O, wat heb ik toegeleefd naar vandaag! Ruim drie maanden was ik druk aan het haken aan een aantal herfstprojecten. Ze zijn klaar en vandaag laat ik jullie de eerste twee dames zien!

Het was eind april toen onze oudste zoon er zin in kreeg om mij te gaan helpen Lossen & Vasten iets meer structuur te geven. Zoals jullie wel weten ben ik altijd aan het tobben met mijn gezondheid. Hierdoor loop ik ontzettend vaak tegen grenzen aan. Niet leuk voor mezelf, maar ook niet voor degenen die van me houden. 
Corona was er ook weer zo eentje. Steeds kreeg ik te horen dat ik bij de risicogroep hoorde. Dit wist ik natuurlijk wel, maar ik ben me er nog nooit zo van bewust geweest. Nog nooit werd ik er zo vaak aan herinnerd.
Op dat soort momenten is het lastig mijn bloedsuikers een beetje onder controle te houden en slaat de moeheid extra toe.
Zelfs Lossen & Vasten heeft er dan onder te lijden. Niks is dan goed genoeg en in plaats van het iets rustiger aan te doen haal ik me van alles op de hals. Niet erg handig.
Toen was daar Heijo, onze oudste zoon. Hij voelt het altijd ontzettend goed aan als ik weer dreig door te slaan in alle drukte. Daarnaast heeft hij een groot talent voor het organiseren en structureren van zaken die met het internet te maken hebben. Aan de laatste zin kunnen jullie wel zien dat ik dit niet heb. Ik weet niet eens hoe ik het omschrijven moet.
Hij bood aan me te helpen Lossen & Vasten wat meer structuur te geven en ik moet zeggen: het werkt!! Zijn hamvraag is iedere week weer, als we via de Skype even bijpraten: “Vind je het nog leuk mam?”. Iedere week kan ik oprecht antwoorden: “Ja, ik vind het zelfs fantastisch, ik geniet er zoveel meer van!!”
Eén van de dingen die we hebben aangepakt is het ontwerpen en haken van patronen. Hier moest meer structuur in komen. Ik genoot er wel van, zeker! Heel erg zelfs. Waar ik alleen de fout in ging was het feit dat ik in de lente begon aan lenteprojecten en midden in de winter begon ik aan winterprojecten. Ook weer niet echt handig eigenlijk. Als je begint aan een project dat je het liefst dezelfde dag nog zou willen delen op de website en in mijn winkeltje, omdat het er op dat moment de tijd voor is, komt er in de loop van het traject toch wel wat haast om het af te krijgen, toch wel wat stress. En dat is nu juist niet goed voor mij.
Hier zijn we als eerste mee aan de slag gegaan. We spraken af dat ik in het voren zou gaan werken. Dan zou ik een veel beter overzicht hebben over waar ik precies mee bezig ben en ook veel beter kunnen inschatten of ik nog iets extra’s kan doen voor een tijdschrift of iets dergelijks. 
Verder heeft hij, zoals jullie al wel weten, een groot deel van Instagram en de fotografie die daarvoor nodig is van me overgenomen. Dit neemt erg veel tijd in beslag. Die tijd kan ik nu weer gebruiken voor het ontwerpen en haken. Zelf ben ik erg blij met de manier waarop hij het heeft aangepakt en ik merk dat er erg goed op wordt gereageerd. Superleuk als iets zo goed uitpakt. Voor meer foto’s kun je een kijkje nemen of, als je me nog niet volgt kun je me gaan volgen via deze link.

Ook gaf hij de website een ander uiterlijk. Het is nog steeds erg Lossen & Vasten, nog steeds erg overzichtelijk en gezellig, maar toch ook wel weer heel anders. De website en de webshop passen nu perfect bij elkaar.
Zelf zeg ik steeds: “met dezelfde gezelligheid is ze een beetje volwassener geworden”. Dat mag ook wel. We bestaan nu toch al ruim 5 jaar!
Afgelopen dinsdagavond ging de nieuwe website de lucht in. Ik ben er echt supertrots op!

