Eindelijk kwam het idee, dat al maandenlang in mijn hoofd zat, eruit. Rolina is geboren! 

Voor het laatste ontwerp van de winter wilde ik nog graag een schoudertas. Een schoudertas die aan de ene kant nog echt past bij de winter, maar die je ook heel goed kunt gebruiken in het seizoen dat erna komt… de lente!
Al heel lang ben ik bezig met het ontwerp voor een ronde tas. Het idee speelde al maanden in mijn hoofd. Het probleem was dat het daar ook bleef, het wilde er maar niet uit komen. Steeds weer pakte ik iets anders op om mee aan de slag te gaan en wéér bleef de tas liggen.
Nadat ik weer eens een project had afgerond besloot ik dat het er nu echt eens van moest komen. Deze tas moest uit mijn hoofd en omgezet worden in een heus project. Ik besloot niet op te geven voor de tas er was.
Uit heel wat papiertjes heb ik rondjes geknipt. Ik bleef passen en meten en vouwen en schuiven. Ik ging aan de slag met tasbeugels en D-ringen. Toch was het steeds niet wat ik wilde. Ik wilde een tas waarbij je aan een aantal bollen garen en eventueel een lapje stof genoeg had. Een tas die mooi was van haarzelf en niet allerlei accessoires nodig had om mooi te worden. Uiteindelijk begon ik te haken aan een ieniemienie-tasje om te kijken wat ik écht wilde. En het lukte, mijn idee kreeg vorm! Ik koos een stofje en bij dat stofje koos ik het garen. Dat ik haar zou haken van de Cahlista van Scheepjes wist ik al. Deze tas moest mooi stevig worden en zoals ik al zei, je moet haar ook in de lente nog kunnen gebruiken. Dan is dit garen ideaal. Een lekkere dikke katoen.

Het is zo’n ontzettend fijn gevoel om te starten met een nieuw project. Weten waar je naar toe wilt, maar nog niet precies weten langs welke weg. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om zijweggetjes in te slaan, af te wijken van je oorspronkelijke idee.
Op deze manier werken maakt dat het nooit saai wordt. Ook voor mij is de verrassing iedere keer weer groot als ik de laatste draad afhecht.
Ik haakte en genoot. Heerlijk om na een deken weer even aan een kleiner project te werken. Heerlijk om bezig te zijn met datgene dat je het liefst doet. Lekker het garen door je handen laten glijden, de haaknaald haar werk laten doen en kijken. Kijken naar het resultaat dat onder je handen vandaan komt en kijken of het wordt wat je graag wilt. Dit betekent vaak ook uithalen en opnieuw beginnen. Opnieuw beginnen is niet erg, het leidt meestal tot een nóg mooier resultaat, het is genieten, het is hobby!

Zo haakte ik steek voor steek en onderdeel na onderdeel en dacht na over een naam voor deze nieuwe dame. Ik wilde iets met rond, met Ro… en vroeg Google om raad. Daar stond ineens de naam Rolina voor mijn neus. Ik zei het een paar keer hardop, keek eens naar mijn haakwerk en was eruit. Rolina is de naam die ik mijn nieuwe project heb gegeven.

Rolina was klaar en ik wilde graag meteen de foto’s gaan maken. Hiervoor hoefde ik niet ver van huis. Achter de schutting loopt een slootje waar de kleuren perfect zijn om mijn mooie tas op de foto te zetten. Dat deed ik dus ook meteen!
Hier is ze dan, mijn mooie Rolina, mijn prachtige, ronde schoudertas.

Wat is ze goed gelukt hè? Ik zal haar ook nog even laten zien als ze over mijn schouder hangt. Dan kun je beter zien hoe groot ze eigenlijk is.

Ja, ik ben ontzettend blij met deze tas. Ze is gelukt! Ze is eindelijk uit mijn hoofd en hangt lekker over mijn schouder. Ik kan haar gaan gebruiken!!

Wil je Rolina ook gaan haken? Het patroon vind je in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht.
Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn      (online) winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvasten.nl. Je vindt haar onder het kopje “Tassen”.

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.