Een heel nieuw jaar ligt voor ons. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, ook voor Lossen & Vasten.

Voor ik begon aan het schrijven van deze blog zocht ik op het internet even op tot wanneer je mensen een “Gelukkig Nieuwjaar” toe mag wensen. Daar las ik dat er een ongeschreven regel bestaat dat dit mag tot Driekoningen. Dat was gisteren, 6 januari. Ook las ik dat, als je van je werk een nieuwjaarsreceptie hebt, dit nog wel mag tot 15 januari of zelfs de 20ste van deze zelfde maand.
Niet dat ik me erg veel aantrek van dit soort regeltjes hoor. Als ik mensen iets goeds wil toewensen mag dat van mij iedere dag. Toch vind ik het wel prettig dat ik deze eerste blog van het nieuwe jaar ook “officieel” nog redelijk op tijd schrijf.

Dus lieve mensen, ik wens jullie het allerbeste toe, wat dit voor jou persoonlijk ook mag betekenen. Ik wens je een ontspannen, gezellig, warm, gezond, gelukkig, gezegend 2022. Ik hoop dat dit weer een jaar mag worden waarin we veel met elkaar op zullen trekken. Samen haken, samen praten over haken, samen ontspannen bezig zijn met onze grote hobby. Niet fysiek, gewoon van achter je computer, je laptop, je tablet of je telefoon, maar wel samen!

Heel langzamerhand ben ik weer aan het opstarten. Bedenk dan wel dat “heel” eigenlijk dikgedrukt en met hoofdletters geschreven zou moeten worden. Af en toe probeer ik wat te rommelen tussen de opgestapelde dozen die normaal gesproken mooi in mijn vakjeskasten staan. Vaak kan ik niet vinden wat ik zocht, maar zag ik wel even een deel van mijn mooie spulletjes terug. Daar word ik dan ook wel weer blij van.
Het garen dat ik had besteld voor de spencer, waar ik het in mijn vorige blog over had, is aangekomen. Wel een stuk later dan ik had gewild. Ik bestelde altijd via een bepaalde weg mijn garen bij Scheepjes. Deze weg is vanuit mijn eigen keuze een klein beetje veranderd. De grootste reden hiervoor was dat ik wil dat het prachtige wereldje dat “Lossen & Vasten” heet van mij blijft en dat ook ik degene blijf die de richting bepaald. Dat zag ik langzamerhand een beetje tussen mijn vingers wegglippen en dus maakte ik een keuze. Hierbij niets kwaads over het prachtige bedrijf dat Scheepjes heet. Zij maken keuzes die goed zijn of lijken voor zichzelf en ik doe hetzelfde. Ze blijven altijd dat warme plekje in mijn hart houden. Wel kan het zijn dat er in de toekomst iets minder vaak een nieuw patroon van mij verschijnt of dat het garen dat ik gebruik een keer van een andere winkel komt. Ook zeker niet erg, wel even wennen.
Het garen kwam dus wat later en de doos waar het in zat bleef ook nog even dicht. Ik had even tijd nodig om het één en ander te verwerken. Dat is goed, zo blijft het rustig in mijn hoofd. Toch zomaar ineens, op een avond, was ik bezig de doos open te maken en het prachtige garen te zien, te voelen en te ruiken. Nadat het een avondje naast me op de bank had gelegen begon ik de volgende dag aan mijn nieuwe project, mijn eerste project in Didam.  Ik begon te haken aan een prachtige lossenlijn. Hierop haakte ik een toer stokjes. Heerlijk, wat een lekker gevoel is dit! Ondanks dat mijn handen nog even moesten wennen en zeker mijn duimen een beetje tegenstribbelden, genoot ik. Ik ben weer bezig, ik kan het nog, ik wil het nog en ik vind het nog steeds even leuk. Yes, een mooi begin van een nieuw jaar.

