Schrik niet, Lossen & Vasten blijft bestaan. Er is geen sprake van afscheid nemen van dit mooie bedrijfje van me, maar toch…

Op 1 mei van dit jaar tekenden we het voorlopig koopcontract van ons nieuwe plekje in Didam. Daarna kregen we het druk. Druk met het opruimen van ons huis hier in Assen, druk met de verkoop van dit huis, druk met het regelen van allerlei zaken, druk met het afscheid nemen van werk, van mensen die we hier om ons heen hebben en druk met… tja, gewoon druk met van alles en nog wat.

Nu zijn we druk met het inpakken van alle spullen waar we voorlopig wel even zonder kunnen. Komend weekend denken we goed na over wat er meteen nodig is in Didam en wat met de verhuiswagen mee kan. O o er is zoveel om over na te denken, zoveel te regelen, zoveel te doen…. we zijn er wel een beetje klaar mee. Het is tijd om dag te zeggen!

We hebben heerlijke jaren gehad hier in Assen. We kwamen vanuit Spijkenisse hier naartoe verhuisd. De eerste zeven maanden woonden we op de camping “Witterzomer”. O, wat was dat fantastisch! We verkochten ons huis in Spijkenisse en Wilke moest al hier beginnen met werken. Ik had geen zin in een weekendrelatie en dus vertrokken we met het hele gezin deze kant op zonder dat we al een huis hadden gekocht. Een betere start in een nieuwe woonplaats konden we ons bijna niet wensen. Vanaf de camping begonnen we te zoeken en vonden ons thuis op het plekje waar we nu al bijna 19 jaar met heel veel plezier wonen. 
Nu de mannen hun eigen vrouwen hebben gevonden en ver buiten Assen gingen wonen besloten wij centraal te gaan wonen te opzichte van alle kinderen. We gingen op zoek naar ander werk voor Wilke en een nieuwe plek om te gaan wonen. Dit plekje vonden we in Didam. Wat hebben we er ontzettend veel zin in om eindelijk die kant op te gaan. Al een paar keer zijn we er geweest om rond te kijken in de omgeving en fietsten we ook even langs het huis. Volgende week krijgen we de sleutel en mogen we het ons huis gaan noemen.
We hebben het er ook echt aan toe. Het wordt steeds spannender. We willen zo graag aan de slag!!

Op steeds meer ingepakte dozen staat met grote letters “WOONKAMER“. Met kleine letters staat eronder geschreven “gezelligheid”. Zo weet ik waar alle frutseltjes en spulletjes liggen die ons huis gezellig, tot een thuis maken. Op hoe meer dozen deze letters staan, hoe ongezelliger het in ons huidige huis wordt. Het wordt steeds minder leuk en steeds vaker zeggen we tegen elkaar: “het is tijd om dag te zeggen”. 

Ook de tuin wordt steeds leger en ongezelliger. De overkapping die we een paar jaar geleden lieten plaatsen, wordt nu gebruikt om alle tuinspullen onder neer te zetten. Zo weten we zeker dat ze straks niet nat de verhuiswagen in hoeven. Ook de kasten worden steeds leger, zodat ik ze vast lekker uit kan soppen. Alleen het hoognodige staat er nog.

Jullie zien het en jullie lezen het. Het is hier een drukte van belang. Waarschijnlijk snappen jullie het wel dat ik niet zo ontzettend veel meer online ben, dat ik even niet meer op ieder berichtje (meteen) kan reageren.
Mijn online winkeltje is voor de helft al dicht sinds een paar weken. De verkoop van fysieke producten, dus datgene dat ik met PostNL moet verzenden, heb ik even gestopt tot in de week van 4 oktober. Dan doe ik mijn best alles weer op “aan” te zetten.
De verkoop van patronen gaat gewoon door. Hiervoor hoef ik niet achter mijn laptop te zitten. Het werkt allemaal automatisch. Meteen na betaling wordt er een link naar het opgegeven mailadres gestuurd waarmee je het patroon kunt downloaden. Het is dus wel erg belangrijk dat je het goede mailadres invult. 
Wil je een kijkje nemen tussen alle patronen? Je vindt ze achter deze link. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt de patronen onder het kopje “Haakpatronen”.

Wij werken lekker verder. Komende woensdag krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. De donderdag een week later wordt ons huis in Assen leeggehaald en de dag erna worden al onze spullen naar Didam gebracht. “Dag huis, dag tuin, dag opbergschuur…”. Dank voor alle geweldige jaren. Wij gaan een heel nieuw hoofdstuk tegemoet!!

Ik doe mijn best om af en toe even online te gaan, af en toe even berichtjes te lezen en misschien iets te plaatsen. Vanaf 4 oktober hoop ik weer vol goede moed, vanuit een hele nieuwe plek met Lossen & Vasten verder te gaan. Tot dan!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.