We werden wakker van het geluid van heel veel vrolijke kinderstemmetjes voor ons huis. We kleedden ons aan en deden de gordijnen open. Datgene wat we al een klein beetje hadden verwacht was ook echt aan de hand… er lag sneeuw!

Afgelopen zondag, 16 december, was de wereld eventjes wit. We wisten dat dit niet erg lang zou duren. De weersberichten voorspelden dit al en ook de thermometer, die bij ons op de vensterbank in de keuken staat, vertelde ons dat het al aan het dooien was. Wilden we nog iets met de sneeuw dan moesten we dus snel zijn!

Ik greep mijn camera en dook de achtertuin in. Nog even een paar mooie foto’s maken voor alles weer weg zou zijn.

Zo, die zijn binnen! Wilden we nog meer?
Heel stiekem wist ik het wel, ik had nog een prachtige sjaal liggen. Hoe mooi zou het zijn om haar aan jullie te laten zien in een winters landschap? Aan de andere kant vond ik het ook wel een beetje vervelend voor Wilke, mijn man. Het moet toch ook niet zo zijn dat iedere leuke wandeling om mij en mijn projecten draait?
Hij vond het niet erg en zo zaten we tijdens de koffie te bespreken wat een mooie plek zou zijn om Sophie te showen.
Ik had wel een idee en we gingen op pad. Terwijl we aan het rijden waren werd de sneeuw al steeds minder, we moesten snel zijn. De wandeling naar het plekje dat ik in gedachten had moesten we bewaren voor een ander project. Het begon al te regenen en de sneeuw verdween voor onze ogen.
Aan de andere kant van de parkeerplaats waar wij stonden, stonden paarden te grazen in de wei. Is dat niet leuk, vroeg Wilke?
Dat is superleuk! Wat een ontzettend leuke plek! Volop winters, een prachtige achtergrond.
Wat een hele mooie bijkomstigheid was, was dat de paarden op de achtergrond Marja weer even heel dichtbij brachten. Marja is gek op paarden en heeft er zelf ook een paar.
Marja is me zó dierbaar geworden, ze is een vriendin. Ik ken haar alleen nog maar zo kort en de tijd is onze vijand. We krijgen niet de tijd om volop in deze vriendschap te investeren. Marja is ziek, heel erg ziek. Ze is er nog, maar het gaat niet goed. Ik schreef een blog over haar en ontwierp een prachtige deken, met haar naam, voor haar. Heb je dit niet meegekregen en wil je meer weten over deze fantastische vrouw? Je kunt het hier vinden.

Ik deed mijn jas uit en was meteen bibberkoud. Gelukkig is Sophie een warme sjaal. Ik legde haar om me heen en Wilke kon aan de slag.
Is ze niet prachtig? Deze sjaal wil je toch hebben? Hoe je haar ook draagt, ze is heerlijk warm, maar ook nog eens heel erg mooi om naar te kijken. Wat is ze eigenlijk? Een stoere sjaal? Een chique sjaal? Een sjaal voor binnen? Een sjaal voor buiten?
Ik zal je uit de brand helpen: ze is het allemaal! Sophie is een sjaal voor iedere gelegenheid, voor ieder type vrouw!!
Wilke deed erg zijn best om dit vast te leggen op beeld en ik denk dat het hem aardig is gelukt.

Sophie, ik haakte haar van de Eliza van Scheepjes. Een heerlijk, zacht garen. Zelfs met de bollen zou je al willen knuffelen! Daarnaast haakt het zo lekker weg! Ook het patroon is fantastisch. Het is een heerlijk “ontspannen haken project”, met af en toe een paar oplet-momentjes om de aandacht er weer even bij te hebben. Dat is toch precies wat we willen?

Het was maar goed dat we niet langer hadden gewacht. Eenmaal terug in de auto begon het flink te regenen. We reden nog even langs een oliebollenkraam en gingen naar huis. Daar maakte ik een grote beker chocomel voor ons allebei en we kropen heerlijk weg in onze bank. Een romantische kerstfilm en onze zondag was compleet. Wat kun je soms toch heerlijk genieten van simpele dingen.

Sophie, een fantastische sjaal om te dragen en, als ik haar niet draag, een fantastische sjaal om naar te kijken!

2018-12-20 14.06.30

Ben je overtuigd? Je kunt het patroon nu bestellen in mijn webshop. Door te klikken op deze link kom je meteen op de juiste plek in mijn winkeltje terecht.

Geniet nog even van de laatste dagen van dit jaar! Ik wens jullie allemaal hele gezellige feestdagen toe en een fantastisch 2019! Wees lief voor elkaar, zorg goed voor elkaar en…

Blijf genieten van je hobby, blijf genieten van het haken! Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.