Bij een serie winterse projecten mogen een sjaal, muts en handschoenen of mofjes echt niet ontbreken. Daarom ontwierp ik deze drie zusjes!

Het was nog zomer op het moment dat ik een nieuwe jas kocht voor mezelf. Wanneer het precies was weet ik niet meer. Het is niet echt een hele bijzondere jas, maar gewoon zo’n lekker jasje dat je makkelijk aantrekt en ook lekker warm is.
Die heb ik maar vast binnen dacht ik toen, niet wetende dat er in de winter een tijd zou komen waarop alle winkels gesloten zouden zijn en het kopen van een jas in een winkel er niet meer in zou zitten. Natuurlijk kan er online veel, maar echt nodig had ik deze jas niet, hoe blij ik er nu ook mee ben. Ik zou hem nu niet gekocht hebben waarschijnlijk.

Mijn serie herfstprojecten was op dat moment bijna klaar en ik kon ook al bijna beginnen met het plaatsen ervan.
Vanaf september begon ik te haken voor de winter. Denkend aan winterprojecten kwam ik, logisch natuurlijk, al snel uit bij een lekkere, warme sjaal met een bijpassende muts. 
Leuk! Ik wist ook meteen dat ik heel graag een set bij juist deze jas wilde hebben.

Ik liep naar boven, naar mijn werkkamertje en stortte me op mijn garenvoorraad en stalen. Er waren in ieder geval drie dingen die ik wilde:
1. Deze sjaal en muts moeten heerlijk warm zijn. Het is tenslotte winter en ook al worden de winters in Nederland wat zachter, je weet maar nooit wat je ineens kunt verwachten.
2. Deze set moet heerlijk zacht zijn. Het moet fijn zijn om te dragen en niet kriebelen om je hals.
3. Mijn nieuwe ontwerp moet mooi zijn om te zien en ook perfect te dragen zijn bij mijn kleding op echte koude dagen. Ik houd ervan om lekkere dikke sjaals te dragen, ook in huis. Zo’n sjaal moet dan natuurlijk wel een beetje sierlijk zijn.

Ik koos het garen en ik koos de kleuren. Deze set zou ik hoofdzakelijk met de Colour Crafter haken. Heerlijk zacht, niet te dik, want dat vind ik niet lekker als ze een keer om je heen geslagen moet worden. Ook is er keuze uit een heleboel kleuren, fantastisch. Wist je trouwens al dat de Colour Crafter tegenwoordig anti-pilling is? Daarmee is het nóg fijner om mee te haken en ook stukken beter in gebruik!
Naast de Colour Crafter koos ik voor de Sweetheart Soft, ook een garen van Scheepjes. Dit garen is heerlijk warm en zou deze set helemaal af maken en zelfs een beetje stoer. Perfect voor deze set van sjaal, muts en, daar kwam ik later nog op, een set mofjes (handschoenen zonder vingers). De Sweetheart Soft gebruikte ik in de sjaal en de mofjes meer voor een randje en een versiering. Bij de muts gebruikte ik het voor de hele binnenkant. Daarmee werd de muts zo warm als ze hoort te zijn!

Ik haakte en haakte en tijdens het haken van de sjaal maakte ik een ontwerp voor de muts. Alles liep perfect en alles werd zoals ik het hebben wilde. Tijdens het haken van de muts bedacht ik dat er toch ook nog een stel mofjes bij moesten komen. Heerlijk voor tijdens een wandeling. Lekker warm en, mocht je even een foto willen maken of iemand bellen om te vertellen wat je aan het doen bent, je hebt je vingers mooi vrij om te gebruiken. Ideaal!

Al mijn projecten waren klaar en ik vond ze allemaal even mooi geworden. Ik gaf aan mijn sjaal de naam Lauren. De muts kreeg de naam Lydia. De naam Leone bedacht ik voor de mofjes.
Lauren, Lydia en Leone, 3 mooie namen, 3 prachtige projecten, 3 zussen in een set van sjaal, muts en mofjes!

Zondag 3 januari was mijn dag! Het was droog en heerlijk koud. Dit zijn van die dagen dat ik me op mijn best voel. Mijn bloedsuikerwaarden zijn meestal beter. Ga ik met dit weer aan de wandel gaan ze minder erg alle kanten op en lijk ik ook meteen minder snel moe te worden. 
We gingen er heerlijk op uit. Ik met mijn sjaal om, muts op en mofjes aan en Wilke gewapend met de camera in zijn hand.
Hij had weer een prachtige plek uitgezocht om mijn mooie dames te fotograferen. Volgens mij zie je aan mij ook wel hoe ik geniet van alles, van de omgeving, het weer en mijn geslaagde projecten.
Wil je ze graag zien? Hier zijn ze dan!! Lauren, Lydia en Leone….

Tijdens de fotografie was ik zo blij met mijn dames! Het was écht koud en zelfs toen we weer in de auto zaten had ik geen zin om ze uit te doen. Ik was me er op het moment van haken en zelfs nadat alles eenmaal klaar was nog niet van bewust hóe mooi en hóe fijn om ze te dragen ik ze eigenlijk vond. Waarschijnlijk omdat ze op dat moment nog te warm waren om te gebruiken. Nu hangen ze samen met mijn jas aan de kapstok. Ik ben er blij mee, héél er blij! Ze zullen vast nog veel gedragen worden deze winter. De ervaring is dat er vaak in februari nog een aantal heerlijk koude weken aankomen. Ik ben er klaar voor!

Wil jij deze dames ook graag gaan haken? De patronen vind je in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen terecht bij de sjaal Lauren. Via deze link vind je de muts Lydia en deze link brengt je rechtstreeks naar de mofjes Leone. Wil je ze alle drie bestellen? Je kunt dan bij elk van de drie projecten iets naar beneden scrollen. Daar kun je ze in een bundel bestellen en ben je ook een stukje voordeliger uit.
Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvasten.nl. Je vindt alles onder het kopje patronen bij de “Omslagdoeken en Sjaals”, de “Mutsen” en bij “Overige”.
Het zijn werkelijk stuk voor stuk heerlijke projecten om aan te werken. Het is ook zo leuk om ze om de beurt uit je handen te zien komen en te zien dat je set steeds completer wordt. Echt genieten vind ik dit. Hopelijk komen er nog heel veel van die heerlijke koude dagen waarop het een feestje is om Lauren, Lydia en Leone aan iedereen te laten zien.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken!