Voor de komende zomer wilde ik een kort vestje met korte mouwen. Het vestje moest er eentje worden dat je draagt omdat je haar mooi vindt, niet perse tegen de kou. Dát vestje is Jessica geworden! Jessica is een vestje waarvan ik er wel tien zou willen hebben!

De kleur moest kloppen, het garen moest kloppen en ook de steek moest kloppen. Daarnaast wilde ik dat dit vestje makkelijk aan te passen zou zijn in de breedte en de lengte. Het moest een vestje worden dat iedereen mijn geluksgevoel zijn geven. Dit is denk ik gelukt. Wil je een lange(re), een korte(re), een brede(re) of smalle(re) Jessica? Geen probleem, het patroon vertelt je precies hoe je dit doet!

DSC_0110

Al zo lang zit ze in mijn hoofd, maar de tijd die ik nodig had om haar te haken had ik niet. Nu nam ik die tijd gewoon, soms is dat nodig. Dit vestje móest een keer uit mijn handen komen!
Ik ging zitten voor mijn kast met alle garens en dacht na. Welk garen wil ik en welke samenstelling?
Dat laatste wist ik eigenlijk al wel. Ik wilde katoen, gewoon 100% katoen! Heerlijk voor de zomer, het is een koel en ademend materiaal. Dit is precies wat ik wil voor mijn vestje. Ze hoeft je immers niet warm te houden? Dat doet de zon in dit seizoen wel voor je. Ze hoeft alleen maar mooi te zijn.
Verder wilde ik met één kleur werken, geen strepen of blokken. Toch, het garen dat ik zou gebruiken moest wel iets hebben. Het moest niet gewoon strak effen zijn. Verloopgaren is het voor dit project ook niet, maar gemêleerd zou heel mooi zijn voor wat ik wilde.
Daarnaast moest het lekker zacht zijn. Iets lastiger in een 100% katoen.
Ik trok mijn dozen uit de kast en ging op zoek. Je zult het misschien niet geloven, maar ik vond precies wat ik zocht. Alles wat ik wilde voor mijn vestje vond ik in de Catona Denim! Hoe geweldig is dat? Ik kreeg er een heerlijk warm gevoel van, ik was zó blij!
Nu nog een kleur kiezen en ik kon gaan beginnen! Ik wilde dit keer niet echt gaan voor roze, ook al is deze kleur wel favoriet. Ik wilde dit keer iets stoerder, iets pittiger, maar het moest wel “Joke” blijven. Na veel gewissel en getwijfel koos ik voor kleurnummer 130, een beetje rood/oranje/roze. Okee, niet meer twijfelen, niet meer wisselen, gewoon bestellen!

DSC_0184

Terwijl ik zat te wachten op mijn  mooie bolletjes maakte ik een aantal proeflapjes. Ik had al heel veel nagedacht over de steek die ik wilde gebruiken, maar wilde het nog even héél zeker weten. Daarnaast moest ik goed bepalen op welke haaknaald ik haar wilde haken. Ik wilde een luchtig vestje, maar ik wilde geen “gaatjes-steek”. Dat betekent dus dat ik moest gaan voor een wat grotere haaknaald.
Op het moment dat het garen binnenkwam was ik eruit. Ik kon meteen gaan beginnen. O, wat was dit een heerlijk gevoel. Eindelijk was ik begonnen te haken aan het vestje dat ik al zo lang wilde haken, maar ook al zo lang wilde hebben.
Het werd weer een echte “Joke”. De steek, de kleur, het model, alles paste weer voor de volle 100% bij mij en bij Lossen & Vasten. Dit vestje is eenvoudig te haken, maar eenmaal om je lijf heb je een vestje met uitstraling, heb je een heerlijk, ietwat chic kledingstuk om je heen.
Ook moest er nog een naam voor dit vestje bedacht worden. Ik wilde graag iets in de lijn van Joyce en Jill. Het lijkt me leuk als de namen van al mijn kledingstukken goed bij elkaar passen. Daar was ze, daar was ineens de naam die ik wilde voor mijn zomervestje… Jessica! De perfecte naam, dit zou het gaan worden.
Na een aantal dagen haken, een kleine week, rolde Jessica van mijn naald. O, wat was ik er ontzettend blij mee! Ik trok haar aan en werd nóg blijer. Dit gaat hét kledingstuk worden deze zomer, ik weet het zeker!! Ik zou willen dat ik heel veel tijd had. Dit is zo’n vestje die ik in heel veel kleuren zou willen hebben, ik wil er wel tien van!
Het ideale van dit patroon is ook dat je haar in iedere lengte en in iedere breedte kunt haken. Zelf wilde ik eens een vestje in de lengte van een spijkerjasje, maar wil je haar tot over je billen, dan haak je gewoon verder door. Op deze manier kun je er dus ook echt wel tien verschillende haken!

DSC_0182

Het was nog even wachten op een mooie dag. Dit vestje moest worden gefotografeerd op een zonnige dag. Die kwam gelukkig! Vorige week zondag, op 7 april, gingen mijn man en ik op pad.
Hij had weer, zoals altijd, de perfecte locatie gevonden! We bleven lekker in Assen en reden richting het Asserbos. Hier is ook een prachtige kinderboerderij en daar wilden we gezellig de foto’s maken.
Eerst de hoogte in. Zo konden we meteen even goed kijken waar we precies naartoe wilden.

Okee, we wisten wat er allemaal te zien was. Er zijn al een hoop jonge geitjes geboren. Eens even kijken en aaien. Natuurlijk blijven ook de volwassenen het aaien en bekijken waard.

Eendjes voeren, ook altijd leuk! Niet alleen de eendjes vonden mijn broodjes lekker…

Kijk die gekke kalkoenen toch eens. Zie je hoe goed ze matchen met mijn vestje?

DSC_0075

Toen ik de volière zag móest ik er eventjes naartoe. Mijn vader had vroeger ook vogels in een hele grote volière in onze achtertuin. Ook deze prachtige Valkparkieten had hij in zijn hokken. Allemaal jeugdherinneringen.

O, wat werkte het weer heerlijk mee. Wat kun je toch gelukkig worden van zoiets eenvoudigs, bijna kinderlijks. We hadden niet alleen plezier omdat de plek zo fantastisch was voor deze foto’s. We liepen echt te genieten van al dat moois. De zon die zo heerlijk scheen, de kindertjes die zo lekker aan het spelen waren, de pasgeboren diertjes en natuurlijk elkaar. Geluksmomentjes…

Met mijn hoogtevrees durf ik niet in bomen te klimmen. Deze boomstronk kon ik nog wel aan. Hij stond daar zo aantrekkelijk te zijn. Het was net of hij me uitnodigde even te komen zitten.

Wát een fantastische ochtend. Wat een heerlijke plek om foto’s te maken van dit vestje. Wat hadden we er ook geweldig weer bij.Deze ochtend bracht nog iets moois: Ik kwam tot de conclusie dat dit vestje niet alleen mooi is, dat ze niet alleen heerlijk luchtig is, maar dat dit vestje ook nog eens heel lekker zit en dat je er heerlijk in kunt bewegen!
Mijn dag was geslaagd, het kon gewoon niet beter!

DSC_0111

Ik kan zo ontzettend genieten van het ontwerpen en haken van al die mooie projecten. Ik kan zo genieten van het feit dat een enkel draadje kan uitgroeien tot zoiets moois. Het blijft bijzonder om dit te mogen doen.

Ben je overtuigd en wil je dit vestje ook graag gaan haken? Dat kan! Het patroon kun je vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Ik wens je vast heel veel haak- en draagplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.