Al zó lang wilde ik er graag eentje hebben. Al zó lang wilde ik een groter project met dit garen haken. Ook al zó lang wilde ik deze steek weer eens gebruiken. Het werd Pien, Poncho Pien.

Panda, ik ben gek op dit garen. Het is zo heerlijk zacht en door de geweldige glans die erover ligt heeft het ook iets prachtig chiques. Niet echt een garen waar je makkelijk mee haakt, zou je zeggen. Toch, als je het goed gebruikt is er geen enkel probleem. In deze poncho haakt het net zo heerlijk weg als de Colour Crafter die ik ernaast gebruikte.
Colour Crafter, het zal inmiddels geen geheim meer zijn dat ik een groot fan ben van dit garen. Het is een fantastisch garen om mee te haken en het heeft een heerlijk, zacht randje. Het uiterlijk is per project verschillend, heel apart. In de deken Jannette kreeg het haast een badstof-achtig effect. In deze poncho kreeg het een hele mooie glans. Komt het door het steekgebruik? Komt het door de combinatie van garens? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik er ontzettend van kan genieten. Als ik een poesje was ging ik ervan knorren.
Eindelijk kon ik mijn prachtige knoop ook weer eens gebruiken op een project. Het past er precies bij, zowel de kleur als de uitstraling die het heeft. Zo leuk! Ik ben blij met mijn poncho en ik ben blij dat ik het patroon nu met jullie kan delen.

Je kunt haar zowel binnen dragen als buiten. Binnen draagt ze prachtig over een blouse of dun truitje. Op die manier ben je nog steeds heerlijk warm, ondanks de dunne kleding die je eronder draagt. Buiten maakt ze van je jas een plaatje en daarnaast krijg je het zeker weten niet meer koud. Helemaal goed toch?

Voor de foto’s buiten gingen we naar het “Hemelriekje” een zwemplas niet ver bij ons vandaan, in Gasselte. Een prachtige plek om deze foto’s te maken en Pien aan jullie te laten zien. Het was echt een perfecte dag. Heerlijk koud en geen regen. Mijn weer!

Het was een heerlijke dag, met leuke foto’s als resultaat. Het was van dat lekkere “hete chocomel-weer”, koud, maar toch lekker.

Zeker, de zomer is prachtig. Ik geniet altijd intens van die blije gezichten, die vrolijke kleren en bloeiende bloemen. Het is heerlijk om een ijsje te eten in de stad. Het voelt fijn om arm in arm te lopen zonder al die dikke kleding ertussen. Ja, ook ik geniet hiervan.
Toch moeten we niet vergeten te genieten van de charme van de herfst en de winter. Ook hier zijn de kleuren in de natuur prachtig en geniet je van “buiten” op een andere manier. Koude neuzen, bevroren oren, kou waartegen je je kunt kleden.
Deze kou inspireerde me om Pien te maken. Deze poncho beschermt je tegen deze kou. Zelfs al tijdens het haken kun je genieten van de warmte die ze geeft. Aan je handen en, hoe groter ze wordt, hoe meer ook aan je benen.

Wil je Pien gaan haken? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de goede plek. Voor de knoop moet je hier zijn.
Ik wens je vast heel veel haak- en draagplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.