Iedere week praten we bij via Skype! Heerlijk is dat. Even alles op een rijtje krijgen. Want hoe klein en gezellig dit wereldje ook is, er moeten gewoon dingen geregeld worden.
Kanjers zijn het, die zonen van ons! Want vergeet niet dat Emiel alle filmpjes voor op de website doet en ook de de motor achter de nieuwsbrief is. Wouter ontwerpt nog steeds de banners, posters en dat soort dingen. Zonder onze jongens zou Lossen & Vasten niet zijn geworden wat het inmiddels is.

Zo was ik dus de hele zomer aan het haken aan een aantal herfstprojecten die ik met jullie mag delen de komende 3 maanden. Vandaag is het de beurt aan de eerste twee dames!
Suze en Suzanne, een deken met een bijpassend kussen, het begin van een mooie herfst!
Wat genoot ik van het ontwerpen van deze dames en ook het haken ervan was een waar feestje. Ik wilde graag spelen met eenvoudige steken. Het resultaat moest iets bijzonders zijn en volgens mij is dat gelukt.
Het garen waar ik voor koos is de Stonewashed en voor het kussen de Stonewashed XL. Dit garen voelt fantastisch aan en het is ook heerlijk om mee te werken. Door de zachtheid heeft ze iets liefs, maar het uiterlijk van dit garen is juist heel stoer. Dat past wel bij mij vind ik zelf. 
Door de kleuren werd ze echt “Joke” en dat is iets dat ik steeds belangrijker vind. Ik merk dat, als ik zelf iets heel erg mooi vind, jullie ook veel enthousiaster reageren. Alsof we elkaar aanvoelen. Dit zal vast meespelen. Velen van jullie zijn al vanaf het begin, dus ruim 5 jaar, met mij op weg in dit kleine wereldje.
Voor de naam van deze deken was ik op zoek naar iets stoers, maar toch ook iets liefs. Dit vond ik in de naam Suze. Een perfecte naam voor deze dame, een prachtige naam voor de  prachtige deken die voor me lag.
Ik zou zeggen: oordeel zelf!

Nadat de deken klaar was, wilde ik er graag een kussen bij. Eentje die er echt bij zou passen, maar toch ook wel weer anders was. Daarom koos ik in de eerste plaats niet voor de “gewone” Stonewashed, maar voor de XL versie ervan. Wel dezelfde kleuren en ook hetzelfde stekengebruik, maar toch ook weer net ietsje anders. Ze werd precies wat ik wilde. Ze paste zó goed bij mijn Suze dat ik ook de naam bijpassend maakte… Suzanne zou het worden voor deze dame. Bijpassend is ze, vind je ook niet?

Het is heel anders haken op deze manier. Daar waar een project dat vers van de naald kwam altijd meteen werd meegenomen om te fotograferen en te plaatsen, moest ik nu 3 volle maanden wachten. Ik had alle tijd voor de fotografie en voor het schrijven van deze blog. Heerlijk!! Toch ben ik blij dat ik deze dames eindelijk aan jullie voor kan stellen. Eindelijk mogen jullie ze ook gaan haken en mag ik ze straks bewonderen in jullie prachtige versies. Hele andere kleuren en misschien zelfs wel heel ander garen. Superleuk!! Ik ben zó nieuwsgierig!

Wil je aan de slag met Suze? Of met Suzanne? Of met allebei? Dat kan. Je vindt de patronen in mijn winkeltje. Via deze link kom je bij Suze terecht en via deze link bij Suzanne. Werken de links niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Kies voor de tab patronen en hierna dekens en/of kussens en je ziet ze staan. Let even op, want als je beide patronen wilt, kun je ze ook in een bundel kopen. Je krijgt ze dan iets goedkoper. Hiervoor moet je bij de deken of het kussen even iets naar beneden scrollen.

Op dit moment ben ik lekker bezig met het haken van heerlijke winterprojecten. En ik geniet…. met volle teugen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.