Ze is precies wat je wilt voor een zomertruitje. Lekker luchtig, lekker zacht en comfortabel. Van deze dame ga je vast heel veel plezier beleven! 

Bij het ontwerpen van een aantal zomerprojecten kun je er niet onderuit… een heerlijke zomertop hoort er gewoon bij. Een mooi, vrij klein projectje voor deze periode. Heerlijk, als je even in de tuin zit. Of als je zoekt naar een project om mee te nemen op vakantie. Het ideale garen voor een kledingstuk in dit seizoen is vaak katoen. Met dit warme weer gaat het tenminste niet zo krakend over je naald. Dit geluid bezorgt me kippenvel over mijn hele lijf. Om die reden haak ik op warme dagen liever ook niet met een acryl garen. Hoe graag ik ook haak met de Colour Crafter en de Chunky Monkey, dit garen bewaar ik voor de dagen dat mijn handen niet snel beginnen te zweten. Katoen is ook lekker luchtig, zowel in je handen als op je schoot. Ook deze top wilde ik om deze redenen graag met katoen haken. 
Het werd de Catona. Van dit garen had ik nog een prachtige, neutrale kleur liggen. Kleurnummer 505, Linen. In mijn mandje lagen nog 6 bollen van 50 gram, dit moet toch genoeg zijn?
Ik begon te bedenken met welke steken ik deze top wilde haken. De steek moest passen bij het seizoen. Het moest een mooie, luchtige steek zijn. Ik ging aan de slag. Zo heerlijk! De start van een nieuw project betekent voor mij vooral een paar uur of een paar dagen, afhankelijk van wanneer ik tevreden ben, wegdromen, lapjes haken, uitproberen en uitmeten. Ik kan hier erg van genieten.
De steek was uiteindelijk gevonden, maar helemaal tevreden was ik nog niet. Het was me nog niet luchtig genoeg. Hiermee zou ik niet bereiken wat ik wilde. Ik dacht na over wat te doen en probeerde nog wat andere dingen uit. Uiteindelijk lag de oplossing in het simpelweg haken met een grotere naald. Ik was blij en tevreden en rustig over mijn keuze. Ik kon aan de slag.

Het haakte heerlijk weg. Precies zoals ik had gehoopt. O, wat was dit heerlijk haken. Alleen nam met het groeien van mijn achterpand ook de onrust toe. Had ik wel genoeg aan mijn 6 bolletjes garen? Zou ik het wel redden met wat ik had? Dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Nadat mijn achterpand van mijn naald was gekropen was meer dan de helft van mijn bollen al op. Wat nu?
Gelukkig was het erg leuk om met deze steek te haken en genoot ik met volle teugen. Ik wist zeker dat deze kleur er niet meer in hetzelfde verfbad zou zijn. Daarvoor had ik mijn bolletjes al te lang in huis. Ik besloot dan maar opnieuw te beginnen en dus ook nieuwe bolletjes te bestellen. Geen probleem. Extra lang haakplezier.
Teleurstelling alom. Wat was het geval? Ook bij de groothandel was deze kleur uitverkocht. Geen enkel bolletje meer aanwezig, ook niet in een ander kleurnummer. Ik was er gewoon een beetje verdrietig van. Natuurlijk, ik kon deze top ook prima haken in een andere kleur. Maar deze kleur vond ik juist zo mooi! Ik baalde als een stekker.
Ik pakte mijn gehaakte achterpand erbij en begon na te denken. Er moest gewoon een oplossing zijn. Ik beet me er helemaal in vast. En ja hoor…. Ping!!!! Daar kwam een ideetje, een nieuw plannetje in mijn hoofd. Voor het voorpand koos ik er gewoon een tweede kleur bij uit! Dit zou vast wel leuk zijn. Als ik deze kleur dan ook terug zou laten komen in een randje of zoiets, zou het vast lijken alsof dit de bedoeling was vanaf het begin. Ik koos voor kleurnummer 263, Petal Peach, een mooie perzikkleurige bol. Hiermee bleef alles nog een beetje neutraal zoals het mijn bedoeling was bij het ontwerpen van dit truitje.

Ik haakte lekker verder en na een tijdje kwam ik erachter dat dit nog wel eens mooier kon worden dan mijn oorspronkelijke ontwerp. Heerlijk, ik kreeg er een kleur van!
Nadat mijn truitje af was was ik ontzettend blij. Dit had ik niet durven dromen op het moment dat ik nog in de fase van “heel erg teleurgesteld zijn” zat. Yes, dit is mijn nieuwe zomertop,  mijn Julia, mijn mooie meisje! Ik plaatste nog 2 mooie knoopjes om de flapjes van het splitje mooi op zijn plaats te houden.  “Handmade with love” staat erop. Helemaal waar! Eventueel kun je deze knoopjes ook bij me bestellen. Je vindt ze achter deze link.

Afgelopen zondagavond na het eten besloten Wilke en ik nog even een wandeling te maken. Een wandeling in mijn mooie Julia en gewapend met de fotocamera. Het licht was prachtig en de omgeving al net zo. 
Hier, op deze plek, vlakbij ons huis, maakten we de foto’s. De foto’s waarmee ik jullie kan voorstellen aan mijn nieuwste ontwerp. Hier is ze dan!! Julia….

Is ze niet ontzettend mooi geworden? Nog even wat foto’s van een paar details.

Heb je zin gekregen om Julia ook te gaan haken? Dit kan. Het patroon heb ik inmiddels in mijn winkeltje gezet. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvasten.nl. Je vindt de top onder het kopje “Haakpatronen” bij de “Vesten en Truien”. De knoopjes vind je onder het kopje “Knopen”.
Ik wens je alvast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.