Daar zijn ze dan eindelijk. Deze drie dames wilde ik al zó lang, zó graag in mijn woonkamer hebben! Ruby, Zoë en Puck, elke keer weer als ik mijn woonkamer binnenkom lijken ze te zeggen: “Welkom Thuis Joke!”

Het blijft een feestje, haken met de Chunky Monkey van Scheepjes! Vanaf het moment dat dit garen op de markt kwam wist ik dat het regelmatig op mijn naald zou liggen.

Dit garen is zo heerlijk zacht, het heeft zo een mooie glans en is daarnaast ook nog eens lekker dik. Het is werkelijk fantastisch om mee te haken, je haakt zo een eind weg. Het is genieten, het is wegdromen, het is….. eigenlijk is het precies wat ik wil voor mijn haakwerk!
Ik haakte al een aantal projecten voor mijn boek “Dekens enzo” met dit garen. Ook het vest Jenna en de trui Jinte werden met dit garen gehaakt. Ik kon maar niet stoppen en zo kwam ook deken Lara van de naald. Je kunt inmiddels dus wel zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben!
Ik heb ongeveer 2 jaar op dit garen gewacht en mijn wachten is beloond!

Voor onze eigen woonkamer had ik al sinds lange tijd een, letterlijk, hele grote wens. Ik wilde ontzettend graag een grote, dikke, (room)witte deken met bijbehorende kussens. Eén van de kussens moest gigantisch worden. Ik wilde heel graag een groot woonkussen van één bij één meter! Zo’n heerlijk kussen waar je tegenaan kunt hangen, waar je helemaal in wegduikt. Zo’n kussen waar je op kunt zitten, zo’n kussen voor op de vloer, gewoon om naar te kijken. 
Omdat ons huis, en dus ook onze woonkamer, niet zo heel erg groot is en het nog steeds voor een gezin met 3 grote jongens was ingericht, paste dit allemaal echt niet. Ik moest geduld hebben en dat had ik. Best lang…
Al onze jongens wonen inmiddels al lang niet meer thuis. De jongste verliet het nest bijna 6 jaar geleden. Het werd wel een keer tijd voor iets nieuws vonden wij. We zochten nieuwe meubels uit en smeerden een ander kleurtje verf op de muren. Helemaal naar onze eigen smaak, een echt “Wilke en Joke” huis is het geworden.
Wat een verschil, wat een ruimte ook!! Heerlijk! Er was ineens plek gekomen, plek voor een groot woonkussen, een deken en nieuwe kussentjes op de bank!! Er was ruimte voor Ruby, voor Zoë en voor Puck. Dames, jullie zijn van harte welkom!!

Het ontwerp zat al in mijn hoofd, al heel erg lang. Ook wist ik welk garen ik zou gebruiken. Dit werd de Chunky Monkey.  Voor mij was dit logisch. Ik wilde immers een dikke deken? Nou, die zou ik krijgen als ik haar van dit garen haakte. Eigenlijk was het nu dus alleen nog maar een kwestie van het haken van datgene dat al heel lang in mijn hoofd zat. Ik bestelde het garen en begon mijn ontwerp uit te werken in een patroon.

Wat is dit toch weer een heerlijk project om te haken! Eén en al ontspanning, alleen maar genieten. En langzaam maar zeker begon mijn hart sneller te kloppen, werden de blosjes op mijn wangen groter en kriebelde het in mijn buik.
Ik was verliefd, eigenlijk al op het ontwerp, maar nu dit prachtige ontwerp steeds meer een deken werd was het plaatje compleet! Met stralende ogen aaide ik de zachte dikke deken op mijn schoot!
En dan komt altijd weer dat momentje dat er een naam aan het project moet worden gegeven. Dat was dit keer eigenlijk helemaal niet moeilijk. Al vanaf het moment dat dit ontwerp in mijn hoofd ontstond vond ik haar een echte Ruby. Dit is de naam van onze lieve, prachtige, stoere, geweldige schoondochter. Ruby zou het worden, eigenlijk kan dit gewoon niet anders.
Afgelopen weekend vertelde ik haar dat deze deken haar naam zou krijgen. Ze vond het een eer zei ze. Ik dacht bij mezelf, ach lieverd, het is een eer voor mij!! Ik zei het niet, jammer….
Gelukkig weet ze hoeveel ik van haar houd en wie weet leest ze de blog.

Ik kan me voorstellen dat jullie nu eindelijk wel eens een deken willen zien. Leuk verhaal hoor ik jullie denken, maar bewijs nu maar eens dat je iets moois van je naald liet glijden! Jullie hebben gelijk, hier is ze dan, mijn mooie, lieve, zachte, heerlijke, dikke deken Ruby!!

Is ze niet geweldig, deze dame?
Het ontwerp van het woonkussen en de kleinere kussens ontstond tijdens het haken van deze deken. Het moest één geheel worden.
Voor het woonkussen wilde ik dezelfde kleur als de deken gebruiken, maar wel met een ander accentje.
Ik koos ervoor om te blijven bij de neutrale kleuren. Hiermee bleef het een rustige set, precies wat ik wilde. Door het gebruik van dezelfde steken, een extra draadje dat ik er later doorheen reeg en een mooie rand is dit woonkussen een perfecte combinatie met de deken geworden. Haar gaf ik de naam Zoë, ook weer lekker stoer, maar toch lief en ook weer een prachtige naam voor een prachtig project. Oordeel zelf maar eens….

Tenslotte nog de kleinere kussens. Van die kussens waar je zo lekker met je hoofd op kunt liggen, die zo fijn zijn om achter je rug te leggen, of die gewoon zo mooi staan op je bank. Deze kussens moesten goed bij de deken en het woonkussen passen, maar ook wel weer echt anders zijn. 
Gelukkig had ik ook hiervoor alweer een idee op het moment dat ik er klaar voor was. Wéér paste dit kussen goed bij het geheel. Ruby en Zoë waren blij met deze aanvulling. Puck noemde ik haar. Het kleine zusje van Ruby en Zoë.
Grote vriendinnen zijn het. Ze vullen elkaar aan en maken elkaar mooier!

Mijn set voor in onze woonkamer was hiermee klaar. Ik kon ze gaan gebruiken! Tenminste….
Op het moment dat mijn dames klaar waren, waren Wilke en ik druk bezig ons huis opnieuw in te richten. Ik moest dus nog een poosje wachten. Ik hield het niet helemaal vol, ik wilde mijn dames té graag om me heen hebben.  Op een paar tafeltjes na en een muur die nog in een andere kleur geverfd moest worden was het af. Ik vond het mooi genoeg en gaf ze een plekje in mijn huis. 

Inmiddels is de muur achter de bank gesaust in de kleur taupe en ligt het woonkussen netjes op de vloer voor de verwarming. Ik ben er superblij mee!
Hopelijk heb je genoten van deze blog en sta je te popelen om deze set ook te gaan haken. Dat kan!! De patronen vind je in mijn winkeltje. Via deze link kom je terecht bij het patroon van de deken. Via deze link vind je het woonkussen lekker snel en via deze link beland je bij de kussentjes voor op de bank. Als je bij de patronen een beetje naar beneden scrolt dan zie je dat je voordeliger uit bent als je de hele set in één keer besteld.
Ook het binnenkussen voor Puck kun je bij me bestellen. Deze vind je hier.
Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook zelf naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt ze onder het kopje patronen bij de dekens en de kussens.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.