Voor de verhuizing dacht ik dat 5 oktober makkelijk haalbaar was om Lossen & Vasten weer op te starten. Het tegendeel is waar…

Vele roze briefjes op mijn werkkamer in Assen overtuigden me ervan dat, als ik op 19 augustus zou stoppen met de verkoop van fysieke producten, ik met gemak op 5 oktober alles weer open zou kunnen zetten. Ik dacht het zelfs al wel weer druk te kunnen hebben met het ontwerpen, haken en patronen schrijven. Dit blijkt niet het geval te zijn.

Een verhuizing is een hele klus. Dat zullen de meesten van jullie wel weten of in ieder geval begrijpen. Verhuizen naar een hele andere omgeving hakt er dubbel in. Alles is nieuw. Niet alleen het huis waarin je woont, maar ook alles buiten de deur is nieuw. 
Hier in huis duw of trek ik bijvoorbeeld de deuren steeds de verkeerde kant op om ze te openen of te sluiten. Gisteren stond ik ineens in de kelder toen ik naar het toilet moest. Steeds loop ik de verkeerde kant op om de theedoek te pakken en moet ik nadenken over welke deur van de vier boven die van de slaapkamer is. Helemaal niet erg, heel erg grappig zelfs, maar wel wennen.
Buiten de deur liep ik de eerste week rond met mijn telefoon op de navigatie. Hoe klein en dichtbij het winkelcentrum van Didam ook is, ik ken de weg nog niet. Ja, ik weet nu hoe ik van huis naar de Coop moet lopen of fietsen, maar hoe kom ik van de Coop naar de Hema of van de Hema naar de Blokker? Allemaal zaken waar ik over een jaar waarschijnlijk hard om lach, omdat ik dan de weg in dit dorp zelfs met mijn ogen dicht nog wel vind, maar nu nog even niet.

Dan zijn er nog die dozen, ik weet niet eens hoeveel het er nog zijn. Ik weet alleen dat ze over tweeënhalf week uitgepakt moeten zijn, omdat ze dan weer opgehaald worden door het verhuisbedrijf. 
In mijn werkruimte zijn de dozen inmiddels uitgepakt, maar er is niet meer gebeurd dan deze over te pakken in de bakken van mijn vakjeskasten. Waar alles ligt weet ik niet en wat ik nodig heb daar kan ik nog steeds niet bij.
Alles staat nu in de garage opgestapeld te wachten tot deze garage wordt verbouwd. Eind oktober komt er een nieuwe pui in met een mooie deur en een raam. Daarna wordt het plafond geïsoleerd en maken we de wanden mooi. Tenslotte komt er nog een nieuwe vloer in en kan ik beginnen met het inruimen van alles. 

Ook in het huis zelf zijn we nog lang niet klaar. Op het moment dat ik deze blog schrijf, dinsdag 5 oktober om kwart voor 9 in de ochtend, zit ik te wachten op de meneer die onze gordijnen komt inmeten. Als hij klaar is, vlieg ik naar de winkel om ze te bestellen, te betalen en een afspraak te maken om ze op te komen hangen.
De elektriciteit moet nog in orde gemaakt worden, de schuur nog ingeruimd en ook Wilke zijn mancave (wat letterlijk mannengrot betekend haha) moet nog helemaal ingericht worden. Ook hij verlangd terug naar dat plekje voor hemzelf. Hier kan hij lekker knutselen, muziek luisteren en maken en met andere hobby’s bezig zijn.
Een hele lijst en ik heb nog niet de helft verteld van alles…

Maar o, wat hebben we het naar onze zin hier in Didam. Wat hebben we een heerlijk huis gevonden!! Wat wonen we in een gezellige straat. Wat is het een fantastische plek om te wonen en wat geniet ik van het wonen in een heus dorp, inclusief de kerkklokken!

