Wat heb ik genoten, wat geniet ik nog steeds van deze twee prachtige projecten. Mila en Milou, wat zijn jullie toch mooi!

Het idee was er. Ik wist van tevoren dat ze mooi zouden worden, geen twijfel mogelijk! Al vanaf het moment dat ik de eerste stip op papier zette wist ik het gewoon… dit wordt een prachtige set!

Ontwerpen is een gek ding af en toe. Eigenlijk werk ik altijd vanuit een ideetje, een plannetje in mijn hoofd. Veel van die ideetjes ontstaan tijdens het wakker worden en nog even lekker blijven liggen. Soms komt er een ontwerp naar boven tijdens het douchen. Ook gebeurd het regelmatig dat ik lekker aan de wandel ben. Dan raak ik geïnspireerd door de kleuren, de geuren en de vormen die ineens om me heen zijn. 
Toch, de meeste ideeën komen bij me op gewoon tijdens het haken. Haken geeft me rust, brengt me de ontspanning die ik nodig heb om nieuwe projecten te verzinnen. 

Zo ook dit mooie stel.
Ik wilde weer eens een project haken met deze steek. Ik wilde er een mooie, strakke deken van haken. En het begon te borrelen… Ik liet het lekker gaan en uiteindelijk was mijn idee een ontwerp geworden. Mijn hersenen waren uitgeborreld. Ik kon met het patroon aan de slag.
Vaak ga ik ’s avonds na het eten nog even naar boven. Ik kruip dan nog even achter de laptop om eventuele vragen te beantwoorden, bestellingen te doen of administratie af te wikkelen. Soms schrijf ik nog wat toeren uit van een patroon en dit keer begon ik te tekenen, het plan uit te werken dat inmiddels zat vastgebeiteld in mijn hoofd. 

Ik begon en kon niet meer stoppen. Zelfs als tekening was ik al verliefd op wat ik zag ontstaan. Heerlijk! Genieten! Ik werkte door tot ik klaar was en na een aantal uren was het ontwerp er. Klaar om mee te beginnen.

Over het garen had ik al een beslissing genomen. Deze deken moest zacht worden, deze deken moest ook net zo lekker warm worden als het gevoel dat ik bij haar had. En ik wilde haar haken in zachte neutrale kleuren, zodat ik er qua kussens en accessoires nog alle kanten mee op kon.
Ik koos voor beige en ecru. Hierbij had ik een ontzettend goed gevoel en bestelde vast het garen.
Met het haken zelf wachtte ik nog even, omdat er nog een aantal andere projecten af moesten. Ik wist van tevoren al dat, als ik eenmaal zou beginnen, ik niet meer te stoppen zou zijn!

Wat ik eigenlijk al wist bleek ook echt waar te zijn. Nadat ik de lossenlijn van mijn deken had gehaakt was ik niet meer te houden. Een tweede bakkie koffie werd vergeten, ik ging pas naar de wc als het echt niet meer op te houden was, slapen deed ik bijna met tegenzin… ik wilde haken!!

O, wat werd ze mooi, wat werd ze prachtig!! Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden en ik kon bijna niet geloven dat ik haar zelf had ontworpen, dat ik haar zelf had gehaakt. 
De naam, ja welke naam geef je nu zo’n plaatje van een deken? Is er wel een naam mooi genoeg voor deze dame? Ik wist het niet en kon er ook niet één bedenken. Deze naam kwam voorbij… in een film, een boek, een tv serie? Ik weet het niet meer. Wat ik wel wist was dat ik deze naam perfect vond voor de deken die op mijn schoot lag. 
Mila, ze is wat mijn deken is… eenvoudig, strak, zacht en warm. Mijn deken gaat voortaan als Mila verder. Yes, ik was blij!!

Er moest een kussen bij deze deken komen, dat was voor mij een zeker weten vanaf het moment dat het eerst blok gehaakt was. Ik haakte en dacht na. Dacht na over een mooi, bijpassend, eenvoudig ontwerp. Eenmaal uitgedacht begon ik weer te tekenen en eenmaal uitgetekend begon ik te haken aan het eerste kussen. Nadat het eerste kussen klaar was begon het te kriebelen en kreeg ik zin in lentekleurtjes. Ik haakte haar uiteindelijk 3 keer in totaal en toen was ik (eerst) klaar! Dit was zo’n fantastisch project! Ik beloof niet dat ik haar niet nog eens ga haken!! Haar naam past perfect bij de naam die ik de deken gaf, Milou! 

Okee, genoeg lof over een project zonder dat jullie het bewijs hebben gezien. Hier zijn ze dan… mijn Mila en Milou!

En… wat vind je ervan? Gaan jouw handen ook al jeuken? Als je wilt, kun je haar nu al gaan haken. Het patroon van zowel de deken als het kussen staat in mijn winkeltje. Via deze link kom je rechtstreeks uit bij de deken en via deze link bij het kussen. Werken de links bij jou niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. De deken staat bij de patronen onder dekens en het kussen onder de kussens.
Ook het binnenkussen dat ik gebruikte vind je hier. Het staat onder de accessoires of achter deze link. Ik gebruikte het kussen van 40 x 60 centimeter.

Ik hoop dat jij net zoveel gaat genieten van het haken van deze dames als ik dat deed. Dat je ook, net als ik, supertrots op het resultaat zal zijn!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.