Drie keer heb ik haar gehaakt, drie keer net een beetje anders, drie keer met heel veel plezier. Heerlijk, ontspannen haken aan een prachtig project.
Jinte is in alle opzichten geweldig, zowel tijdens het haken als tijdens het dragen.

Steeds vaker zag ik ze liggen in de winkels. Heerlijke, dikke, wijde truien. Van die truien waar je haast wel in kunt wonen. Zo’n trui wilde ik ook wel graag, maar dan een gehaakte versie en eentje die ik zelf ontworpen had.
Over het garen hoefde ik niet na te denken. Voor de dikke trui die ik wilde haken kon ik voor mij gevoel alleen maar kiezen uit de Chunky Monkey. Perfect voor dit project. Heerlijk om wéér een project met dit garen te haken. Ik houd van dit garen, het heeft mijn hart gestolen.
Wat ik wel moest kiezen was de kleur. Dit garen is er in ruim 90 kleuren, dat was dus geen eenvoudige keuze!
Uiteindelijk besloot ik om drie verschillende truien te gaan haken in drie verschillende herfstkleuren. Ze zouden zo goed als hetzelfde worden, maar toch nét een beetje anders
De eerste gaat een heerlijke, hoge col krijgen. De tweede krijgt ook wel een col, maar de helft kleiner dan nummer 1. De derde Jinte zou een mooi halslijntje krijgen. Over de rest van het patroon had ik ook al goed nagedacht. Ik kon aan de slag, mijn avontuur met Jinte was begonnen!

DSC_0115

Ik haakte en haakte en had er ontzettend veel plezier in. Het ene pand na het andere en de ene mouw na de andere kwam van mijn naald. Het ging ook lekker vlot met dit dikke garen en de steek werkte ook erg goed mee. Heerlijk ontspannen haken was het. Voor ik het wist waren ze klaar. Ineens had ik niet één maar drie heerlijke, warme truien in mijn collectie. De winter mag komen, ik ben er klaar voor!

DSC_0110

Ik plaatste een berichtje op Facebook en Instagram en kreeg alleen al over de opgevouwen exemplaren heel veel complimenten. Zelfs via de mail krijg ik regelmatig de vraag wanneer Jinte nu eindelijk online komt.
Het antwoord op deze vraag is: vandaag! Vandaag mogen jullie haar zien, helemaal. Geen opgevouwen truien meer, maar het complete plaatje.

Afgelopen weekend waren we als gezin in Den Haag. Onze oudste zoon en zijn vrouw wonen daar en we vierden nog een ietwat verlate pakjesavond. Het was supergezellig en we hadden een fantastische tijd samen.
Op zondag gingen we weer terug naar huis, maar natuurlijk niet zonder een bezoekje aan de zee. Wat een fantastische gelegenheid om ook hier de foto’s van mijn drie truien te gaan maken.
Het was een uitdaging op zich… De wind waaide zo hard, het zand stoof ons om de oren. Het deed gewoon een beetje pijn. De golven waren ook zo hoog, de natuur liet zich even van haar mooiste kant zien!

Gelukkig had ik Jinte…. Mijn heerlijke, warme trui.
Zijn jullie inmiddels al een beetje nieuwsgierig geworden? Ik hoop het maar. Hier is ze dan!

Vinden jullie haar ook zo mooi? Beginnen je handen al te jeuken? Je kunt haar nu ook zelf gaan haken als je dat graag wilt. Het patroon vind je in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Lukt het via de link niet? Het adres van mijn winkeltje is www.lossenenvastenshop.nl. Daar vind je Jinte bij de patronen tussen de vesten en truien.

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.