Koude nachten, koude dagen, ramen krabben, kachel aan, lieve mensen, het is herfst en al bijna winter zelfs!
Het wordt tijd voor nieuwe sloffen!

In het voorjaar, als de temperaturen omhoog gaan, gaan bij mij al heel snel de sokken uit. Wat vind ik het heerlijk om op blote voeten rond te lopen! Ik geniet ervan zo lang het kan, want het duurt nooit zo heel erg lang, meestal maar een paar maanden.
Ieder jaar weer loop ik de ene dag nog rond op blote voeten en heb ik het vervolgens de dag erna ontzettend koud. Dan gaan de sokken weer aan en gaan ze voorlopig ook niet weer uit. Meestal blijft het ook niet bij sokken, maar gaan op een gegeven moment ook de sloffen er weer bij aan. Ik zeg altijd dat als mijn voeten koud zijn, ik het helemaal koud heb. Dat moeten we niet hebben. Binnen hoor je lekker warm te zijn, de warmte van de huiskamer schept gezelligheid en gezelligheid is zó belangrijk voor me. Lekker knus, lekker warm, lekker gezellig.

Het ontbrak me dit jaar alleen aan sloffen. Ook mijn man had geen goed stel sloffen meer staan. Ze waren uitgelopen en versleten. Tijd voor nieuwe.

Jullie zijn het toch met me eens? Deze zijn toch écht aan vervanging toe?
Met een hobby als de mijne én met een goed idee in het hoofd is dit geen enkel probleem. Over het garen hoefde ik ook niet lang na te denken. Het moest een sokkenwol zijn, maar niet te dun en verkrijgbaar in een aantal leuke kleuren.
Voor sokkenwol koos ik omdat hier polyamide in zit. Dit maakt het garen, dus ook het project, lekker slijtvast. Ook moest het niet te dun zijn, omdat het geen sokken worden, maar sloffen. Sloffen moeten wel een beetje dikkig zijn, toch? Tenslotte vond ik een aantal leuke kleuren in de garencollectie ook belangrijk, omdat sloffen altijd wel iets gezelligs uitstralen.
Al deze eigenschappen vond ik in de Oslo van Botter IJsselmuiden. Een leuk, dik, gezellig én slijtvast garen.

2016-11-29-13-00-52

Ik begon te haken. Eerst waren de sloffen voor mijn man aan de beurt. Het was als verrassing bedoeld, dus wilde ik ze graag af hebben als hij uit zijn werk kwam. Dat lukte! Ik haakte de hele dag, maar het was ook niet zo dat er geen tijd was voor pauzes.
Aan het einde van de dag, vlak voordat zijn auto stopte voor de deur, liep ik triomfantelijk met mijn (zijn) sloffen naar beneden.
Hij was er blij mee. Daar werd ik op mijn beurt ook weer blij van. Gelukkig was de maat perfect en konden zijn oude sloffen de vuilnisbak in. De nieuwe gingen om zijn voeten en werden goedgekeurd. Ze waren warm en lekker comfortabel.

2016-11-09-17-39-32

Nu wilde ik ook! Dus zocht ik ook voor mezelf een kleurtje uit en begon weer te haken. Ietsje kleiner, ietsje smaller. Ik leef namelijk op smalle voet. Weer werden ze mooi en weer lukte het om ze binnen een dag af te hebben. Leuk, dacht ik bij mezelf, om ze als sinterklaascadeautje weg te geven. Niet veel werk, wel zelfgemaakt en superleuk en praktisch om te krijgen.

Natuurlijk maakte ik er wel meteen ook mijn eigen label op.

2016-11-29-07-54-45

Ziet dit er niet heel gezellig uit? Twee paar zelfgemaakte sloffen naast elkaar voor de kledingkast!

2016-11-29-07-51-37

Ja, missie geslaagd, al zeg ik het zelf!
Nu zitten we iedere avond gezellig naast elkaar op de bank. Warm te zijn met onze heerlijke, mooie, comfortabele sloffen aan! Hoe romantisch kunnen sloffen zijn?

2016-11-28-21-49-01

Wil je deze sloffen ook graag maken? Je kunt ze maken voor jezelf, of weggeven aan een ander. Het patroon staat al op de website, je kunt het hier gratis downloaden.

Heel veel plezier gewenst met je mooie sloffen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.