Het werd weer eens tijd om een sjaal te haken, een heerlijke sjaal voor de lente.

Mijn handen jeukten, mijn gedachten gingen alle kanten op. Ik wist wat ik wilde en kon niet wachten om te beginnen.

Ik wilde een sjaal, een vrolijke, fleurige sjaal. Ik wilde een sjaal bij mijn knalgele jas die ik dit jaar voor de derde keer ga dragen in de zomer.
Ze is nog té mooi om weg te doen en het komt er voorlopig toch ook nog niet van om lekker uitgebreid achter een nieuwe jas aan te gaan.
Dit hoeft ook niet, ik wil nog helemaal niet van mijn oude jas af. Wel wil ik haar graag weer even anders gaan dragen. De afgelopen 2 jaren droeg ik mijn sjaal Lisa bij deze jas. Een prachtige sjaal met heerlijke zachte kleuren. Voor deze lente en zomer wilde ik iets héél anders. Het zou voor mij ook geen zin hebben om weer een sjaal met zachte kleuren te gaan haken, daarvoor heb ik Lisa wel.
Nee, dit keer wilde ik lekker knallen, even lekker heel iets anders, iets wat ik normaal gesproken niet zo snel zou doen. Dat had ik eigenlijk met het kopen van deze jas ook gedaan. Geel, totaal niet de kleur die ik snel zou kiezen. Toch een jas waar ik zó blij mee ben!

Ik haalde mijn jas van zolder (hier liggen in de winter mijn zomerkleren en in de zomer mijn winterkleren) en pakte de kleurenkaart van de Whirl erbij. Ik koos vijf verschillende cakes uit, dat werden er drie en tenslotte bleef de cake, waarmee ik mijn sjaal haakte, over. Yes, perfect en spannend tegelijk. Zou deze kleur me wel staan?

Om mij heen lagen al verschillende proeflapjes waarmee ik wat steken bij elkaar had uitgeprobeerd. Ik wist wat ik wilde, maar daar moesten nog wel de steken bij uitgezocht worden. Op één steek, wat ik een prachtige steek vind, bedacht ik een eigen variatie waarmee ik meer uit de voeten kon voor mijn sjaal en het grote haken begon. Ik begon aan de gele kant en eindigde aan de blauwe kant. Het bleef een spannend proces van het begin tot het eind, maar ik werd steeds vrolijker van mijn werk. Superleuk om te doen dit. Heerlijk ook om weer eens met dit garen te werken! Het is net zo verrassend als een toverbal, al zijn in dit geval de kleuren wel bekend van tevoren. Als een kind zo blij hechtte ik de draad af en werkte ik de draadjes netjes weg. Nog een paar leuke toertjes met de Catona en mijn sjaal was af. 

Sjaal Sonja heb ik haar genoemd. In de eerste plaats omdat dit gewoon superleuk klinkt. Daarnaast geeft de naam Sonja me een warm gevoel. Jaren geleden woonden wij in Spijkenisse. Daar had ik een collega met deze naam. Een heerlijke meid die in die tijd toch wel meer dan gewoon een collega was. Zo zijn er meer Sonja’s geweest in mijn leven. Deze sjaal geeft me ook dat warme gevoel, dus Sonja is perfect!

Ben je nieuwsgierig naar mijn sjaal? Wil je wel eens weten over wie mijn verhaal eigenlijk gaat?
Afgelopen zaterdag gingen Wilke en ik tussen de buien door even naar de markt. We wilden daar graag een wandelingetje maken door de Gouverneurstuin achter het Drents Museum. We vonden dit ook een leuke plek om de foto’s van mijn sjaal te gaan maken.
Voor de zekerheid gingen we toch maar met de auto. Niet zo leuk als ik helemaal verregend op de foto’s sta. Dichtbij ons huis is een veldje vol met narcissen. Daar bleven we op de heenweg even staan om de eerste foto’s te maken. Heel voorzichtig liep ik tussen de narcissen door zodat er geen bloem kapot zou gaan en ik zocht een mooi plekje. 

Gelukt! Schiet maar een paar leuke foto’s Wilke!!

We reden naar de stad waar we eerst nog een paar buien moesten afwachten. Daarna wandelden we heerlijk op ons gemakkie naar de plek waar we zijn wilden. Een leuke wandeling en tussen de buien door was het mooi weer.
Hier maakten we nog een aantal leuke foto’s. Ik was best verbaasd, toen ik de foto’s terug zag, over hoe leuk deze kleur me eigenlijk staat. Zo zie je maar weer, eens kiezen voor heel iets anders is helemaal zo gek nog niet!

Tenslotte brachten we ook Bartje nog een bezoekje. Hij had de eer om mijn sjaal eventjes te mogen lenen.

Nog snel even langs de kip-kraam op de markt en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Hier maakte ik ook nog een paar mooie, laatste foto’s. 

Dit is mijn sjaal, dit is mijn Sonja! Vind je haar mooi? Wil je haar ook graag gaan haken? Dit kan! Het patroon vind je in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvasten.nl. Je vindt haar onder het kopje “Patronen” tussen de “Omslagdoeken en Sjaals”.
Ze is echt heerlijk om te haken. Een ideaal project voor deze tijd van het jaar. Ik duik weer lekker in mijn volgende project, heerlijk haken voor de zomer!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.