Jiska is voor mij het perfecte truitje voor de zomer. Ze is niet te bloot, maar wel heerlijk luchtig. Ze is een truitje dat je overal bij kunt dragen. 
Daarnaast bezorgt ze je ook nog eens een aantal heerlijke uren haakplezier!

Om mij heen was alles zomer, niet altijd perse qua temperatuur, maar wel qua beleving. De planten in de tuin staan heerlijk te bloeien, de winkels hangen vol met zomerse outfits, regelmatig staat de barbecue eens aan en buiten zie en hoor je de schooljeugd heerlijk spelen… ze hebben vakantie, zomervakantie!

Toch, bij mij was de herfst al een beetje begonnen. Ik was druk bezig te haken aan prachtige herfstprojecten waarvan de patronen vanaf september in mijn winkeltje zullen verschijnen. Een heerlijke dikke deken kwam onder mijn handen vandaan, ook ligt daar al een prachtige sjaal en een ideale tas. Op dit moment werk ik aan een vest dat ook al zo goed aan het lukken is. Heerlijk, ik geniet met volle teugen!

Toch miste ik het werken aan een zomerproject. In onze vakantie had ik Jacqueline nog eens gehaakt en daar heb ik ontzettend van genoten. Heel stiekem was ik nog niet toe aan het achter me laten van de zomerse projecten. Ik wilde nog zo graag iets haken met lekker luchtig garen. Ik wilde ook nog zo graag een echte zomerblog schrijven, ik wilde nog zo graag even terug naar het heden in plaats van alleen maar bezig zijn met vooruit denken.
Zo kwam het dat alle Chunky Monkey, Stonewahed XL, Colour Crafter en andere dikke garens even achter de bank verdwenen en ik mijn bakken met zomergaren tevoorschijn haalde.
Ik keek een beetje welke kleuren ik al had gebruikt voor veel van mijn zomerse projecten en keek ook een beetje naar wat er in mijn kledingkast lag. Waar kon ik nog wel een leuke top bij gebruiken? 
Ja, een zomertop, dat zou het gaan worden. Dat is waar ik even heel veel zin in had!
Uiteindelijk koos ik voor de Sunkissed. Dit om drie redenen. Ten eerste vind ik de naam van dit garen gewoon geweldig. Wie wil er in de zomer nu niet haken met garen dat gekust is door de zon? Ten tweede vind ik het materiaal van dit garen fantastisch. Heerlijk honderd procent katoen. Beter kan het haast niet voor de zomer. Ten derde is de dikte helemaal naar mijn zin voor een zomertop. Lekker dun, lekker soepel. Sunkissed ging het worden. Wil je ander garen gebruiken? Ook de Catona, de Cotton8 en dat soort katoentjes zijn zeer geschikt voor dit truitje.
Ik koos voor rood, een beetje een fletse rood. Zelf vind ik dit een prachtige kleur. Lekker stoer, een mooie warme kleur, een kleur ook die goed bij mij en bij de kleding past die in mij kast hangt. 

Top, de keus voor het garen was gemaakt. De steek en het model kwamen er vlot achteraan. Ik wilde een open steek, maar wel een beetje bijzonder. Qua model wilde ik iets eenvoudigs, maar ook wel weer een beetje anders.
Zoals ik vaak doe, ik begon maar gewoon te haken. Gewoon wat verschillende steken achter elkaar aan. Tijdens het haken werken mijn hersenen op zijn best en ook hier was het zo dat ik er na een paar uurtjes uitproberen, uithalen en opnieuw beginnen wel uit was. Mijn truitje kreeg vorm in mijn hoofd en ik begon aan het echte werk.

O, wat genoot ik van het haken aan dit truitje. Het was moeilijk om te stoppen op het moment dat ik moest koken of als we naar bed moesten of gewoon omdat je niet altijd de hele dag alleen maar kunt haken. Af en toe moet je nu eenmaal iets anders doen. Toch was dat erg moeilijk bij deze dame.
Doordat ik haar zoveel aandacht gaf en haar moeilijk los kon laten was ze wel heel snel klaar. Binnen een week kon ik haar gaan passen. Binnen een week kon ik zien of ze was geworden wat ik hoopte dat ze werd. Binnen een week maakte mijn hart een sprongetje, begon mijn hart wat sneller te kloppen en begonnen de vlinders in mijn buik te dansen. Wat was ik blij met deze prachtige dame die ik inmiddels al de even mooie naam Jiska had gegeven.

Afgelopen zaterdag nam ik mijn truitje mee de tuin in en pakte de korte broek en schoenen, die ik erbij in gedachten had, er even bij. Ik moest gewoon even wat foto’s maken. Deze dag hadden we niet genoeg tijd om echt op pad te gaan voor de fotografie, maar ik moest gewoon vast even spelen. De combi is in ieder geval geweldig. Dit setje kan ik met een gerust hart eens aantrekken als we een lekkere wandeling gaan maken of zo.

Afgelopen zondag begon aan het eind van de ochtend de zon lekker te schijnen. Niet te fel, niet te heet, maar precies goed genoeg voor mij en de fotografie van mijn mooie truitje Jiska.
We hoefden niet heel ver weg om een mooi plekje te vinden voor deze fotografie. Aan de andere kant van het kanaal langs onze straat ligt Loon, een prachtig, Drents dorpje. Aan de andere kant van Loon loopt een stukje Drentse Aa door een geweldig mooi landschap. We hoefden dus nog geen 2 kilometer te fietsen om hier te komen. Hoe verwend ben je dan?

We konden bijna niet wachten om te beginnen. We zetten onze fietsen tegen een hekje en liepen een stukje het landschap in. Hier maakten we de foto’s zodat ik jullie mijn mooie truitje kan laten zien.
Ik zou zeggen… kijk en geniet!

Is ze niet prachtig geworden? En het leuke is, ze is niet moeilijk om te maken en het kost je ook geen zeeën van tijd voor je haar eindelijk kunt dragen. Echt een perfect truitje om deze zomer nog te haken en ook deze zomer al te dragen!
Nog even een paar detailfoto’s.

Ik ben heel erg tevreden. Hopelijk vind jij haar ook erg mooi! 
Wil je Jiska ook gaan haken? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de goede plek terecht. Werkt de link bij jou niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt Jiska onder de patronen bij de Vesten en Truien.
Ik hoop dat jij net zo zult genieten van het hele proces als ik dat deed.

Ik ga weer terug naar herfstsferen. De garens die achter de bank terecht waren gekomen zijn weer tevoorschijn gehaald. Mijn vest wacht op mij om afgehaakt te worden. Na haar staat er nog een omslagdoek en een deken op de planning voor de herfst. Genoeg te doen dus. Met Lossen & Vasten hoef ik me nooit te vervelen. Ik geniet nog steeds met volle teugen van dit kleine wereldje. Een heerlijk klein wereldje waar ik volledig mijn ei kwijt kan en waar ik jullie mag ontmoeten via Facebook, Instagram, mijn blogs, email en privé berichtjes.
Ik bof maar.  

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.