Zon, zee en zand, dat is de mooiste combinatie om een zomerse dag compleet te maken. Als je dan ook nog eens de ideale tas bij je hebt is het helemaal perfect. Zo’n tas heb ik voor je gemaakt.

Ik wilde weer eens een strandtas haken. Jaren geleden deed ik dit ook al eens. Het garen dat ik destijds gebruikte zit alleen niet meer in het assortiment van Scheepjes. Voor mij één van de redenen om met hetzelfde idee in mijn achterhoofd een nieuwe tas te ontwerpen. Ander garen, andere kleuren en ook een andere steek.
De vorm van de tas is hetzelfde gebleven, het idee erachter ook. Een tas die je, als je haar helemaal uitvouwt, kunt gebruiken als een kleedje om op te zitten.

Bij het uitzoeken van de kleuren had ik een zonsondergang aan zee in mijn gedachten. Dit is toch prachtig? Ik maakte deze foto in onze vakantie van 2017. Mijn allereerste zonsondergang aan zee. Ik was er helemaal ondersteboven van!

Voor het garen koos ik de Cahlista, een mooi, dik, stevig katoen. Het is een niet glanzend, mat katoen. Perfect voor een mooie, stevige strandtas. Het stofje had ik ook al in huis. In een opwelling had ik bij de Kwantum aan het begin van Corona een hele stapel leuke stofjes gekocht. Dit stofje zat er ook tussen en paste precies bij mijn “tas in de maak”. Hoeveel meer zomers kan het zijn?

Ik bestelde het garen en was verrukt toen het binnenkwam. O, ik kon niet wachten om te beginnen! Gelukkig hoefde dat ook niet. Met het ontwerp van deze tas was ik al een tijdje geleden bezig geweest. Tijd om aan de echte tas te beginnen.
Het ging heerlijk. Het ontwerp zoals ik het had bedacht klopte helemaal. Alles verliep op rolletjes. Ontspannen haken dus. Dit is echt genieten. 
Het idee om de hengsels van deze tas met echt touw te maken was al een behoorlijke tijd geleden ontstaan. We deden de fotografie van mijn vest Judy bij het strand Kijkduin, gedeeltelijk in en om een Juttershuisje. Daar lagen heel wat stukken touw en daar dacht ik aan toen ik met mijn tas begon. Gelukkig vond ik het perfecte touw en toen ik ook de ringetjes had gevonden om het doorheen te halen was ik helemaal tevreden. Beter kon gewoon niet. Ze is hierdoor echt de perfecte strandtas geworden.
Nadat ze eenmaal klaar was moesten we allebei nog even geduld hebben. Het werd maar geen weer om naar het strand te gaan, we hadden de tijd niet om naar het strand te gaan of er waren andere plannen voor het weekend. 

Het weekend van 19 en 20 juni was het eindelijk zover. We gingen heerlijk een weekendje naar de kids in Den Haag. We namen een goed humeur, mooi weer en ook mijn strandtas en de camera mee.  Ook de vrijdag van tevoren waren we al vrij, dus het werd echt een heerlijk lang weekend. De eerste twee dagen stonden in het teken van de kids en ons, inmiddels alweer bijna 4 maanden oude, kleine mannetje. Wat hebben we genoten en wat was het alweer veel te lang geleden. Die kleintje groeien zo hard!!
Op de laatste dag, nadat we nog even snel een laatste knuffel hadden afgeleverd, gingen we gewapend met mijn tas en de fotocamera naar het strand. Hier maakten we een aantal prachtige foto’s van mijn laatste ontwerp. 

Zie je hoe mooi je haar van een tas naar een kleedje kunt omtoveren? Ik ben er echt superblij mee! Het werkt echt perfect.
Nog even een paar gewoon heel mooie foto’s van deze mooie dame.

Als je weer klaar bent om terug te gaan pak je ook heel gemakkelijk je boeltje weer bij elkaar. Echt fantastisch. Ze blijft geweldig deze tas, in alle opzichten. Daarnaast vind ik haar ook nog eens prachtig om te zien.

Over het bedenken van haar naam en waarom ik deze heb gekozen hoef ik het denk ik niet te hebben. Als je goed de foto’s bekijkt kom je hier zelf ook wel achter.
Sandy is geslaagd. Ze is een prachtige tas geworden. Daarnaast is ze ook een ideaal kleedje geworden om lekker op te zitten tijdens een middagje aan zee. Ik zeg: missie geslaagd. Ik ben blij!!

Wil je deze tas ook graag gaan haken? Het patroon heb ik in mijn winkeltje gezet. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl Je vind haar onder het kopje “Haakpatronen” tussen de tassen. Ook voor het touw en de houten ringen kun je bij me terecht. Deze vind je onder het kopje “Accessoires”.
Heel veel haakplezier!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.