Met dit garen haak je een deken voor het leven. Dit is wat iemand ooit tegen me zei. Een naam voor deze deken bedenken was dus ook niet moeilijk meer.

Op een ochtend deed ik, net als alle andere ochtenden, de gordijnen open en keek naar buiten. Werkelijk, ik kon mijn ogen niet geloven. Is dit echt waar? Wanneer zijn ze er dan gegroeid? Hoe kan dit? Heb ik iets gemist? Het leek wel een sprookje!
In het gras aan de overkant van de weg stonden ineens, ik weet niet hoeveel, paddenstoelen. Niet gewoon één of twee of, laten we eens gek doen, tien, nee, ze stonden er met tientallen tegelijk! Twee soorten. De prachtige rood met witte stippen paddenstoelen en hele mooie grote bruine exemplaren.

En echt, ik lieg niet, ze stonden recht voor onze deur! Daar achter dat prachtige rode Pandaatje woon ik!

51

Alles in mij wilde foto’s maken, vastleggen hoeveel moois daar voor ons huis stond.
Ik bedacht ineens dat er nog een deken klaar lag om gefotografeerd te worden. Ik wachtte alleen nog op een leuke gelegenheid om dit te doen. Wie had nu toch gedacht dat de perfecte foto’s voor deze deken recht voor ons huis genomen konden worden? Ik werd er helemaal gelukkig van.
Snel rende ik naar boven om mijn mooie dame te halen samen met mijn fotocamera. Ik had er zin in,
Kijk toch eens wat een mooie deken deze Liv is. Wat past deze deken die leven heet toch ook mooi bij dat kleine stukje natuur dat ik zomaar cadeau kreeg.

Het patroon is zo ontzettend fijn. Liv haakt zó lekker weg!
Heerlijk toeren haken met een prachtig resultaat. Een leuke afwisseling van steken, maar niet te ingewikkeld. Het blijft pure ontspanning om met Liv bezig te zijn. Het resultaat van je werk is een prachtige, eenvoudige, ietwat chique deken. Een deken die je huis gezellig maakt, die je huis warm maakt, die je huis thuis maakt.
Ik haakte haar met de Lopi Einband. Een prachtig, natuurlijk garen gemaakt van het wol van de schapen uit IJsland. Dit garen voelt wat stug aan, maar als je ermee werkt zul je voelen dat je handen er heerlijk zacht van worden. Je deken kun je na het haken even in een sopje met Eucalan dompelen, hiervan wordt ze al een stuk zachter. In gebruik wordt deze deken alleen maar nóg mooier en zachter.

DSC_0005

Je haakt Liv in een aantal dagen, weken of maanden, maar net hoeveel tijd je hebt om ermee bezig te zijn. Nadat ze eenmaal klaar is heb je er nog jaren plezier van, ik durf haast te zeggen, een leven lang plezier van.
Natuurlijk is het mogelijk om deze deken te haken met ander garen. Het wordt jouw deken en jij moet er dus ook blij mee zijn. De garendikte maakt hierbij niet uit. In het patroon geef ik aan hoe je je deken breder, of, als je haakt met dunner garen, over meerdere lossen kunt haken.

Beginnen je handen al te jeuken? Wil je graag aan de slag met deze prachtige deken? Dat kan. Het patroon hiervan kun je vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Lukt het via de link niet zo goed? Het adres van mijn winkeltje is www.lossenenvastenshop.nl. Daar vind je Liv tussen de dekens.
Ik hoop dat je net zo veel plezier beleefd van deze deken als dat ik dat had en nog steeds heb.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.