Eindelijk werd deze prachtige cake van de Woolly Whirl een sjaal. Sjaal Silvia!

Ze lag al wel een jaar, misschien zelfs al wel langer, in één van de bakken in mijn garenkast. Deze prachtige cake schreeuwde om aandacht als ik de bak weer eens uit de kast trok op zoek naar een geschikt garen voor één of ander project. Steeds weer moest ik haar teleurstellen, er was nog geen idee voor haar. Ik vond deze cake ook te mooi om zomaar mee aan de slag te gaan, zomaar een beetje uit te proberen. Nee, op het moment dat ik de eerste lossenlijn met dit garen zou gaan haken wilde ik weten waar ik naartoe zou werken. Ik wist dat dit moment zou komen, al duurde het deze keer wel een beetje lang.
Maar, zoals altijd, was het er ineens. Op het hoogtepunt van de zomer was ik al driftig aan het haken voor de herfst. Ik zat in de zon, maar in mijn hoofd vielen de blaadjes al van de bomen. En ook het idee voor dit garen viel met de blaadjes mee en landde in mijn hoofd. Ik bleek heel gewoon het juiste jaargetij nodig te hebben voor het juiste ontwerp!
Ik pakte mijn cake, zocht er de juiste haaknaalden bij en ging aan de slag.

Haken met deze cake is een waar feestje. Het garen glijdt heerlijk door je handen. Daarnaast is het zo ontzettend leuk om langzamerhand de kleur te zien verlopen naar een nieuwe kleur! Toer na toer wordt je sjaal mooier, steeds completer.

Het idee was er, maar stond natuurlijk nog niet voor de volle honderd procent vast. Ontwerpen blijft een kwestie van haken, kijken, *uithalen, denken, haken, kijken** en dan hopelijk weer doorgaan. Het komt overigens meer dan eens voor dat ik hier het proces van * tot ** meerdere keren moet herhalen. Geeft niks, ik houd van wat ik doe.
Het is geweldig als het ineens gaat lukken. Als ineens langzaam maar zeker datgene wat je voor het garen waar je mee werkt had bedoeld, uit je handen tevoorschijn komt. Of dit nu een lang of een kort proces was maakt uiteindelijk niet uit.
Zo ging het ook met deze sjaal. Ineens was de basis er. Hierna werd het een kwestie van het herhalen van het patroon tot het punt waarop ik nog genoeg garen voor een randje over zou hebben. Vanaf daar werd het dus haken en wegen, weer haken en weer wegen, tot ik kon stoppen en me kon buigen over de rand. Deze had ik min of meer tijdens het haken al bedacht, maar ook hier was aanpassing nodig, omdat hetgeen ik had bedacht niet helemaal in harmonie was met de sjaal.
Het werd weer uithalen en haken en opnieuw proberen tot ik tevreden was. O, wat was ik blij toen de draad was afgehecht en de draadjes netjes waren weggewerkt. Silvia was de naam die ik aan mijn nieuwe meisje gaf. Sjaal Silvia, een prachtige sjaal voor de herfst. Je kunt haar dragen bij een jas, maar ze is ook echt geweldig om te dragen als kledingstuk. 

Ben je nieuwsgierig naar mijn laatste ontwerp? Wil je Silvia graag zien?  
Op 1 augustus moest Wilke voor zijn werk even naar Farmsum. Ik reed met hem mee, gewapend met mijn sjaal en een fototoestel, in de hoop dat ik ergens een leuk plekje voor de fotografie van deze dame zou vinden. Dit lukte, heel eenvoudig bij een piepklein vijvertje op een industrieterrein. Soms heb je helemaal niet veel nodig om mooie foto’s te kunnen maken.
Zie hier het resultaat!

Is ze niet prachtig? Is dit niet de sjaal die je gewoon wilt hebben voor de komende maanden? Je haakt haar uit 1 cake Woolly Whirl. Dit mag natuurlijk ook een “gewone” Whirl zijn of een Frosted Whirl. Er is keuze genoeg, je vindt er vast een kleur bij die voor jou gemaakt is! Ze wordt vast en zeker ook zelfs prachtig als je haar van een aantal losse bolletjes, van welk garen dan ook, haakt. 
Het patroon kun je vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet helemaal zoals het zou moeten? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is lossenenvastenshop.nl. Als je daar zoekt onder het kopje patronen vind je haar bij de omslagdoeken en sjaals.
Je vindt in hetzelfde winkeltje ook de map, die ik samen met onze jongste zoon ontwierp, om al je patronen netjes bij elkaar te bewaren. Deze vind je achter deze link of in mijn winkeltje onder de accessoires.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.