Lola, het was mijn laatste project dat ik ontwierp en haakte in Assen. Een prachtig afscheidsfeestje.

Wat was ik blij met deze deken. Ze was een heerlijke afleiding in alle verhuisdrukte die er was. Niet dat we meteen vanaf het begin al aan het inpakken waren, dat zeker niet. We kochten in de eerste week van mei 2021 ons huis, maar konden er pas halverwege september van datzelfde jaar in. Toch was er van tevoren nog heel veel te regelen. Er moest er onder andere nog een huis verkocht worden en alles wat daarbij hoort. Daarmee heb je het niet echt fysiek druk, maar je hoofd begint af en toe wel flink te tollen. 
Op dat soort momenten ben ik erg dankbaar voor mijn hobby, mijn passie, mijn grote liefde en mijn werk. Dit alles samen heet haken. O, wat kan ik hier ontzettend veel afleiding, rust en ontspanning in vinden. Heerlijk is het om je even bezig te houden met, als het er echt op aankomt, niets. Natuurlijk, wij haaksters vinden ons haakwerk het allerbelangrijkste dat er bestaat. Toch is het in werkelijkheid niet meer dan een hobby en doet het er eigenlijk niet toe. Daarom ben ik er voor mezelf ook zo ontzettend blij mee. Even lekker wegdromen bij mijn haakwerkje en verder nergens aan hoeven te denken, heerlijk!!
Dit patroon leent zich er ook prima voor. Na een aantal toeren heb je het ritme lekker te pakken en haak je heerlijk weg. Op dat moment, en op zoveel momenten meer, was en is dat precies wat ik nodig heb. Herkenbaar?

Ik haakte mijn Lola in Assen en deed de fotografie bij de hunebedden, erg toepasselijk allemaal. Hier in Didam liet ik Lossen & Vasten even een poosje voor wat het was en heb me helemaal gericht op het hier en nu in Didam. Dit is heel erg goed gelukt. We hebben ons plekje, ons nieuwe thuis, hier gevonden en er kwam weer ruimte in mijn hoofd en in mijn leven. Ik pakte Lossen & Vasten weer op en genoot met volle teugen. O, wat is het heerlijk om me weer bezig te houden met haken, met ontwerpen, met het uitwerken van mijn patronen en het schrijven van mijn blogs. Ik voel me weer helemaal de Joke van Lossen & Vasten. 
Naast het haken en alles wat daarbij komt, begon ik ook met de verkoop van garen. Het moet nog wel erg op gang komen, maar ik blijf vertrouwen dat dit goed komt. Voorlopig geniet ik maar lekker van ieder bolletje dat ik in een doosje richting iemand van jullie mag sturen. Ik doe dit met heel veel zorg en plezier.
In het begin was ik iets te enthousiast en had teveel verschillende garens in mijn (online) winkeltje geplaatst. Dit was voor mij financieel niet haalbaar en om die reden ben ik met een aantal garens gestopt. Op dit moment verkoop ik de Colour Crafter en de Chunky Monkey, de Catona en de Cahlista, de Scrumptious en de Truly Scrumptious en de Panda. Allemaal garens waar ik erg graag mee haak en die ik ook het meest gebruik. 
Regelmatig zag ik mijn deken Lola voorbij komen in de Facebookgroepen. O, wat is ze toch mooi en wat blijft ze toch mooi. Ze wordt met verschillende garens gehaakt en met ieder garen is ze een andere, maar nog steeds prachtige, Lola. Mijn vingers begonnen te jeuken. Ik had net mijn vakken gevuld met de Scrumptious van Scheepjes en wist zeker dat ze hier een hele mooie deken mee zou worden. Toen ik ook nog eens een berichtje van iemand hier uit de groep kreeg die net aan deze deken was begonnen kon ik me niet meer inhouden. Ze stuurde me een fotootje en ik werd voor de zoveelste keer verliefd op mijn eigen ontwerp. Weet je? Ik doe het gewoon!! Welk garen ik zou gebruiken wist ik al en ook de kleur was zo gekozen. Al een tijdje staarden deze bolletjes me aan. Ik bestelde er genoeg voor een hele deken en ging aan de slag. O, wat genoot ik hiervan, wat was dit ook precies even weer wat ik nodig had. Niet nadenken, maar gewoon lekker haken en alles even laten voor wat het is.
Ik nam haar overal mee naar toe. Ook bij mijn oppasdagen op de kleinkinderen haakte ik tijdens de rustmomentjes even lekker aan mijn deken. Heerlijk is dat. Vooral de kleine man is altijd zo nieuwsgierig naar wat ik nu weer aan het haken ben. Hij lag op een gegeven moment lekker onder mijn deken terwijl ik haar volgens hem “een stukje groter” maakte.

En ineens was ze klaar, ineens was de laatste steek gehaakt. Aan de ene kant vond ik het heel erg jammer, maar aan de andere kant kon ik nu weer aan de slag met een nieuw project. Ook dat is altijd weer erg leuk en uitdagend. Deken Lola had haar werk gedaan en heeft me heel wat heerlijke uurtjes bezorgd.
Wat is ze mooi geworden met dit garen. Ze is heerlijk zacht, maar door de mooie structuur in het garen heeft ze ook iets lekker speels en stoers over zich. Ik ben erg tevreden en blij dat ik dit gedaan heb.
Omdat ik dit garen ook verkoop in mijn winkeltje heb ik de naam van het garen en aantal gebruikte bollen in het patroon aangepast naar deze deken. Ook de maat is ietsje anders, maar dit scheelt niet veel. Je hoeft dus niet een nieuw patroon te kopen als je deze al eerder hebt gekocht. Je kunt in mijn winkeltje bij de beschrijving alle aangepaste informatie lezen.
Gisteren plaatste ik al een fotootje in de Facebookgroepen, nu plaats ik er een heleboel. Zo kun je haar even goed bekijken. Ik had gisteren alles klaargezet voor de fotografie. Toen ik mijn camera erbij haalde begon het te regenen. Het mocht de pret niet drukken. Ik ben gewoon maar lekker aan de slag gegaan. Als de natte tegels je dus opvallen… ja, deze stoere dame deed de fotografie in de regen!

Is het niet een prachtige deken? Steeds weer als ik haar zie, even vasthoud of over me heen leg voel ik me blij, krijg ik weer zo’n “yes!”gevoel, ben ik trots dat ik de ontwerpster en haakster van dit project ben.

Wil je dit gevoel ook? Wil je ook aan de slag met Lola? Zowel het patroon als het haakpakket staan in mijn winkeltje. Bestel je het patroon, dan ontvang je de download voor dit patroon in PDF formaat direct na betaling via de mail. Je kunt het bestellen via deze link. Bestel je het haakpakket van de deken dan hoef je het patroon niet te bestellen. Je krijgt dan een boekje met het patroon erin gratis in je pakket meegestuurd. Dit kan via deze link. Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn (online) winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Het patroon staat bij de haakpatronen tussen de dekens. Het haakpakket vind je bij de haakpakketten, ook tussen de dekens.

Natuurlijk hoef je haar niet perse te haken in dezelfde kleur als ik. Je kunt kiezen voor eigen kleuren en bij de opmerkingen even aangeven welke kleur je wilt. Er zijn er een heleboel!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.