Afgelopen dinsdag ging mijn winkeltje online. Wat ontzettend leuk is dit! Het enige dat er nu nog moet gebeuren is het vullen van de vakken, het is nog een beetje leeg. Vandaag zet ik het volgende patroon erbij in de schappen.

Debby is de naam die ik haar gaf, een mooi, eenvoudig, vrolijk, gekleurd kussen.
Ik haakte haar met ontzettend veel plezier. Het haken van granny’s zal me nooit gaan vervelen denk ik. Ze staat met afstand bovenaan bij de favorieten.
Er iets anders, iets bijzonders mee doen vind ik nóg leuker, daarmee maak je van de ouderwetse granny een modern patroontje. In deze tijd van “vintage”, van “retro” en van “brocante” komt ze natuurlijk ontzettend goed tot haar recht.

Het tijdschrift “HobbyHandig” vroeg me een kussen te ontwerpen om te plaatsen in dit blad. Natuurlijk zei ik direct “Ja”. Ik wist meteen al welk garen ik zou gaan gebruiken en ook dat de granny weer eens aan de beurt was.
Na het uitzoeken van het garen en het bestellen van de juiste kleuren kon ik aan de slag.

Heerlijk haken! Vierkantje na vierkantje kwam onder mijn handen vandaan en tijdens het haken bedacht ik wat ik er verder mee wilde. Een strook erlangs, zodat ik haar op een andere manier rechthoekig kon maken en bloemen! Grote bloemen!!
Ik genoot van dit proces en was trots op het resultaat.

Het tijdschrift viel op mijn deurmat en ik kon niet wachten om te kijken. Daar stond ze… mijn Debby! Ik vond haar nog steeds even mooi als op het moment dat ik haar voor de fotografie in een doos stopte en op de post deed.

Nu, een aantal maanden later mag ik haar gaan delen via mijn eigen webshop. Als je geen lid bent van het blad en het destijds ook niet kocht, kun je dit kussen tóch gaan maken. Superleuk toch?
Om haar aan jullie te laten zien maakte ik nog een aantal extra foto’s van mijn Debby.

Hier zijn de kleuren licht en vrolijk, maar door het gebruik van andere kleuren kun je haar natuurlijk helemaal aanpassen aan jouw interieur en/of het seizoen van het jaar.
Wil je dit kussen ook gaan maken? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Hiervoor kun je ook deze link gebruiken.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Het vullen van de vakken is begonnen. Beetje bij beetje zullen de planken vanzelf vol raken. Ik geniet maar gewoon van ieder klein stapje. Het hebben van je eigen winkeltje is op zich toch al heel bijzonder? De rest komt vanzelf!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.