Jip, een prachtig, helderwit vest

25 februari 2020

Een plaatje is het! Ze is nog mooier dan ik haar had voorgesteld. Jip is haar naam. Jip, het vest dat ik al zó lang wilde haken.

Al maandenlang was ik van plan om dit vest te gaan haken… een wit vest, met een klein accentje grijs. Ze zat in mijn hoofd, maar wilde er niet uit.
Zo vaak heb ik dit niet, het frustreerde me zelfs een beetje. Dit vooral omdat ik wist dat, wanneer het er eenmaal wel uit zou komen, ik een heel mooi project zou haken. Ik liet het maar gewoon even gaan, lekker laten borrelen noem ik dat zelf. Tenslotte had ik het ook druk genoeg. Ik zat midden in de hectische tijd van “Dekens enzo“, het boek dat zo goed ontvangen werd.
De hele dag was ik bezig met het inpakken van boeken, van kersenpitten en krukjes. Daarnaast kreeg ik ontzettend veel email en stond het leven op Facebook ook niet stil. Genoeg te doen dacht ik zo… Toch, mijn handen wilden haken en mijn hoofd wilde leeg.
En toen, ineens, plotseling wist ik het! Ineens had ik een plan waar ik mee aan de slag kon. Ik kon proeflapjes gaan haken! O, wat was ik blij!! Ik had zelf al een garen in mijn hoofd, maar werd door de lieve dames van de uitgeverij geadviseerd om toch te kiezen voor de Colour Crafter. In de eerste plaats om de prijs. Ik begreep het en werd zelfs erg enthousiast. De Colour Crafter is een garen waar ik erg graag mee haak.
Ik bestelde het garen en ging aan de slag. O, wat was ik mijn hulptroepen dankbaar. Dit garen is niet alleen prijstechnisch een beter garen voor dit vest, het maakte mijn vest zelfs nog mooier dan ik haar in eerste instantie in mijn hoofd had. Ze werd er een beetje stoer van. De structuur van dit garen is zó ontzettend mooi. Het is zacht, maar niet glad. Het glimt niet, maar heeft wel een hele mooie glans over zich. O, wat was ik dankbaar dat de dames eerlijk hun mening hadden gezegd!

Ik had ontzettend veel plezier in het haken van dit vest. Onder mijn handen ontstond iets heel erg moois en het gaf een heerlijke afwisseling in mijn drukke bestaan. Tijdens het haken dacht ik aan haar naam. Wat moest het worden? Natuurlijk moest haar naam beginnen met een “J”. Tenslotte beginnen de namen van mijn vesten en truien al een behoorlijke tijd met deze letter. Het moest een beetje een bijzondere naam zijn, dat is dit vest tenslotte ook. Het moest ook een beetje een stoere naam zijn, dat is, compleet onverwachts, dit vest tenslotte ook een beetje geworden. Het moest ook een beetje een lieve, grappige, aparte naam zijn, dit alles is dit vest ook geworden. Zo kwam ik bij de naam Jip voor dit prachtige, helderwitte vest. Jip werd het en Jip is het gebleven. Mijn mooie Jip.

Ineens was Jip klaar. Ineens lag het vest, waar ik zowel in mijn hoofd als met mijn handen zolang mee bezig was geweest, voor me. O, wat was ik blij, wat was ik weer tevreden en wat was ik dankbaar dat dit mooie ontwerp weer uit mijn hoofd en uit mijn handen was gegleden. Ik dompelde haar onder in een sopje met mijn favoriete wasmiddel, Eucalan. Zo kreeg ze de geur waar ik zo ontzettend van houd… Jasmijn! 

Nadat ze eenmaal droog was wilde ik niets liever dan haar met jullie delen. Ik kocht een mooie tas en prachtige schoenen die perfect bij dit vest passen en was er helemaal klaar voor.  

Toch moest ik weer een hoop geduld opbrengen. Iedere keer als Wilke, mijn man, en ik samen tijd hadden was het slecht weer. Er was ontzettend veel wind en regen. Niet echt geschikt voor de fotografie van mijn mooie Jip.
Afgelopen vrijdag waaide het wel behoorlijk en het water stond ook niet normaal hoog, maar het was eindelijk weer eens droog. We gingen ervoor! Ik trok mijn vest aan, samen met mijn mooie schoenen en we gingen op pad. Even leek het erop dat het weer zou gaan regenen, maar gelukkig zette het niet door. Ja, het was koud, bijna te koud om mijn jas uit te doen, maar mijn Jip staat mooi op de foto. Jullie kunnen heel goed zien hoe ze eruit ziet en jullie kunnen heel goed bepalen of dit een vest is dat je ook wilt gaan haken.
Ik zou zeggen, bekijk haar maar eens goed!

Wat is ze mooi hè? Heb je ook al goed op de details gelet? Oké, nog even een paar plaatjes dan!

Ik ben zelf zo ontzettend blij met mijn mooie Jip, ik hoop dat ik jou ook enthousiast heb kunnen maken. 
Jip is een vest waar je mee voor de dag kunt komen. Nu het nog koud en guur en regenachtig is, is Jip is een vest dat je nog heerlijk als kledingstuk, ook voor binnen, kunt dragen. Straks is ze ook fantastisch om te gebruiken in plaats van een jas, tijdens de overgang van koel naar warm weer. Ze is dus een vest dat je eigenlijk tijdens ieder seizoen wel graag zult dragen.
Jip maakt je mooi en geeft je ook echt het gevoel dat daarbij hoort! Jip is een vest waar je heel erg vrolijk van wordt!
Je kunt het patroon van Jip nu bestellen in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Ook de Noorse Sluitingen die ik gebruikte vind je in mijn winkeltje. Hier kom je terecht via deze link. Ik gebruikte sluiting nummer 3.
Werken de links niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook zelf naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Het vest vind je dan bij de patronen tussen de vesten en truien. De Noorse Sluitingen vind je bij de accessoires.

Ik hoop dat ik je een beetje blij heb gemaakt met deze blog en het patroon van dit vest. Dat is voor mij de kers op de taart. Dat maakt me gelukkig!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.