Vanaf de eerste keer dat ik dit garen zag wist ik wat ik er in íeder geval van wilde maken. Tas Talina is hiervan het resultaat.

Wat was ik enthousiast toen Scheepjes met dit garen kwam. Ik werd er werkelijk helemaal blij van en ik kon niet wachten om het te gaan uitproberen. Ik bestelde dan ook meteen alle kleuren nadat het eenmaal besteld kon worden. Gelukkig is dit garen er niet, zoals de Catona, in 109 kleuren. Dat zou voor mij een te grote uitgave zijn geweest. Het bleef bij de 8 kleuren die je nu ook in mijn eigen (online) winkeltje kunt vinden.

O, wat werd ik blij van deze bolletjes. Dit garen is zo geweldig! Hiervoor heb ik nu al heel veel mooie ideeën. Helaas kan ik niet alles tegelijk haken, dus ik moest een keuze maken. Ik koos voor de tas die vanaf dag 1 in mijn hoofd zat en die er ook maar niet meer uit wilde.
Zoals bij heel veel projecten begon ik met het kiezen van de kleur. Alle kleuren die ze op de markt brachten vind ik geweldig, maar voor mijn tas koos ik toch voor de spetterende kleur die voor mijn gevoel heel goed past bij een tas voor mezelf. Een heerlijke tas voor deze periode van het jaar.
Omdat ik al een behoorlijk uitgewerkt plan had wist ik ook dat ik er een effen kleur bij wilde gebruiken. Nu is het zo dat iedere bol van de Catona Chroma, zoals ze dit garen genoemd hebben, bestaat uit een aantal kleuren van de “gewone” Catona. Ik kon kiezen uit 8 kleuren van dit ook zo fijne garen en maakte mijn keuze vrij snel. De kleuren waren gekozen en besteld, nu maar wachten tot het binnen is. 
Ik maakte vast wat tekeningen en berekeningen en toen het garen bij ons huis werd afgeleverd kon ik dan ook meteen aan de slag. O, wat klopte alles perfect. Wat is het fijn dat je precies weet wat je wilt en dat alle berekeningen die je maakte ook echt kloppen. Af en toe moest ik mijn idee even iets bijstellen, maar dit ging om hele kleine dingen. Veel verder dan een toertje meer of minder op bepaalde plekken ging het eigenlijk niet. Het haken van deze tas was een heerlijk avontuur. Zo blij als ik was toen ik dit garen voor het eerst zag, zo blij was ik ook weer toen ik van datzelfde garen een tas voor me had liggen. Een tas die precies is geworden wat ik voor ogen had. O, wat ben ik blij… nog steeds!!
Ik ga jullie niet langer laten wachten, ik kan zelf ook niet langer wachten om mijn tas te laten zien. Ze is het bekijken meer dan waard!

Is ze niet geweldig mooi geworden? Ik ben zo trots op deze tas die uit mijn hoofd en handen kwam! Als ik de tijd had maakte ik er nog een paar, maar helaas heb ik die tijd niet. Ik ben alweer met zoveel andere dingen bezig! Gelukkig zijn die andere ontwerpen en projecten ook ontzettend leuk om aan te werken.

Mijn tas had nog geen naam. Tenminste in zoverre, ik had haar al een naam gegeven, maar die vond ik toch niet genoeg passen bij mijn prachtige tas. Het moest een bijzondere naam zijn. Het moest een naam worden die mijn tas eer aan doet en niet het tegenovergestelde. 
Ik dacht na en bekeek een aantal namenlijstjes. Ineens kwam ik de naam Talina tegen. Toevallig ken ik ook iemand met deze naam, iemand die ik ontzettend aardig vind. Het is de vriendin van mijn zus.
Hoe ze heet? O ja, niet onbelangrijk natuurlijk. Haar naam is Talina. Dit wordt ook de naam van deze tas. Tas Talina, perfect!! Beter kan het niet meer worden voor deze dame.

Zie je de foto’s van deze tas en krijg je zin om er ook mee aan de slag te gaan? Dat kan gelukkig! Zowel het patroon als het haakpakket kun je bij me bestellen. Bestel je het losse patroon dan krijg je meteen na betaling een link toegestuurd om het patroon in PDF formaat te kunnen downloaden. Je komt hier via deze link. Bestel je het haakpakket dan zit het patroon er in de vorm van een klein boekje gratis bij. Bij het pakket kom je via deze link. Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn (online) winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Het patroon staat onder het kopje “haakpatronen” bij de tassen. Het haakpakket vind je onder het kopje “haakpakketten” bij de tassen.

Mijn tas is klaar, maar ik ben nog niet uitgehaakt met dit garen. Ik heb nog wel meerdere leuke ideeën om ervan te gaan maken. Ik hoop het voor elkaar te boxen om deze lente in ieder geval nog één project van de Catona Chroma te kunnen laten zien. Dit ligt voor een groot deel aan de tijd die ik heb om te kunnen haken. Daarnaast is het wel handig dat, net als bij Talina, de ideeën die ik heb ook echt blijken te werken in het project dat ik voor ogen heb. We gaan het zien, ik zie ernaar uit! Nu eerst even verder haken aan een heel ander project.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.