Sinds ik de stap heb genomen om met Lossen & Vasten te beginnen, heb ik al heel wat dingen ondernomen waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou durven en zelfs doen!
Neem nu het afgelopen weekend…

Zowel op vrijdag als op zaterdag had ik een Meet & Greet gepland ver van huis. Beide keren zou ik meer dan 2 uur in de auto moeten zitten om er te komen. Met de trein zou ik er zelfs nog veel langer over doen. En dan was het ook nog eens zo dat beide adressen niet erg ver van elkaar lagen. Op vrijdag zat ik in Eindhoven en op zaterdag zat ik in Zaltbommel.
Als ik zou hebben gekozen voor wat ik normaal zou doen, was ik met de trein gegaan. De ene dag naar Eindhoven, de andere naar Zaltbommel. Gewoon doen wat je bent gewend, datgene doen dat je kent.
Even nog hadden mijn man en ik het erover om samen te gaan en een nachtje in een hotel te blijven slapen. Eigenlijk kwam dat niet helemaal goed uit voor hem en hij zou er ook nog een vrije dag voor moeten opnemen. Dan was het ook nog eens zo dat hij, op het moment dat ik bij de Meet & Greets zou zitten, eigenlijk niet veel te doen had.
Zo ontstond het idee dat ik gewoon alleen voor mezelf een hotel zou boeken. Ik heb er goed over nagedacht en de beslissing nog even uitgesteld, maar heb uiteindelijk toch geboekt. Hoe spannend!
Afgelopen vrijdag was het zover. Ik stapte in mijn rode autootje en ging op weg naar Eindhoven.
Het was al een aantal jaren geleden dat ik zo lang alleen in de auto en achter het stuur had gezeten, dus alleen dit al was best een beetje spannend. Maar ik had er zin in!
Onderweg werd het weer ineens erg slecht. Op de Veluwe kreeg ik last van grote regen- en sneeuwbuien en af en toe zag ik bijna niks. Er waren een aantal auto’s die langs de kant van de weg stonden en de auto’s die op de weg bleven reden niet erg hard. Maar ik reed lekker mee. Ondanks dat ik het niet prettig vond, genoot ik op mijn manier wel van dit ritje. Ik was op weg naar een Meet & Greet en had er erg veel zin in.
Mooi op tijd kwam ik in Eindhoven aan. Ik parkeerde mijn autootje bij de kerk en liep het kleine stukje naar de winkel verscholen onder mijn roze paraplu met grote witte stippen. Wat is dit toch leuk allemaal! Wat kun je toch genieten van de meest gekke dingen!

2016-03-08 14.38.19

“Bij tante Betsy”, dat is de naam van de winkel waar ik naar binnen moest. En die naam past! Ik voelde me meteen thuis bij tante Betsy. Wat een gezelligheid, wat een sfeer, wat een leuke tierelantijntjes, wat smaakvol ingericht. Genieten, meteen al, ook al was er nog niemand voor de Meet & Greet aanwezig.

2016-03-04 15.32.55

Ik at mijn boterhammetje en dronk een kopje koffie en toen kwamen de eerste deelnemers al binnen. Gezellig was het en gezellig bleef het. We hebben een fantastische middag gehad. Heerlijk gekletst, heerlijk gehaakt, gelachen, gegeten en gedronken. Tot aan de laatste minuut.

Ineens is het dan 4 uur en ineens is iedereen dan ook weg. Dat voelt zó apart! Je hoort dan de stilte!

2016-03-04 17.15.40

Het was tijd om zelf ook op te stappen. Ik had een hotel geboekt in Eindhoven, dus ik hoefde gelukkig niet ver.
Heel vreemd, daar zit je dan ineens in je hotelkamer, helemaal alleen. Niemand om je verhaal aan te vertellen. Aan de ene kant best lekker, even die rust na zo’n drukke, enerverende dag. Aan de andere kant is het wel lekker om even je verhaal kwijt te kunnen, dus belde ik mijn man. Fijn, zo’n mobiele telefoon!

Ik besloot om gewoon lekker te gaan eten, dus reserveerde ik een tafel in het restaurant. Als ik dan tóch buiten mijn comfortzone bezig ben, ga ik er ook maar gewoon alles uit halen. Na een blik op de menukaart, viel mijn oog op de Pekingeend en daar ben ik voor gegaan. Ik heb heerlijk gegeten!

Nadat ik er een tijdje had gezeten en ik mijn buikje lekker volgegeten had, merkte ik dat ik toch wel erg moe was en ben naar mijn kamer gegaan. Daar heb ik heerlijk de hele avond voor de tv gehangen en ondertussen zat ik te haken. Ik had een nieuw project meegenomen, dus daar kon ik in alle rust even aan werken.

Na een heerlijke nachtrust ging ik naar beneden om te ontbijten. Ook dit viel er smakelijk in.

IMG-20160305-WA0001

Nog even haken en de boel inpakken en het was tijd om uit te checken.
Met een hele nieuwe ervaring rijker stapte ik in mijn autootje om naar Zaltbommel te rijden. Daar had ik een Meet & Greet bij Wolplein.
Ik ben altijd lekker vroeg, dus ik had mooi de tijd om nog even bij te praten en nog even te zitten voordat de deelnemers kwamen.
Met kleine groepjes tegelijk of gewoon in hun eentje kwam iedereen binnen tot we een mooie, grote groep rondom de tafels hadden zitten. En wéér was het gezellig en hadden we ontzettend veel plezier met elkaar. Wat blijft het toch bijzonder dat al die mensen, die elkaar niet eens kennen, zo’n leuke tijd samen hebben. Samen haken, werken aan dezelfde deken, dat verbindt.

Tussen de bedrijven door waren er ook nog opnames van “Koffie & Wol”. Vanaf komende vrijdag wordt dit weer uitgezonden via de Facebookpagina van Wolplein en ik zit erin!! De meisjes van de opnames wilden ook graag even op de foto. Je ziet het, het was een gezellige boel!

2016-03-05 15.34.02

Maar ook aan deze gezellige middag kwam weer een eind. Ik vergeet zelf altijd de tijd, maar dan ineens beginnen er een paar hun spulletjes bij elkaar te pakken. Dat is voor mij het teken dat het tijd wordt om dag te zeggen. Jammer, maar helaas. Aan alles komt een eind. Wie weet tot een volgende keer!

2016-03-05 16.55.41

Nog even een praatje, nog even een kop thee en ik moest naar huis. Ik had nog een lange reis voor de boeg!

Op de terugweg had ik gelukkig prachtig weer. Ik kon er echt van genieten. Heerlijk die lange snelweg voor me. Steeds maar rechtdoor en het was rustig op de weg. Dat gaf me genoeg tijd om lekker na te denken. Lekker de afgelopen twee dagen met alles wat er was gebeurd nog even voorbij te laten komen. Het was geweldig! Ik had de goede keuze gemaakt!
Zou ik dit op deze manier nog eens doen? Zeker weten, ja! Als ik in een hotel ga voor mijn plezier, als vakantie of even een weekendje weg, niet. Dan wil ik liever samen met mijn man zijn. Samen de dingen beleven en erover kunnen praten maakt alles nog een stukje leuker.
Als ik nog eens op deze manier een Meet & Greet of iets anders heb, is het een erg leuke manier om de tijd door te brengen, zelfs in je eentje.

Nooit had ik gedacht te zullen doen wat ik het afgelopen weekend heb gedaan, maar ik heb genoten. Dingen doen buiten je eigen comfortzone is spannend en best een beetje eng. Toch kan het ook ontzettend leuk en leerzaam zijn!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & vasten.