Jenna, een heerlijk warm, lang, ondeugend vest

30 oktober 2019

Jenna noemde ik haar. Deze naam past bij haar, deze naam hoort gewoon bij dit vest.
Ze is lief, ze is stoer, ze is warm en ze is zacht, ze is alles wat ik voor dit vest wilde! Een heerlijk vest voor de koude dagen van het jaar en een heerlijke jas voor de dagen dat het ietsje warmer is buiten.
Jenna….

O, wat zag ik er ontzettend naar uit om dit vest te haken. Voor ik ermee mocht beginnen moesten er eerst nog wat andere projecten van mijn naald af komen. Toch, al heel stiekempjes, was ik er wel mee bezig. Ik was nog niet aan het haken, maar wel aan het ontwerpen. Naast mij op de bank lag een boekje waar ik ieder ideetje in schreef, waar af en toe een tekening werd neergekrabbeld. Beetje bij beetje zag ik steeds meer voor me hoe dit vest eruit moest komen te zien. O, wat genoot ik hier al van voordat er ook nog maar één losse was gehaakt!
Ik wist al dat dit een dik vest ging worden, ik zou haar haken van de Chunky Monkey. Dit garen heeft zó mijn hart gestolen! Ik haakte al een aantal projecten met dit garen. Zo was daar de deken Lara, de muts Belle en sjaal Beau. Ook haakte ik er drie kussens van die in de nieuwsbrief terecht kwamen. Verder liggen er nog een paar projecten klaar om iets mee te doen, maar nog geen vest. Ik wilde nog héél graag een vest haken met dit garen, dit kon gewoon niet anders.
Okee, ik wist welk garen ik ging gebruiken, ik wist ook al heel veel over hoe het eruit moest gaan zien. Eigenlijk wist ik al best veel, behalve de steken en de kleuren. Mijn pot met rondjes gehaakt van de Colour Crafter ging over de kop. De Chunky Monkey heeft hetzelfde aantal kleuren als dit garen en deze kleuren hebben ook nog eens dezelfde kleurnummers. Heerlijk werken is dat!

2016-04-26 12.28.08

Wat wilde ik precies? Ik wilde iets anders, een tikkeltje ondeugend, lekker opvallend, lekker vrolijk. Volgens mij is dit wel gelukt met de kleuren die ik uiteindelijk koos.

1

Snel bestellen, ik wil beginnen, mijn handen jeuken.
De volgende dag lag mijn woonkamer vol met bollen kleur! O, wat voelde dit lekker, wat had ik er ontzettend veel zin in!
Ik begon te rekenen, te haken, uit te halen en weer te rekenen tot ik uiteindelijk de juiste breedte voor mijn vest had gevonden. De lossenlijn was gehaakt!!

2

Hierop zou ik mijn vest haken, hieruit zou Jenna ontstaan. Ik had blosjes op mijn wangen van plezier. Als datgene uit mijn handen zou komen wat ik had bedacht zou dit een heel mooi vest gaan worden! Inmiddels had ik ook bedacht met welke steek ik zou gaan werken. Ik kon beginnen en dat deed ik!

O, wat ging het weer lekker, wat ging het ook snel en wat werd mijn Jenna precies wat ik wilde. Natuurlijk, tijdens het haken van een nieuw ontwerp kom je altijd wel iets tegen dat anders moet, iets dat in de praktijk niet zo uitvalt als dat het deed in mijn gedachten en op papier. In dit geval was dat geen probleem, Jenna werd Jenna, mijn prachtig, stoer, warm, lang, vrolijk, ondeugend vest!

Afgelopen zondag was de dag dat we de foto’s gingen maken. O, wat hadden we het getroffen met het weer. Het was zonnig, maar niet te warm, het waaide een beetje, maar niet te hard, het was heerlijk herfstweer. De grond was bezaaid met lekkere droge bladeren. Heerlijk wandelen, echt genieten! En o, wat was het ook mooi in het bos! Wat zagen we veel paddenstoelen, wat werden we verwend met mooie kleuren. We konden er niet genoeg van krijgen.

Toch moest er natuurlijk ook even gewerkt worden. Mijn Jenna moest op de foto. Ik moest voor de camera, Wilke erachter. Gelukkig kunnen we ook hier heerlijk van genieten met z’n tweetjes en gelukkig lukte het allemaal ook erg goed.
Okee lieve mensen, ik hou jullie niet langer in spanning. Dit is Jenna, kijk en geniet!!

Is ze goedgekeurd? Vind je haar mooi? Of vind je haar wel mooi, maar wil je een paar dingetjes wat anders? Dit kan allemaal.
Je kunt Jenna namelijk heel makkelijk aanpassen naar je eigen maat en naar iedere lengte die je maar wilt. Zelf haakte ik bijvoorbeeld 6 banen onder de taille, maar dit kunnen er ook gerust 5, 4, 3, 2 of zelfs 1 worden. Jenna mag jouw Jenna worden, gehaakt in jouw maat, jouw lengte en jouw kleuren.  Ze mag een vest worden waar jij van kunt genieten, een vest dat jij graag draagt. Hoe je haar kunt aanpassen lees je allemaal in het patroon.

Het patroon van Jenna vind je in mijn winkeltje. Als je klikt op deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. De knopen, knebels zoals je ze ook wel noemt, die ik gebruikte voor de sluiting, vind je onder deze link.

Ik hoop dat je erg zult genieten van de komende maanden. Ja, het wordt wat kouder, misschien af en toe wel heel erg koud. Toch heeft ook dit wel weer iets, de herfst en de winter geven ons ook zoveel moois!! En… tegen de kou kun je je kleden, met Jenna heb ik je vast een ideetje gegeven.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.