Kijkje achter de schermen

17 mei 2018

Het is nu inmiddels tweeënhalf week geleden dat ik definitief stopte met mijn winkeltje zoals het toen was. Ik kan nu vol overtuiging zeggen dat het een goede beslissing was. Het heeft me ruimte gegeven in mijn hoofd en in mijn werk. We gaan weer vooruit!

Jullie begrijpen vast wel dat het nemen van zo een beslissing niet zonder slag of stoot gaat. Het heeft veel van mijn tijd en energie genomen. Hierdoor leek het even alsof mijn handen stil stonden en ook de inspiratie was even ver te zoeken.
Met alleen al de beslissing om te stoppen kwam hier verandering in. Mijn hoofd draait weer op volle toeren en ook mijn handen maken overuren!
Ik hoor jullie al denken…waar zien we dat dan terug? Er staan al een tijdje geen nieuwe patronen op de website. Jullie hebben helemaal gelijk! Zelf begin ik er ook onrustig van te worden. Toch kunnen mijn handen niet harder dan ze gaan en zit er ook bij mij niet meer dan vierentwintig uur in een dag. Het komt wel weer. Gelukkig staan er onder het kopje patronen heel veel leuke patronen die nog steeds mooi en hip genoeg zijn om nu mee te gaan beginnen. Jullie hebben vast alles nog niet gehaakt!
Gisteren droeg ik bijvoorbeeld Lisa, een fantastisch mooie sjaal. Hoe gaaf om nog even aan te beginnen. Ze is werkelijk geweldig voor deze periode van het jaar!

2018-02-18 16.24.18

Waar ben ik dan wel mee bezig? Oké, even een kijkje achter de schermen van mijn kleine wereldje.
Vele, vele uren per week ben ik bezig met mijn tweede boek. Tweede boek? Jaaaa, hoe fantastisch is dat? Voor nu laat ik het even hierbij. Binnenkort ga ik jullie er veel meer over vertellen in een aparte blog hierover. Wel kan ik vast zeggen dat ik voor dit boek ver buiten mijn comfortzone ben gegaan. Ik moet zeggen, ook daarbuiten is het leven leuk!!
Nieuwsgierig? Even een sneakpeak dan!

2018-05-17 10.04.02

Ten tweede ben ik druk bezig met een nieuwe workshop. Het ontwikkelen daarvan kost tijd en is een hoop denkwerk. Doordat ik zoveel tijd bezig ben met mijn boek, kom ik er lang niet vaak genoeg aan toe. Het denkwerk kan gelukkig tijdens het haken aan andere projecten. Geloof me, ik heb een hoop nagedacht! Nadat mijn plannetje vorm had gekregen en ik mijn nieuwe workshop-project voor ogen had, kon ik gaan haken. Daarmee begon ik afgelopen maandagavond. Dinsdag en woensdag was ik op pad voor een workshop, dus kon ik er ook alleen maar de avonden mee aan de slag. Vandaag, nadat deze blog geschreven is (het is nu 10.00 uur) kan ik ermee verder. Ik stop dan ook niet voordat het klaar is. Ik hoop hiermee klaar te zijn na het weekend. Daarna pak ik de boek-projecten weer op.
Ook dit al een klein beetje zien? Ze wordt mooi!!

2018-05-17 10.15.17

Verder werd ik voor het blad HobbyHandig en Aan de Haak gevraagd een project te ontwerpen. Inmiddels stond het kussen al in de laatste HobbyHandig en komt er in de Tassenspecial van Aan de Haak een tas van mij te staan. Ook hiervan even een stiekem kijkje achter de schermen. Jullie snappen natuurlijk wel dat ook dit weer de nodige tijd in beslag nam.

Naast al deze haak-drukte  ga ik wekelijks op pad met mijn workshops. Het zal inmiddels geen geheim meer zijn hoe ik daarvan geniet! Al die mensen, al die hakende handen, al die kleurtjes , vrolijkheid en gezelligheid, wat vind ik dit geweldig! Ik kan er niet genoeg van krijgen!!
Het “onder de mensen zijn”, het doorgeven van datgene dat ik weet over mijn hobby, het fysieke contact, de lach, de traan, de vele gesprekjes, het gaat verder dan genieten. Ik ben een dankbaar, gezegend mens dat ik jullie mag ontmoeten!

Jullie zie het, af en toe is het even stil geweest aan de voorkant van dit scherm. Aan de achterkant daarentegen gebeurd er van alles. We zijn druk bezig met het opzetten van een webshop (in een hele andere vorm), druk bezig met een nieuwsbrief, druk bezig om Lossen & Vasten nog zichtbaarder en aanwezig te maken. Heerlijk! We blijven lekker bezig.

Vanaf september hoop ik alles weer helemaal op orde te hebben. Het harde werken blijft hier even doorgaan, maar we gaan ook proberen te genieten van een mooie zomer die voor de deur staat. Alles op zijn tijd.

Nog even dit:
Totdat mijn webshop online is kun je mijn boek, mijn labels of de knoop van Lossen & Vasten gewoon bestellen! Het is iets omslachtiger, maar het kan wel! Je kunt hiervoor een email sturen naar info@lossenenvasten.nl
Het boek is €16,95, de labels €1,50 en de knoop €1,95. Hier komen dan de verzendkosten nog bij. Het boek wil ik dan natuurlijk met alle plezier voor je signeren.

Dit leuke patroontje uit mijn boek is echt ideaal voor nu!

Photo: Hans Mossel

Deze wijze woorden wil ik jullie nog even meegeven “Haken is hobby, hobby is genieten, genieten is ontspanning en ontspanning is gezond”. Haken is dus gezond!
Ze zaten ineens in mijn hoofd, dan mag ik ze jullie toch niet onthouden? 😉

Geen excuus voor mijn lange afwezigheid hier, wel vond ik het belangrijk jullie even bij te praten.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.