Op het moment dat ik aankondigde dat er toch weer een nieuwe Cal zou komen duurde het nog zó lang voor we van start zouden gaan! Wat is de tijd toch hard gegaan.

Op 29 december van het vorige jaar vertelde ik jullie dat ik me toch nog weer in het Cal-leven zou gaan storten.  Toen duurde het nog 15 weken voor we echt zouden gaan beginnen. Van die 15 weken zijn er inmiddels nog maar 4 over. Wat zijn die 11 weken ontzettend hard gegaan!!

De verkoop van de pakketten is in volle gang. Ik heb nog ongeveer 30 pakketten liggen die ik zelf ga verkopen. Het grootste deel van het garen ligt al in het atelier te wachten tot het verstuurd zal gaan worden. Ik wacht nog op 2 kleuren die inmiddels alweer leverbaar en besteld zijn. De mappen, die jullie van me krijgen als je bij mij je garen besteld, liggen ook klaar. Ook de dozen, waarin de bestellingen verstuurd zullen worden, kunnen in elkaar gevouwen worden. Het is een drukte van belang hier in huize ter Veldhuis.  

Ik vind het allemaal maar spannend. Het is ook niet niks om aan te beginnen. In de eerste plaats moest er een deken ontworpen worden, daarna moest het patroon geschreven worden, het liefst zonder fouten, en toen moesten de foto’s worden gemaakt van het eindresultaat. Dit was, net als iedere andere keer, weer het spannendste moment. Wat gaan ze ervan vinden? Vinden ze mijn dekens net zo mooi als ik ze vind? Hoe zijn de reacties, blijft iedereen een beetje lief ook al vinden ze het helemaal niks??
Gelukkig is tot nu toe alles goed gegaan. Ik werd blij van jullie en van de reacties die ik kreeg. Het waren niet alleen mijn dekens waar ik warm van werd, het waren ook jullie reacties op het feit dat er een nieuwe Cal kwam en op het project dat er tijdens de Cal gehaakt zou gaan worden. Hierdoor werden mijn dekens nóg mooier, nóg meer bijzonder voor mij.
Ook het schrijven van de patronen is nu helemaal klaar. Het echte opschrijven van wat en hoe er gehaakt moet worden deed ik al tijdens het haken van de eerste deken. Bij het haken van de tweede deken kon ik mijn eigen patroon mooi controleren. Vorige week heeft onze schoondochter van mijn patronen iets heel erg moois gemaakt door er een prachtige banner boven te maken. O, wat ben ik trots op haar. Wat heeft ze er iets bijzonders van gemaakt!
Zij ontwierp ook de voor- en zijkant van de mappen waar jullie de patronen in kunnen doen. Ook deze zien er supermooi uit. Alles bij elkaar is het één geheel. De voorbereidingen zijn klaar!! Wat dat betreft kunnen we aan de slag.

Het wachten is nu nog op de laatste twee kleuren garen die binnen moeten komen. Ik verwacht ze eigenlijk vandaag of morgen al. Daarna gaan we hier echt even flink aan het werk. Even samen door bikkelen noem ik het maar. Dan moeten alle dozen worden ingepakt en worden verstuurd. Dat zal me nog wat worden. Maar goed, Wilke en ik doen het allemaal heerlijk samen. En samen zijn we sterk! We zijn een topteam met z’n tweetjes!! 

Als dan alle pakketten zijn verstuurd en bij jullie zijn aangekomen is het nog maar even, nog maar een paar daagjes en dan gaan we van start!!
Zo ver is het nog niet helemaal. We moeten samen nog vier weken wachten. Tot die tijd houd ik jullie op de hoogte met leuke fotootjes en nieuwe ontwikkelingen.

In mijn vorige blog plaatste ik een lijst met dingen die ik nu al wel kwijt wil over deze deken. Ik plaatst dit rijtje hier nog weer even een keer. Gewoon als opfrissertje en omdat er nog een klein iets is bijgekomen.
-De deken heb ik voor het overgrote deel gehaakt met de Colour Crafter van Scheepjes. Dit is dus ook het garen dat je in je pakket zult aantreffen. Wat nieuw is, is dat ik nu vertel dat ik van dit garen per deken 5 verschillende kleuren gebruikte. Daarnaast gebruikte ik nog een klein beetje van een ander garen. Dit wordt een verrassing.
-Ik haakte mijn deken zelf met haaknaald nummer 4 en 4,5. Bij het eerste deel van het patroon zal ook een “Voor je begint”, met de nodige informatie en een patroontje voor een proeflapje zitten. Door het haken van dit proeflapje van ongeveer 10 bij 10 centimeter kun je zien of jouw hand van haken hetzelfde is als die van mij. Wordt je lapje groter dan kun je, om op dezelfde afmetingen uit te komen als ik, een kleinere haaknaald nemen. Wordt je lapje kleiner dan kun je kiezen voor een grotere haaknaald. Dit proeflapje is ook belangrijk om zeker te weten of je genoeg hebt aan het aantal bollen garen dat ik gebruikte.
-De afmeting van mijn deken is 125 x 190 centimeter.
-Om mee te mogen doen met deze Cal hoef je alleen maar te houden van haken. Welk garen je gebruikt en in welke kleur je je deken haakt mag je helemaal zelf bepalen.
-Het garenpakket in de kleuren die ik gebruikte kun je nu al bij mij in mijn winkeltje bestellen. De patronenmap die onze schoondochter hiervoor ontwierp krijg je er helemaal gratis bij. Ook de verzendkosten van dit pakket betaal ik voor je.
Wil je niet het pakket, maar wel de map bestellen? Dit kan ook. Deze map kost €9,95 exclusief verzendkosten.
-De patronen worden vanaf 12 april iedere woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 in mijn online winkeltje geplaatst. Vanaf dan kun je dus steeds weer een nieuw deel van het patroon bestellen. Ze kosten €1,50 per deel.

Om je nog even lekker te maken en je enthousiasme aan te wakkeren zijn hier nog een paar leuke foto’s van de dekens die ik haakte.

Gaan bij jou, net als bij mij, je handen al jeuken? Het komt al dichterbij, het is bijna zover!!
Wil je nog een pakket garen, inclusief de patronenmap, bij mij bestellen? Ik heb er nog 30 stuks te verkopen, daarna stopt de verkoop echt! Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt ze onder het kopje “Garenpakketten & Patronenmap Cal “Happy Moments”.
Ik hoop met heel veel dames deze 8 weken van haken samen door te brengen!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.