De klok ging een uur vooruit, de zon begon te schijnen, de bomen en planten lieten voorzichtig hun eerste blaadjes zien…. het is lente!!

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel zullen weten; ik haak graag! Haken is mijn hobby, mijn therapie, mijn werk. Ik voel me op z’n best met een haaknaald in mijn handen waar een draadje aan hangt en een kop koffie naast me op de bank. Als dan ook nog man en kinderen rondom me zitten is het leven perfect!!
Wat voor project er aan mijn naald hangt maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, maar toch…. het aller, allerliefst haak ik dekens. Geweldig, zo’n groot project. Lekker ontspannen, heerlijk genieten, steek na steek, toer na toer, bol na bol. En na dagen, weken of soms maanden ligt ze ineens voor je, de deken waar je zo lang aan werkte, ze is klaar, het genieten op een andere manier kan beginnen!
Dekens haken is leuk in de herfst en de winter, als je al tijdens het haken kunt genieten van het project waar je mee bezig bent. Heerlijk om, als je de eerste vijftig centimeter hebt gehaakt, je benen alvast onder het stukje deken dat al klaar is te kunnen leggen!
Dekens haken in de lente en de zomer is ook heerlijk! Als je het juiste materiaal kiest om mee te werken en een geschikt patroon voor deze seizoenen vindt, is het net zo genieten als in de herfst en de winter.
In deze seizoenen zit je natuurlijk juist niet te wachten op die eerste vijftig centimeter waar je vast je benen onder kunt leggen. Je wilt lekker koel blijven!

Voor deze seizoenen is Olivia de perfecte deken! Je haakt haar vierkantje na vierkantje, niks geen grote stukken haakwerk over je benen. Op het moment dat je lapje begint te groeien mag je het ook alweer bijna afhechten. 
Ik haakte mijn deken met de Colour Crafter van Scheepjes. Een heerlijk, zacht garen, dat, als je ermee begint te haken, een prachtig effect geeft. Zelf noem ik dit effect altijd een beetje badstof-achtig, anders kan ik het niet omschrijven.
De kleuren die ik koos voor deze deken zijn fantastisch in deze seizoenen. Heerlijke zachte, beetje zoete kleuren, daar verlangen we allemaal toch wel naar na een lange, donkere winter?
Als uiteindelijk alle vierkantjes klaar zijn haak je ze aan elkaar en ligt de prachtige deken, die stukje bij beetje uit je handen kwam, ineens voor je. Door wat te spelen met de 2 kleuren die ik naast de neutrale tint in deze deken gebruikte, ontstond er een prachtig randje tussen alle vierkantjes. Heerlijk, dit is een deken naar mijn hart in deze periode van het jaar. 
Olivia noemde ik haar, deze naam zong de hele tijd door mijn hoofd tijdens het haken. Het past gewoon bij deze dame.

Naast Olivia ontwierp ik een prachtig kussen. Ze lijkt op haar, maar is toch nét even anders! Haar gaf ik de naam Odette. Ik haakte Odette met dezelfde kleuren, maar van ander garen. Odette haakte ik van katoen, de Catona van Scheepjes. Ook maakte ik de vierkantjes net iets anders dan die van de deken Olivia. Een prachtig plaatje samen, al zeg ik het zelf!!

Toch wilde ik Odette ook nog heel graag zien in één kleur. Ik begon weer te haken. Hetzelfde lapje, maar dan helemaal effen. Superleuk om te doen, volgens mij gaat het nooit vervelen om dit vierkantje te haken.
Het resultaat is geweldig, ik schrok er gewoon een beetje van hoe mooi ik het vond. Dit kussen is een beetje nostalgisch, in een gewoon woord, ouderwets. O, wat is ouderwets toch mooi!! Ouderwets gezellig!!! 

Een prachtige set, Olivia en Odette. Heerlijk om te gaan haken voor de komende seizoenen. Heerlijk ook om te haken als ontspanning, als afleiding in de periode waarin we leven. Het is fijn om iets om handen te hebben als je gedachten alle kanten opgaan. Het is een fantastische therapie om iets moois te zien verschijnen vanaf je haaknaald als je je zorgen maakt, als je je alleen voelt. Het is geweldig als er even een lichtstraaltje je leven binnenkomt door de kleuren die je gebruikt, het patroontje waar je aan werkt.
Ik hoop dat ik met Olivia en Odette, al is het maar voor even, een glimlach op je lippen heb gebracht. 

Wil je Olivia of Odette ook gaan haken? De patronen van deze twee dames vind je in mijn winkeltje.
Via deze link kom je meteen bij patroon van Olivia terecht en via deze link bij het patroon van Odette. Als je bij beide patronen een klein stukje naar beneden scrolt zie je dat je iets goedkoper uit bent als je beide patronen tegelijk koopt.
Werken de links niet zoals ze horen? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe en…

Zorg goed voor jezelf lieve mensen! Een hele dikke knuffel voor jullie allemaal!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn  wereldje van Lossen & Vasten.