Het werd weer eens tijd… Mijn handen jeukten om te haken met de Whirl. Zo’n heerlijke cake van Scheepjes met van die prachtige overgangen van de ene naar de andere kleur. Het werd weer eens tijd voor een sjaal…

Ik had al een ideetje, maar dat was nog niet helemaal uitgewerkt. Daar begon ik dit keer mee.
Na een paar dagen tekenen achter mijn laptop was ik klaar. Dit zou ze gaan worden. Dit zou ik gaan haken. Volgens mijn berekeningen en ervaringen met mijn andere sjaals van dit garen zou ook deze sjaal precies uit één cake tevoorschijn moeten kunnen komen. Dit blijft altijd een beetje een spannend verhaal met dit garen. Gaat het lukken? Kom ik uit? Heb ik niet nét te weinig garen of juist een heleboel garen over? Dit hoort erbij, dit is onderdeel van het haken met een cake.
De naam voor deze sjaal was er ook al. Dit zou een Sanneke gaan worden. Aan deze naam heb ik een heleboel goede herinneringen en Sjaal Sanneke klinkt daarbij ook nog eens helemaal geweldig.

Het verhaal van deze sjaal lijkt een beetje van voor naar achteren te lopen. Meestal begin ik met een idee, daarna komt het garen, de kleur en dan de steek. Tijdens het haken komt dan vaak de naam erbij. Dit keer dus niet, dit keer liep het allemaal anders…

Het werd tijd voor de kleur. Het moet wel een lekkere, vrolijke kleur zijn. Een kleur waar je blij van wordt en ook een kleur die goed bij de zomer past. Deze sjaal wordt tenslotte in de zomer geplaatst.
Ik scrolde door de kleurenkaart van de Whirl-cakes en was op zoek naar de voor deze sjaal perfecte kleuren. Deze vond ik in kleurnummer 778, de Turkish Delight. Deze cake loopt van diep paars via roze naar een mooie, zachte kleur rood. Ik was helemaal verliefd op deze kleuren en bestelde snel mijn garen. Het patroon was al klaar en zodra het binnen was kon ik dus meteen aan de slag.

O, wat is dit genieten! Wat is dit toch heerlijk haken! Ik haakte met lichtjes in mijn ogen en blosjes op mijn wangen. Steeds weer, na een aantal centimeters werd één van de draadjes vervangen door een andere kleur. Steeds weer, na een aantal centimeters zag mijn werk er anders uit. Ook steeds weer, na een aantal centimeters zag ik mijn patroon meer en meer in mijn sjaal tevoorschijn komen. Heerlijk genieten! Heerlijk, eenvoudig haakwerk waarbij je toch wel je gedachten er een beetje bij moet houden om niet te vergeten je patroon in je werk te haken.

Ik was met haken begonnen aan de korte kant van mijn sjaal. Dit werd prachtig, ze werd steeds maar langer en langer. Ik fantaseerde erover hoe ze eruit zou zien als je zou beginnen aan de brede kant van je sjaal, waardoor ze dus steeds maar breder en breder wordt. Ik bedacht dat ik in mijn blog zou schrijven dat deze mogelijkheid er ook is, dat het wel eens heel erg mooi kan zijn. Niet veel later bedacht ik dat ik dit wel een erg fijn patroon vond om te haken. Dat ik best wel zin had om er nog eentje achteraan te haken. Dat ik op die manier dus ook kon laten zien dat ik niet alleen dacht dat het wel eens erg mooi kan zijn, maar dat ik ook kon laten zien dat dit echt zo is.
Zo kwam het dus dat ik mijn sjaal lekker verder af haakte en alvast een nieuwe cake in dezelfde kleur bestelde. Zo kon ik meteen opnieuw beginnen zodra de eerste af zou zijn.
Ik kreeg gelijk. Ook in de lengte gehaakt werd dit een prachtige sjaal. De toeren zijn wel megalang, maar je hoeft er ook niet zoveel. Superleuk om te doen met ook weer een geweldig resultaat.
Zal ik jullie het verschil maar eens laten zien? Kijk eens hoe leuk!!

Zijn ze niet allebei prachtig geworden? Dat wordt nog moeilijk kiezen lijkt me zo. Natuurlijk maakte ik nog veel meer foto’s van deze twee dames. Gewoon lekker in onze achtertuin waar de Hortensia prachtig staat te bloeien en dezelfde kleuren aan ons laat zien.

Zelf word ik helemaal blij van deze dames. Echt twee sjaals en maar één patroon. Het is een heerlijke sjaal om, als je haar eenmaal gehaakt hebt, te dragen op de hete dagen van de zomer. Natuurlijk niet omdat je wat extra warmte nodig hebt, maar omdat ze je schouders dan lekker beschermt tegen de zon. Daarna kun je haar ook gebruiken in de koudere periode erna. Dan draag je Sanneke lekker op je trui, je blouse of colbert. Ze maakt je garderobe zo helemaal “af”.

Krijg je er zin in? Wil je ook graag beginnen? Dat kan. Het patroon staat inmiddels in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt haar onder het kopje “Haakpatronen” tussen de “Omslagdoeken en Sjaals”.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.