ik het af en toe omhoog hield om het te bekijken wist ik ook zeker dat het een mooi vest zou worden. Met die gedachte haken aan een nieuw ontwerp is zo rustgevend, zo ontspannend en fantastisch om te doen. Heerlijk!!
Alles ging zoals je graag zou zien bij ieder project. Alles klopte vanaf het begin en ik haakte toer na toer, pand na pand en mouw na mouw mijn vest af. Ik kon haar in elkaar gaan zetten en passen. 
Dat passen is altijd weer even spannend. Nadat het gepast en goedgekeurd was haakte ik de boorden langs de voorpanden en zette de Noorse knopen eraan. Nog een kraag langs de hals en mijn vest was klaar.
O, wat vond ik haar mooi! Ze is het vest geworden dat ik graag wilde. Een heerlijk stoer, lekker lang, maar niet te lang, herfstvest. Hier ga ik heel veel plezier van hebben! 
Nu moest er nog een naam komen. Een naam beginnend met de letter J, het is tenslotte een vest. Ik dacht na, haalde er een lijstje met meisjesnamen bij en vond de naam Judy. Dit zou het worden! Judy, lekker stoer, precies als het vest. Ze passen bij elkaar.

Wilke en ik hadden de laatste week van augustus en de eerste week van september nog een vakantie gepland. Zo kwam het dat we van zaterdag 29 augustus tot en met woensdag 2 september plotseling heerlijk in een hotelletje aan de kust van Den Haag zaten. Dichtbij de kids en dichtbij zee, wat wilden we nog meer?
Ik had mijn Judy in de koffer gedaan, want je weet maar nooit… Ach, eigenlijk wist ik dit wel, ik wilde gewoon heel graag mijn mooie vest op de foto hebben. Het zou nog even duren voor ik haar zou plaatsen, maar de fotografie zal maar vast gedaan zijn. Op zulke mooie plekjes kom je ook niet iedere dag toch? 

Zo trok ik op een mooie ochtend mijn vest aan en we gingen op pad. Heerlijk even een wandeling maken met het fototoestel in de hand. Natuurlijk kwam het helemaal goed met de fotografie, dat kan hier toch ook niet anders?
Lieve mensen, hier is Judy. Jullie mogen haar eindelijk gaan bekijken!

Wat is ze mooi hè? Een heerlijk vest dat je, zodra ze klaar is, meteen kunt gaan dragen. Het patroon is zo geweldig, je haakt lekker aan één stuk door!
Ik zal nog een paar detailfoto’s geven.

Ik had een heerlijke tijd met deze dame. Ik haakte haar in de zomer en nu het inmiddels herfst is kan ik er heerlijk van gaan genieten.

Wil je Judy ook gaan haken? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt haar onder de patronen en hier kies je voor Vesten en Truien.
Ook de 4 Noorse knopen die ik gebruikte vind je hier bij de accessoires. Het is nummer 5, de Noorse Sluiting 70 mm. Via deze link kom je er meteen.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!
O ja, wist je al dat je, mocht je al meerdere patronen van Lossen & Vasten hebben besteld, ook een prachtige map voor al die patronen bij me kunt bestellen? Ik ben er zo ontzettend blij mee!! Je vind het onder deze link of in het winkeltje tussen de accessoires.

Heerlijk al die blogs met nieuwe projecten. Ik hou van het ontwerpen en haken voor Lossen & Vasten, maar ook de fotografie en het schrijven van de blogs is iets dat ik supergraag doe. Ik geniet met volle teugen. Ik hoop dat jullie lekker met me meegenieten!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.