Het gaat hier langzaam maar zeker vooruit. Met kleine stapjes, maar wel vooruit!!

Soms gaat het me niet snel genoeg en aan de andere kant is dat ook best wel fijn. Heerlijk op mijn gemak wennen aan een nieuw huis, een nieuwe omgeving, andere winkels om mijn boodschappen te halen, andere gezichten in het straatbeeld en straks ook een hele andere plek van waaruit ik ga werken.
We hebben ervoor gekozen om alles in een bepaalde volgorde te doen en dat voelt eigenlijk ook wel heel erg goed. Eerst wilden we dat alles waar we leven klaar is. De keuken, de woonkamer, de slaapkamer, badkamer en toilet. Dat is nu, op een paar dingetjes na, klaar. Gelukkig hoefden we geen grote verbouwingen te doen. We zijn best snel tevreden en waren ook niet echt van plan om goede spullen eruit te breken. Binnenkort wordt de vloerbedekking op de trap gelegd en in januari komen de gordijnen voor de ramen. Daar kan ik wel echt naar uitzien. Gordijnen brengen zoveel gezelligheid met zich mee.
Er is, zoals ik in mijn vorige blog al vertelde, al wel een nieuwe pui in de voorkant van de garage en een nieuw dak op dezelfde garage gekomen. De pui, omdat dit stukken beter isoleert dan het rolluik dat ervoor zat en ook heel gewoon omdat dit er veel gezelliger uit ziet. Het dak omdat deze al ongeveer 60 jaar oud was en het ieder moment kon opgeven. Dat wil je niet als net de hele boel verbouwd is. Ook het dak hebben we meteen laten isoleren.

Zodra het weer warmer wordt volgend voorjaar ga ik alles schilderen. De deur, de kozijnen, de betonnen rand boven de deur en de groene rand net onder het dak. Het is er nu, als de zon schijnt, eigenlijk te koud voor en als de zon niet schijnt is het vaak te vochtig. Geduldig wachten dan maar dus. Geeft niet, er is nog genoeg te doen.
Binnenkort wordt de elektriciteit in de garage mooi aangelegd. Hiervoor moest de garage leeggehaald worden. Dat hebben we vorige week gedaan. Alle spullen die in de garage opgestapeld lagen staan nu opgestapeld in de serre, samen met de spullen uit Wilke zijn schuur. Ook hier moet nog een hoop gebeuren voor hij daar een mooie klusplek heeft. En de serre was al zo mooi en helemaal af. Maar goed, zodra alles weer op zijn plek gezet kan worden is het weer mooi zoals het was en genieten we er des te meer van.

O, wat zijn we druk bezig geweest om de garage netjes te maken. Alle oude elektriciteit moest eruit en ook alle uitstekende schroeven, spijkers, plankjes en leidingen moesten weg. Toen dit gebeurd was ben ik er met de stofzuiger doorheen gegaan. De vloer, de muren, het plafond, ik heb echt ieder hoekje gehad. Volgens mij is het nog nooit zo stof- en spinnenwebvrij geweest. Kijk nu toch hoe netjes het is!

Het wachten is nu op de meneer van de elektrische installatie. We krijgen zo snel mogelijk een telefoontje om een afspraak te maken. Als de elektriciteit erin zit komt er een stukadoor die de muren en het plafond mooi gaat maken en de vloer gaat egaliseren. Daarna ga ik erdoor heen met een emmer saus en een grote roller en tenslotte legt Wilke er een mooie vloer in met de hulp van één van de zoons of zijn broer. Dit gaat toch een prachtige ruimte worden?
Geduld is een schone zaak, maar als je het geduld kunt opbrengen wordt het ook wel zeer “schoon” (mooi).

Ook buitenshuis bevalt het nieuwe plekje zeer goed. Ik heb zelfs al iemand uit de Facebookgroep op de koffie gehad. Echt superleuk!! Het helpt zeker mee in het thuis gaan voelen hier. Woon je toevallig ook hier in Didam of dicht in de buurt? Samen eens een bakkie doen lijkt me supergezellig.
Vorige week ben ik even langsgegaan bij een hobbywinkel hier in het dorp, Leuk voor jou en mij heet het. Het was ontzettend gezellig en ik had meteen een klik met de dame van wie de winkel is. Wie weet kunnen we in de toekomst eens iets samen doen. In ieder geval heb ik er een plekje waar ik af en toe terecht kan voor een kop koffie. 
Het is hier gezellig, het is hier gemoedelijk. Regelmatig dat ik zo een uur langer doe over de dagelijkse boodschappen omdat ik met iemand van de winkel of zomaar op straat aan de praat raak. 

Ook het haken gaat weer beginnen. Als je me van tevoren had verteld dat er binnenkort 2 maanden zouden komen waarin ik mijn haaknaald niet of nauwelijks aan zou raken had ik je niet geloofd. Toch is het gebeurd. De inspiratie was even weg, mijn creativiteit had zich even verlegd naar het inrichten van een nieuw huis. Ook waren mijn handen simpelweg te moe om mooi en gelijkmatig te haken. 
Vlak voordat ik naar het mooie winkeltje hier in Didam ging had ik een mooi idee voor een spencer. Deze wilde ik gaan uitwerken. Ik kreeg er weer zin in. Eenmaal binnen tussen de garen en de bolletjes kreeg ik de  inspiratie terug waar ik naar op zoek was om weer een haakbegin te maken. Ik keek rond en in een praatje met de dame van de winkel kreeg mijn idee meer vorm. Yes, het is er nog! Ik krijg er weer zin in!! 
Vanochtend heb ik het garen besteld en volgende week ga ik er lekker mee aan de slag. Nog niet vanuit mijn eigen werkruimte, maar lekker in de huiskamer op de bank en bij de grote tafel. Gezellig!!
Het gaat ons wel lukken hier in Didam!!

Ik zit even te bedenken… is er nog meer te vertellen? Voorlopig nog niet volgens mij. Zodra dit wel zo is ben ik hier weer te vinden. Tot dan!!!!

Wil je graag een patroon bij me bestellen? Dat kan nog steeds. De verkoop van mijn patronen loopt gewoon door zoals altijd. Je vindt ze achter deze link.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien, hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.