Ik ben al druk bezig om de gezelligheid in ons huis terug te brengen. Dit plekje bijvoorbeeld, in de keuken. Ik hou hier zo van, dit ben ik!

En vanaf deze plek zullen voortaan mijn blogs naar jullie toe komen! Ja, op een aantal plekken wordt het al echt gezellig, wordt het al echt Wilke & Joke.

Afgelopen weekend waren alle kinderen hier voor mijn verjaardag. Ook zij zeiden dat dit huis perfect bij ons past, alles klopt eraan. Het is een huis dat warmte uitstraalt, dat gezelligheid is. We voelen ons al helemaal thuis, ondanks dat het nog moet wennen.
Gisteren bijvoorbeeld was ik jarig. Een verjaardag zonder de vriendin uit de straat en de vriendin uit de buurt. Heel raar en zelfs een beetje naar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit weer terug gaat komen!

Terug naar waar ik mee begon. Lossen & Vasten blijft nog even doorgaan zoals het de afgelopen weken was. Alleen de verkoop van bestaande patronen gaat voorlopig door.  Voor nieuwe ontwerpen of intensief haken heb ik op het moment ook nog helemaal geen tijd. Er ligt nog wel een leuk kussen klaar om te plaatsen en ook een heerlijk vest. Zodra we de tijd en de rust kunnen vinden om hiervan de fotografie te doen gaan we lekker op stap. Alleen als er ook echt de tijd en de rust voor is.
Ik heb ontzettend veel zin om weer te beginnen. Er zijn ook heel veel leuke plannen, maar het moet er wel de juiste tijd voor zijn. Eerst moet ik weten waar mijn spullen liggen, eerst moet ook mijn werkplek klaar zijn en ook eerst moeten we hier een beetje gesetteld zijn. Daar wil ik rustig de tijd voor nemen. Lossen & Vasten moet voor 100% dat wereldje blijven waar ik zo gelukkig mee en in ben. Ik wil het er niet “even” bij doen en voor de zoveelste keer roofbouw plegen op mijn lijf. Dan zit ik er nóg langer mee. Nu gaat het goed, ik voel me nog redelijk sterk, maar dat moet wel zo blijven. Ik heb geleerd van de fouten in het verleden.
Of ik het nu leuk vind of niet, ik moet altijd rekening houden met mijn gezondheid. Om mijn werk voor Lossen & Vasten goed te doen, de gezellige plek op het internet te laten zijn die het altijd is voor mezelf en voor jullie, moet mijn leven er omheen rustig en stabiel zijn. Nu moet ik kiezen. Of hier in huis en alles wat bij het verhuizen naar een andere omgeving hoort laten zijn voor wat het is of ik maak de keus om Lossen & Vasten even een beetje los te laten en maak eerst samen met Wilke hier een mooi plekje voor ons tweetjes en leer de omgeving waar we wonen een beetje kennen. 
Ik kies voor het laatste. De verkoop van de bestaande patronen gaat dus gewoon door. Mocht er tijd en ruimte zijn voor een nieuw ontwerp dan zal ik hier zeker tussen de bedrijven door mee aan de slag gaan. Verder stel ik de verkoop van fysieke producten nog even uit tot nader order. Ook de plannen waar we aan werken moeten nog even wachten. Het is niet anders en het is goed zo. Nog eventjes geduld…

Tenslotte… afgelopen maandag was ik jarig en had een leuke actie van 20% korting op alle patronen. Helaas ging er iets fout bij Facebook en wisten velen van jullie dit dus niet. Om dit goed te maken krijg je vanaf nu tot en met vrijdagavond 23.59 uur weer 20% korting op alle patronen. Dit is meteen misschien een leuke manier om de weg naar mijn online winkeltje en de patronen te vinden.
Je vindt mijn haakpatronen via deze link of via www.lossenenvastenshop.nl. Bij het laatste kies je dan voor het kopje “Haakpatronen”. Ik klus weer lekker verder. 

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.