Wat ben ik blij dat ik aan dit truitje begonnen ben! Ze is prachtig geworden, ze maakt me blij. Jolien is de naam die ik haar gegeven heb. Jolien past gewoon bij haar. Een mooie, vrolijke naam.

Voordat ik meters kon maken, voordat ik heerlijk met haar aan de slag kon had ik al heel wat proeflapjes gehaakt. Ik had een ideetje en dat was het tóch niet. Het idee was wel goed, maar niet voor het truitje dat ik wilde.
Ik bedacht een steek, maar die was het tóch niet. De steek was geweldig en die ga ik zeker nog eens gebruiken, maar niet voor haar, niet voor Jolien. Jolien moest iets bijzonders worden. Jolien moest een truitje worden waarvan ik kriebels kreeg in mijn buik.
Het idee voor deze steek, voor deze manier van haken, kwam tijdens het uithalen van een idee dat het net niet werd.
Ik kwam met mijn schoonmoeder uit het ziekenhuis en we zaten lekker aan de thee. In de wachtkamer van het ziekenhuis was ik begonnen aan de Jolien waarvan ik dacht dat ze geweldig zou worden. Het was ook leuk aan het worden, het was alleen niet de Jolien die ik wilde. Ik wilde meer, ik wilde iets bijzonders. Eenvoudig, maar wel bijzonder.

Eenmaal thuis begon ik mijn werk uit te halen. De ogen van mijn schoonmoeder werden groot toen ze zag dat het truitje, dat al best gevorderd was, ineens in een bultje garen naast me op de bank lag. Mijn eigen ogen werden ook groot, want tijdens het uithalen van mijn werk zag ik iets verschijnen dat het wel eens kon worden. Grote lussen waar ik wel iets mee kon.
Ik ging aan de slag met een proefwerkje en ja hoor, daar kwamen ze, de kriebels waar ik op wachtte. Dit werd mijn Jolien, dit werd een hele mooie dame. Nog even goed nadenken over de juiste volgorde van de steken en het juiste aantal toeren per haakblok. Daar ging ik, toeren maken!!

O, wat werd ze mooi. Voor mijn ogen zag ik de Jolien die ik wilde uit het garen kruipen. Dit was de bedoeling, dit is het truitje dat ik deze zomer heel veel wil dragen! Kijk toch hoe mooi die steken eruit zien.

DSC_0103

Wat haakte ik met ontzettend veel plezier aan Jolien. Ik haakte haar van de Cotton8 van Scheepjes. Het garen is zó fijn! Zo heerlijk gewoon, maar toch heel bijzonder. Het is perfect voor dit truitje. Ook de kleur die ik koos is fantastisch. Je wordt al vrolijk als je ernaar kijkt, laat staan als je ermee mag werken. Al met al werd Jolien een supermooi truitje. Ze ging steeds meer lijken op het truitje dat ik wilde.
Toch miste ik nog iets. Met het garen, de steken, het model was ik voor de volle 100% tevreden. Als ik er niet achter zou komen wat ik miste zou ik alsnog erg blij met de Jolien zijn geweest die ze dan was geworden.
Toch kwam ik erachter. In ieder geval kwam ik plotseling op het idee van de schouders. O, wat was ik blij. Wat zou dat ongelooflijk mooi gaan worden. Ik kon niet wachten tot ik het zover had. Daarvoor moest ik echt geduld hebben tot op het aller-allerlaatst. In het patroon zul je zien dat dit namelijk echt pas als laatste aan de beurt is.
Wat was ik blij met het resultaat van wat ik had bedacht. Wat past het ook ontzettend goed bij de steek die ik gebruikte in dit truitje.

DSC_0056

Nadat de schoudernaden erin zaten was Jolien ook klaar. Ik kon haar gaan passen.
Tja, ik kan nog steeds niet anders dan enthousiast zijn. Jolien is een truitje dat ik zal dragen deze zomer, heel veel dragen als het weer het toelaat!

Maandagavond was het zover. Het was een prachtige zomeravond. Wilke en ik gingen voor een wandeling op pad. Ik had Jolien aangetrokken, hij had de camera om zijn nek. Een perfecte avond om een paar mooie foto’s te maken van dit nieuwe project.

Ik had mijn nageltjes gelakt en mijn sandaaltjes aangetrokken. Hier word je toch blij van?

DSC_0117

Ook dit keer deden we de fotografie dicht bij huis. Het is hier prachtig in het gebied bij “Het Poepenhemeltje”.
Ben je nieuwsgierig geworden? Okee, daar gaan we dan. Dit is ze, ontmoet Jolien!

Ben je net zo enthousiast over Jolien als ik? Je kunt het patroon nu ook in je bezit krijgen, je vindt haar in mijn winkeltje. Als je klikt op deze link kom je meteen op de goede plek terecht.

O, dat frutseltje in mijn haar dat zo mooi bij Jolien past? Dit heet een “scrunchie”. In mijn volgende nieuwsbrief, volgende week vrijdag, krijg je hiervan het patroontje.

Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Je kunt je hier inschrijven.

Jolien is klaar, ik zal het best nog even missen om aan dit prachtige project te werken. Gelukkig staat er inmiddels alweer het één en ander op de naald. Zo zijn daar in ieder geval Jasmijn en Wende, een prachtig vest en een hele mooie sjaal. Verder werk ik nog aan de deken Suze en het babydekentje Patricia. Vervelen doe ik me dus zeker niet! Binnenkort zullen jullie wel meer van deze projecten horen en zien!

Ik hoop op een mooie zomer en ik hoop heel wat foto’s van jullie Jolien’s op Facebook of via de mail te mogen bewonderen.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.