Een poncho, hier had ik zin in! Een heerlijke, niet te dikke poncho, zodat je haar lekker in de lente en de zomer kunt dragen. Dit werd Poncho Petra.

Het garen had ik al liggen. Ik wilde weer eens haken met de Whirlette, eigenlijk zijn dit de effen kleurtjes van de grote Whirl-cakes die over lopen van de ene naar de andere kleur. Het is werkelijk een fantastisch garen. Lekker dun, heerlijk zacht en het haakt niet normaal fijn!! Het is een samenstelling van 60% katoen en 40% acryl, dus ook nog wel lekker warm om je heen.
Ik koos voor 2 van mijn favoriete kleuren, roze en bruin. Lekker stoer en erg lief. Een mooie “warme” combinatie.
Het model voor mijn poncho had ik ook al bedacht, alleen de steek die ik zou gebruiken nog niet. Daar ging ik dus weer met mijn kleine uitprobeer-lapjes.
Omdat het garen niet zo dik is wilde ik een niet al te open steek. Dan zou ze zo gaan uithangen. Omdat ik haar ontwierp voor de lente en de zomer hoeft ze ook weer niet heel veel warmte te geven. Om deze twee redenen koos ik voor een wat dichtere steek met een iets grotere haaknaald gehaakt.
Ja, ik was tevreden over mijn bedenksels en ging aan de slag.

Wat een heerlijkheid om hiermee bezig te zijn. Een heerlijk, ontspannen, eenvoudig haakwerkje is dit. Het garen werkt werkelijk fantastisch voor mij en de kleuren vind ik meer dan geweldig. Als een knorrend poesje was ik ermee bezig. Ik zag mijn prachtige werkje onder mijn handen vandaan komen en was blij en werd bij iedere toer nóg blijer. Af en toe streelde ik met mijn handen over mijn haakwerk en kreeg een tevreden glimlach op mijn gezicht. Wat is het toch mooi als iets wil lukken. Als een project dat je bedacht hebt uiteindelijk nog mooier uitpakt dan je hoopte. 
Ondertussen was ik bezig met een naam. Ik weet nog heel goed dat ik mijn poncho Pien haakte. Vanaf het moment dat ze een naam had kon ik deze de hele tijd wel voor me uit fluisteren. Poncho Pien, poncho Pien… het klonk zo vrolijk! En vrolijk werd ik er ook echt van!
Voor deze poncho wilde ik graag hetzelfde effect. Dit betekende dat de naam sowieso met een “P” zou moeten beginnen. Dat klinkt zo fijn en dat past zo goed. Zo kwam ik uit bij Petra, Poncho Petra… ja, dit is het. Petra zou het worden. 
Nadat de panden klaar waren en ik mijn poncho in elkaar gezet had kon ik gaan passen. O, wat was ik blij met deze nieuwe dame. Wat zou ze heerlijk zijn om te dragen over een truitje, een blouse, een hemdje of een spijkerjasje. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. 
Mijn project was klaar en haar ontwerpster was tevreden. Hoe geweldig is dat?

Afgelopen vrijdag gingen Wilke en ik een stukje wandelen in het Dwingelderveld. Een prachtig stukje natuurgebied. Ik had mijn poncho aan en Wilke het fototoestel om zijn nek. We gingen foto’s maken! 
Het was prachtig weer. Beetje zon, beetje schaduw, perfect voor de foto’s die ik nodig had.
Ben je al een beetje nieuwsgierig? Hier is ze dan!

En hier deed ik haar nog even andersom aan.

Nog even wat dieper ingezoomd… 

Is Petra niet een prachtige poncho geworden? Ik ben er zelf in ieder geval erg blij mee. Ik denk dat ik haar vaak zal dragen. Op de wat frissere dagen misschien als vervanging voor een trui, maar ik zal haar zeker ook veel dragen als vervanging voor mijn jas. Ik kan er nu al naar uitzien!

Wil je het patroon graag bestellen? Dat kan. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt haar onder het kopje patronen tussen de vesten en truien.
Ik hoop dat je, net als ik, heel veel plezier van haar zult hebben!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.