Drie prachtige kleurtjes Catona… Samen werden ze mijn mooie tas Tamara!

Een nieuw seizoen… een nieuwe tas. Dit was wat ik dacht toen ik dit prachtige voeringstofje uit mijn la met stofjes haalde. Ik had er zin in en zocht wat kleurtjes Catona bij elkaar. Drie kleurtjes die perfect bij dit stofje passen, dus ik hoefde niet lang na te denken. Toevallig had ik al deze kleurtjes al liggen, dus in principe kon ik meteen aan de slag.

Als je bovenstaand verhaaltje leest zou je kunnen denken dat je deze tas niet zonder voering kunt haken. Niets is minder waar. De voering is optioneel en hoeft er dus niet in gezet te worden. Wel kan ik alvast verklappen dat dit erg makkelijk is en er geen ervaring voor nodig is. In het patroon beschrijf ik duidelijk hoe je dit doet.

Ik pakte de mijn haaknaald en begon te haken. Over het model en de rest van het ontwerp had ik al goed nagedacht. Ik kon in principe dus zo beginnen. Toch moest ik eerst nog even wat proeflapjes haken om de steek te bepalen die ik zou gebruiken voor mijn tas. Na een aantal lapjes had ik “mijn” steek gevonden. Het moest een luchtige steek zijn, want dat vind ik passen bij het seizoen waarvoor ik mijn tas haak. Toch moest het wel ook een dichte steek zijn, want ik wilde niet dat een voering erin perse nodig zou zijn. De steek die ik uiteindelijk gebruikte voldoet aan beide voorwaarden.

Ik haakte en haakte en af en toe moest ik mijn idee een beetje bijstellen. Dit vind ik niet erg. Het hoort bij hetgeen ik doe, bij wat zowel mijn werk als mijn hobby is… ontwerpen en haken. Wel vind ik het erg prettig als er uiteindelijk iets uit mijn handen komt waar ik blij mee ben, waar ik trots op ben en wat ik met heel veel plezier ga gebruiken. Dat was gelukkig met mijn tas het geval. Ik had er veel plezier van. Alles klopte bij elkaar. De kleurtjes, het garen, het model, het was allemaal 100% naar mijn zin.
Tijdens het haken dacht ik na over een naam. Ik zocht ook op het internet op een site met babynamen. Dit is een ideaal hulpmiddel. Via deze site kwam ik bij de naam “Tamara” terecht. Tas Tamara, dit klonk goed, maar vooral ook, het past bij mijn mooie tas. Een prachtige naam voor een al net zo mooie tas. Dit ging het worden. Mijn dame had haar naam gekregen.

Het is al een poosje geleden dat ik mijn tas klaar had. Ze ligt al even te wachten tot ze online gaat. De fotografie deed ik ook al even geleden.
Het was woensdag 21 april, een mooie, zonnige dag. Een prachtige dag om mijn tas te fotograferen. Ik wist al een geschikte plek waar we dit konden gaan doen. Je kunt er heerlijk wandelen en ik zou er ook hele mooie foto’s van Tamara kunnen maken. Aan het einde van de middag, nadat Wilke klaar was met werken, zijn we er samen naartoe gegaan. Ik houd erg van een mooie wandeling in het bos, maar ben niet zo’n held in mijn eentje. Op deze manier, samen met Wilke, kon ik heerlijk ontspannen mijn foto’s maken en combineerden we het met een mooie wandeling. Allebei blij! 
Wil je graag zien hoe Tamara eruit ziet? Wil je graag het resultaat van onze wandeling zien? Hier is ze dan, tas Tamara!! 

Wat is ze mooi hè? Ben je het met me eens? En weet je, ze is niet alleen mooi, maar ook ontzettend handig. Je kunt er zo ontzettend veel in kwijt! Kijk maar eens wat ik allemaal bij me had tijdens onze wandeling. En ik had zelfs het gevoel dat er nog veel meer bij kon.

Ja, ik ben blij met mijn Tamara. Een ideale tas. Een tas die ik met heel veel plezier haakte en ook een tas waar ik graag mee gezien word.
Wil je haar ook gaan haken? Dat kan. Het patroon staat in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt het patroon onder het kopje “Patronen” bij de tassen.
Ook de accessoires die ik gebruikte staan in mijn winkeltje. De tassenvoetjes staan onder het kopje “Accessoires” en het label onder “Labels”. Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.