Heb je ook zo’n behoefte aan een sjaal die bedoeld is om gewoon lekker binnen te dragen? Eentje die je de warmte geeft die je van haar wilt, maar die ook echt iets toevoegt aan je kleding?
Een sjaal die je warm houdt en mooi maakt, dát is Lilly!

Heerlijk, de gezelligheid die deze tijd van het jaar geeft. Lekker de gordijnen dicht ’s avonds en de kaarsjes aan. Ik kan er zó intens van genieten, eigenlijk verheug ik me al vanaf de ochtend op deze laatste uurtjes van de dag.
Buiten is het koud, in de nachten hebben we zelfs wat vorst de laatste dagen. Vanochtend maakte ik een paar mooie foto’s in de tuin. Wat zien de blaadjes er toch mooi uit met dat ijzige randje. Kleine ijspareltjes versieren de tuin. Alles glimt, zó ontzettend mooi! Maar wel koud, zeker weten!!

De egeltjes achterin de tuin kijken toe en blijven lachen. Ook zij genieten van al het moois dat de herfst ons geeft.

8

Geweldig allemaal, maar jullie willen natuurlijk meer weten over haar, waar deze blog aan wordt gewijd… Lilly!
Als ik ’s avonds zit te genieten op de bank, als de kaarsjes branden en we de tv hebben aangezet om ons een beetje te vermaken, dan willen mijn handen aan de slag, ze willen haken!
Een aantal weken geleden kreeg ik ineens zin in een sjaal. Niet een sjaal die bedoeld is voor buiten, die je draagt bij je jas in combinatie met een muts en handschoenen, nee, een sjaal voor de sier, een sjaal die je kleding aanvult, een sjaal waarbij je het gevoel hebt dat ze je mooi maakt! Ik wilde een sjaal haken die je altijd dragen kunt.  Ik wilde eentje die ik kan dragen in combinatie met mijn spijkerjasje, maar ook tijdens de feestdagen bij een mooie jurk of een net jasje.

De reis was begonnen. Er moest worden nagedacht over een steek, over het garen dat ik wilde gebruiken en over de kleur.
Ik begon weer eens te grabbelen in het bakje met proeflapjes dat altijd naast me staat. Hierin vond ik de opzet voor mijn sjaal. De eenvoud van deze twee steken, spelen met haaknaalden… mijn hart ging er sneller van kloppen en dan klopt het! Dit ging ik doen, met dit idee ging ik aan de slag.

Dan nog het garen. Ik snuffelde opgelaten door de verschillende bollen in mijn werkkamertje en vond wat ik zocht. Met deze twee hele verschillende garens wilde ik liever gisteren dan vandaag nog beginnen! De Metropolis zou het gaan worden, samen met de Panda, een garen dat ik zo ontzettend graag gebruik om mijn werk net dat beetje extra te geven.

De kleur…. eindelijk koos ik voor de kleur waarmee ik al zo vaak in mijn handen had gestaan. Eindelijk zou ik een sjaal gaan maken in de kleur die tot één van mijn favorieten behoort!

Met de keuzes die ik had gemaakt zou mijn sjaal een heerlijke, soepele, zachte, warme sjaal gaan worden. Precies wat ik wilde. Ik kon aan de slag.

1

O, wat genoot ik! Iedere steek, iedere toer, ieder blok tot aan het einde toe was een feestje om te haken. Ik haakte ’s ochtends, ’s middags én ’s avonds in alle rust aan dit heerlijke project. De eenvoud van de steek, de zachtheid van het garen en de warme kleur waar ik steeds tegenaan zat te kijken, ik kon er niet genoeg van krijgen!
Totdat… ze klaar was. Ineens lag ze voor me. Ineens was de laatste steek gehaakt. Lilly was geboren, mijn prachtige, warme, chique en op haar eigen manier toch ook stoere sjaal. Ze is geworden wat ik hoopte en misschien nog wel een beetje meer.

Heb ik overdreven? Is ze niet prachtig in al haar eenvoud? Moet je toch eens kijken, zelfs om een stuk hout heen is ze nog mooi!

Om het plaatje nog even compleet te maken maakte ik nog een paar foto’s om te laten zien hoe chic ze ook echt kan zijn.

Dit is Lilly lieve mensen. Ik ben zo ontzettend blij met haar in mijn kledingkast, om mijn hals en in mijn winkeltje! Ik hoop dat ik met dit project jullie net zo blij heb gemaakt!
Wil je haar gaan haken? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Lukt het via de link niet? Het adres van mijn winkeltje is www.lossenenvastenshop.nl. Daar vind je Lilly tussen de sjaals staan.

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.