Het voelt zó ontzettend goed om af en toe weer een haaknaald vast te houden, bij te houden wat ik doe zodat er straks een patroon geschreven kan worden! 
Ook merk ik aan mezelf dat het erg goed is dat ik de tijd heb genomen om te wennen aan een nieuwe fase in mijn leven.  Dat ik sterk genoeg was om Lossen & Vasten even langs de zijlijn te leggen. Het vergt erg veel energie om je plekje te vinden in een heel nieuw dorp op een hele andere plek in Nederland. Ik geniet met volle teugen en heb het ontzettend naar mijn zin hier. Volgens mij heb ik me nog nooit ergens zo thuis gevoeld als hier op deze plek. Ik ken nog amper mensen, maar heb ontzettend veel contacten. Gewoon even een kletspraatje op straat, zwaaien naar de overbuurvrouw aan de zijkant van ons huis, even bijpraten met de buurvrouw aan de overkant, een kort kopje koffie bij de buren om iets te vragen en niet te vergeten de praatjes bij de bakker, de slager en de groenteboer. Ook ons huis voelt zo eigen, alsof het voor mij gemaakt is. Ik ben blij, dankbaar en tevreden voor de kans die we hier gekregen hebben. 

De verbouwing van de garage gaat naar tevredenheid. Natuurlijk zou ik willen dat het gisteren klaar was. Toch hebben we erg veel geluk dat we al zover zijn als we zijn. Het is niet makkelijk om iemand te vinden die op dit moment tijd heeft om een klus voor je te doen. Het is zó ontzettend druk in de verbouwingswereld! 
Er zit een nieuw dak op mijn nieuwe werkplek en de voorste pui is klaar op het verven na. Daarover vertelde ik al in eerdere blogs. Inmiddels is ook de elektriciteit aangelegd en zit er een plafond in mijn hokkie. Alle grote gaten zijn dicht en langs de ramen en deuren is alles netjes afgewerkt. Ik ben er nu al zo ontzettend blij mee, maar ik kan er nog niet in werken. Het wachten is nu op de stukadoor. Hij gaat de muren en het plafond helemaal netjes maken. Als hij is geweest wordt alles netjes afgewerkt en wordt de vloer geëgaliseerd. Daarna kunnen de stopcontacten en schakelaars erop en kan ik gaan verven en sauzen. Als dat klaar is komt er nog een vloertje in en kan ik aan de slag met inrichten. Ik hoop in februari aan de slag te kunnen, maar in ieder geval in het voorjaar. 

Komend weekend gaan we kijken of het weer het toestaat om wat foto’s te maken van een vest dat ik nog heb liggen. Dat had ik klaar vlak voor de verhuizing en ook het patroon is al geschreven. Het enige dat in de weg kan staan om de fotografie te doen is het vinden van de oplader van de camera. Die zit in één van de dozen. Hopelijk in eentje waar ik bij kan. Zo blijft het leven spannend hier in Didam!

Zo zien jullie maar weer, het gaat soms heel anders dan je van tevoren bedacht had. Toen we nog in Assen woonden dacht ik vanaf half augustus even alles op de tweede plek te zetten en op 5 oktober weer te kunnen beginnen. Het is nu 7 januari en de eerste kleine stapjes zijn pas nu gezet. Gelukkig is geduld niet één van mijn slechtste kanten en ga ik er lekker ontspannen mee om. Toch gaat het kriebelen, steeds meer.

Tenslotte… wist je al van de actie die nog tot en met 14 januari loopt? Ieder derde patroon dat je tot die datum bij me besteld is gratis! Je plaats ze allemaal in je winkelwagentje en de korting wordt er automatisch afgehaald. De patronen in mijn winkeltje vind je hier. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl.
Alvast heel veel haakplezier!

Zo, jullie zijn weer bijgepraat en ik kon even mijn verhaal aan jullie kwijt. Bedankt voor de tijd die je nam om even naar me te “luisteren”!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.