Vanaf het moment dat ik zag dat de naam van dit kleurnummer Berlin was wist ik wat de naam van deze sjaal zou zijn.
Sabrin, het kon gewoon niet anders!

Ze was nog maar een jaar of 9 toen ze voor het eerst bij ons in huis kwam.
Sabrin, vanaf het moment dat ze vanuit de bus naar ons toe kwam lopen was ik verliefd. Dit prachtige meisje met een ongelooflijke bos donkere krullen op haar hoofd, zij hoorde vanaf dat moment bij ons gezin! Bijna iedere schoolvakantie was ze er. In de zomer, met Pasen en met Kerst. We hebben volop van haar genoten, zoals je doet van je eigen kind. Er waren goede en minder goede tijden, maar de liefde voor haar maakte alle “buien” goed!
Ze kwam uit de grote stad Berlijn. Dat was waar ze groot werd en dat was waar ze hoorde. Toch is dat ene plekje in mijn hart altijd van haar gebleven en dat zal het altijd blijven.

Er was een idee voor een sjaal en ik wist dat het iets met zwart, wit en grijs moest worden. Een lekkere, beetje open, zachte, warme wintersjaal. Ik ging op zoek naar garen en kwam uit bij de Wanderlust. Een heerlijk zacht, prachtig, stoer garen.
De kleur die ik hebben wilde zat erbij en dat maakte dat ik mijn keuze had gemaakt.
Ik bestelde mijn garen en kwam tot de ontdekking dat de naam van dit kleurnummer Berlin was. Mijn hart werd er helemaal warm van. Deze sjaal moest en zou heel erg mooi worden. Deze sjaal zou de naam van onze vakantiedochter gaan krijgen. Deze sjaal zou “Sabrin” gaan heten. Ze was al mooi voor ik eraan begonnen was!

DSC_0304

Ik haakte en de mooiste herinneringen kwamen voorbij. Verkleedpartijen, waarvoor ik van alles moest naaien. Poppenkast spelen en Lego, heel veel Lego. Heerlijke wandelingen door het bos met vallen en opstaan. Winkelen en knutselen, knuffelen voor het slapen gaan. Filmpjes kijken en chips eten, blote voetjes op de bank. Haren overal en glibberpartijen omdat het spul dat erin gesmeerd werd tegen het klitten de hele vloer glad maakte. O, wat konden we van elkaar genieten.

De sjaal werd langer en werd steeds meer Sabrin, het plaatje klopte steeds beter. Wat was dit een heerlijk project voor mij!
Uiteindelijk was ze klaar en haakte ik er nog een randje omheen met de Sweetheart Soft. Helemaal compleet. Niks meer aan doen, houden zo!

DSC_0279

Wij zijn ouder geworden, Sabrin is een prachtige jonge vrouw geworden. De laatste keer dat ze bij ons was, was ze 16 jaar en inmiddels is het een dame van 23 jaar.
Ze zit nu bij de marine deze stoere meid. Wat heeft ze het goed gedaan en wat ben ik ontzettend trots op haar!

De sjaal die ik haakte en die haar naam heeft gekregen lijkt op haar.
Ze is stoer, maar ontzettend zacht. Het is een pittige meid, het is een krachtige sjaal, maar beide hebben ze een randje Sweetheart, Sweetheart Soft.

Wat ben ik dankbaar dat ik dit werk mag doen! Wat ben ik blij dat ik door te haken mijn gedachten kan laten gaan en daarmee dingen op een rijtje kan zetten. Wat was het een goede keuze om mijn projecten een naam te geven.
Sabrin, Sabrin, Sabrin, een warm plekje in mijn hart, een warme sjaal over mijn hart, een liedje in mijn hoofd en glinstertjes in mijn ogen.

Sabrin, een meiske waar ik nog steeds ontzettend veel van houd, wat ben ik blij met deze naam voor deze sjaal!

Wil je de sjaal ook gaan haken? Je kunt het patroon ervoor vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je op de juiste plek terecht.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.