De vakantie is voorbij. Vanochtend zwaaide ik Wilke weer uit. Hij ging naar zijn werk en ik bleef achter. We gaan weer terug naar de regelmaat van alledag. Overdag werken en ‘s avonds gezellig samen zijn.
Ik heb zin in een diepe duik in mijn wereldje van Lossen & Vasten!
Toch… ik mis mijn lieve schat! Het is ineens zo stil hier thuis. Alles wat vier weken geleden nog zo gewoon was moet weer even wennen.
Met een glimlach om mijn mond en een brok in mijn keel zeg ik tegen mezelf:
“We gaan ervoor! We gaan er weer een heel jaar tegenaan. Kom maar op, ik heb er zin in!!”

Al heel lang zaten we na te denken over een overkapping in onze tuin. Dit jaar hebben we de knoop doorgehakt en het ook echt gedaan, of eigenlijk laten doen.
Op 19 juni was het zover. Om 8 uur ‘s morgens kwamen er 2 grote, sterke mannen ons huis binnen om er aan de achterkant weer uit te gaan. Ze gingen aan de slag!
Na een dag heel hard werken hing er een prachtige overkapping tussen ons schuurtje en dat van de buren. Wat waren we er blij mee! We gingen meteen aan de slag om alles mooi en gezellig te maken. Ik heb er nu voor de zomer een geweldig haakplekje bij. ‘s Avonds kunnen we er ook heerlijk zitten en natuurlijk staat dan ook de barbecue regelmatig een keer in brand.

20190623_104007

Zoals het veel vaker gebeurd: van het één komt het ander. De borders in onze tuin waren meer dan verrot. De mannen die de overkapping hadden gezet kwamen nog een keer. Dit keer om het hout van de bakken te vervangen. Als we dan tóch bezig zijn kunnen we nu ook maar beter de tegels opnieuw laten leggen. Ik hoefde geen nieuwe tegels, maar wilde wel heel graag af van de plassen die steeds bleven liggen. Ook stroomde het water steeds onder de nieuwe overkapping. Beetje jammer als het water niet van boven, maar ineens wel vanaf de grond bij je komt. Daarnaast pasten de tegels niet meer om de nieuwe bakken heen.
Pfff, de moed zakte ons een beetje in de schoenen. Dit was een veel groter project geworden dan we van plan waren.

En toen begon onze vakantie. In de eerste week hebben we niets anders gedaan dan keihard werken in de tuin. We wilden het grint graag schoonmaken. Alles was nu zo netjes, laten we het dan maar helemaal afmaken ook. Zo stonden Wilke en ik op de eerste vrije maandag ineens samen het grint te zeven. Sjonge, wat een zware klus! Niet te vergelijken met het werk dat ik gewend ben te doen. Ik hielp waar ik kon en aan het eind van de week was de klus geklaard! We konden op vakantie!

De tweede week van de vakantie brachten we door in Zwitserland. Wat is het hier toch prachtig! De bergen, de watervallen, de gletsjers, de bloemetjes, de koeienbellen, het is niet te beschrijven hoe overweldigend dit is. Kijken en genieten met blosjes op mijn wangen!

Toch kwam er ook aan deze week een eind en gingen we samen week drie in. In deze week hebben we het wat rustiger aan gedaan. Lekker aanrommelen in de tuin. Wilke maakte een prachtige lamp voor onder de kap en ik maakte het wandkleed af dat binnenkort online komt. Deze week kwam ook onze nieuwe picknicktafel. Deze maakt het plaatje compleet. Voorlopig hoeven wij aan de achtertuin niets meer te doen. Het is zoals wij het leuk vinden. Knus, kneuterig en supergezellig!

We hadden nog één week te gaan. Deze week namen we mijn schoonmoeder een midweek mee naar Kijkduin. Ze heeft een lastig jaar achter de rug met het verlies van mijn schoonvader en haar eigen ziekte. We vonden dat ze dit wel had verdiend.
We zijn met de tram heel Den Haag doorgekomen en hebben een hoop leuke dingen gedaan. Het is ook zo heerlijk dat je de de zee haast kunt horen vanuit het huisje!

Het was een heerlijke vakantie, we hebben ontzettend genoten van het samen zijn. Lekker genieten van het mooi maken van ons eigen plekje, genieten van de prachtige schepping, genieten van even heel iets anders.
Ja, het is ook fijn om weer te beginnen. We kunnen er weer een poosje tegen. We kijken uit naar alles wat gaat komen.
Toch heb ik nog steeds een beetje die brok in mijn keel. Ik moet er even weer aan wennen.
Het is fantastisch werk dat ik doe en ik kan ontzettend genieten van het heerlijk haken op mijn werkkamertje of in het hoekje van de bank. Ik kan ontzettend genieten van de stilte. Ik kan ontzettend genieten van het samenzijn met met eigen gedachten.
Het is allemaal alleen wel heel anders dan de hele dag mijn beste vriend, mijn maatje, mijn allerliefste man om me heen te hebben. Mijn werk is het leukste dat er is en ik zou niets anders willen. Toch voelt het vandaag wel een heel klein beetje alleen… Daarom zoek ik jullie op!
Morgen gaat het weer beter, zeker weten!

Wat kunnen jullie van me verwachten de komende tijd?
Allereerst ga ik woensdag samen met onze middelste zoon de eerste workshop filmen. Daarnaast liggen er een aantal projecten klaar die graag in een blog aan jullie voorgesteld willen worden. Ook komt er eind deze maand weer een nieuwsbrief uit die nog gemaakt moet worden. Verder ben ik druk bezig met het ontwerpen van een aantal ideeën die al in mijn hoofd en notitieboekje beschreven staan, maar nog uitgewerkt moeten worden. En tenslotte is er natuurlijk het boek dat uit gaat komen. Ik kan jullie er nog niets meer over vertellen, simpelweg omdat ik zelf ook nog niets weet. Zoals jullie weten, ik hou jullie op de hoogte!

Tenslotte nog even een herinnering aan de actie die nog loopt tot en met 21 september: 50% korting op alle tops. Echt allemaal? Ja echt!
Je vindt de patronen van Jill en Jessica, van Joyce en Pien, van Jasmijn en Jolien, van Eline, Jane en Jacky allemaal onder deze link. De korting wordt automatisch in je winkelmandje verrekend. Wees er snel bij, zaterdag is echt de laatste dag!

De vakantie is voorbij, een heel nieuw jaar ligt weer klaar. Een jaar vol nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.
Met een glimlach om mijn mond en een brok in mijn keel zeg ik tegen mezelf:
“We gaan ervoor! We gaan er weer een heel jaar tegenaan. Kom maar op, ik heb er zin in!!”

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.