Eindelijk, maar toch, hier is ze dan… een prachtig vest dat ik de naam Janneke heb gegeven!

Het heeft even geduurd. Mijn handen jeukten en alles in mij wilde graag zo snel mogelijk weer aan de slag binnen het kleine wereldje dat Lossen & Vasten heet. Het liep alleen allemaal een beetje anders. Het verbouwen van de garage tot atelier duurde veel en veel langer dan verwacht. Er moest veel meer gebeuren om het een echt atelier te laten zijn en ook de wachttijden bij aannemers waren langer dan we hadden ingeschat. En dan hadden wij nog mazzel!! 
Dit was eerst even slikken, maar ik merkte aan mezelf dat het ook wel heel goed voor me was. Alles in mijn leven was anders. Een nieuw huis, een nieuwe omgeving, een nieuwe baan voor Wilke, andere winkels waar ik mijn boodschappen moest doen, we ruilden de stad om voor een dorp en uiteindelijk kreeg ik ook nog eens een baan voor 12 uur per week. Ontzettend leuk, meer dan leuk, we zouden niet meer anders willen dan dit, maar het kost wel energie, hoe geweldig deze verandering ook is.

Uiteindelijk ben ik weer aan de haak geslagen. Haha, dat deed Wilke natuurlijk 33 jaar geleden al, maar ik sloeg weer letterlijk aan de haak, aan het haken. Gelukkig maar. O, wat kan ik er weer van genieten. De deken waarvan ik jullie een foto liet zien in de vorige blog is klaar. Ik werk zo snel mogelijk het patroon ervan uit en zoek samen met Wilke een mooi plekje op voor de fotografie. Nog eventjes geduld dus.
Ook ben ik inmiddels begonnen aan een mooie top voor de zomer. Het achterpand is bijna klaar en ze haakt lekker vlot weg. Ook het plaatsen van dit patroon zal waarschijnlijk niet lang meer duren. In de pauzes bij Takko zit ik er ook steeds heerlijk aan te werken. Lekkere ontspanning tussen het werk door.

Dit vest, mijn prachtige Janneke, was al klaar in Assen. Het haken is dus niet hier in Didam gebeurd. Dit was mijn  laatste haakwerk in onze oude woonplaats. Er ligt ook nog een kussen uit die tijd. Ook dat gaat binnenkort online. Als je al mijn blogs leest kan je deze al gezien hebben. 

Nu even alle aandacht voor Janneke, ze is het zó waard. 
Ik wilde graag een wijd vest. Dit was me ook al meerdere keren gevraagd via de mail. Ook wilde ik graag dat ze van de Colour Crafter werd gehaakt. Ik had er nog een mooie voorraad van liggen en het haakt zo heerlijk weg. Roze moest ze worden, oudroze. Ik ben zo gek op deze kleur! 
Ik sloeg dus aan het denken en tekenen en proeflapjes haken. Uiteindelijk was ik eruit. De kleur was gekozen, het garen was gekozen en ook de steken had ik gekozen. Ik kon aan de slag.
Het was een welkome afleiding in die tijd. Lossen & Vasten had ik al op een heel laag pitje gezet omdat we druk bezig waren met inpakken en dingen regelen. Heel veel dingen regelen. De koop van een huis, de verkoop van je eigen huis gaat je niet in je koude kleren zitten. Ik genoot van de momentjes die ik af en toe had om me lekker in het hoekje van de bank terug te trekken en met mijn vest aan de slag te gaan. 
Nadat ze klaar was pakte ik haar in om haar heel veel weken en maanden niet meer terug te zien. Ze zat ergens in één van de vele dozen in de serre samen met mij te wachten tot het atelier klaar was. 
Op de dag dat de kasten er stonden kon ik mijn ongeduld niet meer opzij schuiven en ik begon met het uitpakken van de dozen. Oooooo, wat had ik niet normaal veel gehaakte projecten. Deze kon ik nooit allemaal kwijt in mijn atelier. HELP!!!
Ik besloot om een mooi goed doel te zoeken en hun blij te maken met een heel groot deel van mijn “kindjes”. Heel wat dekens, vesten, sjaals en tassen vonden een onderkomen bij iemand anders. Fijn om te weten, fijn om onbekende mensen blij te kunnen maken.
Later besloot ik dat ik een deel van Lossen & Vasten los ging laten en verkocht ik in een grote uitverkoop de meeste van mijn fysieke producten. Na een week was zo goed als alles al weg en had ik de ruimte die ik nodig had om in mijn atelier te kunnen werken. Ik kreeg weer lucht in dat mooie, gezellige hokkie van mij!!

Uit één van de vele dozen kwam mijn vest weer tevoorschijn, mijn prachtige Janneke. O, wat was ik blij toen ik haar weer zag. Ze was nog mooier dan ik in gedachten had. Dit zou het eerste project gaan worden dat ik ga plaatsen vanuit Didam. Nog even geduld. Wachten op de rust in mijn hoofd om een patroon te plaatsen, wachten op een mooie dag voor de fotografie en wachten op het vinden van een mooi plekje.

Dit plekje vonden we op 11 april. Een omgevallen boom die in het water was gevallen. Ik oefende vast even of ik erop zou durven klimmen en dit ging goed.
Op Koningsdag was het eindelijk zover. We wilden nog graag even een wandeling maken en beide hadden we wel zin om de fotografie van dit prachtige vest te gaan doen. We gingen gewapend met de fotocamera en en het vest naar de Nevelhorst, een mooi stukje natuur vlakbij huis. Hier lag de omgevallen boom in het water en vanaf dit plekje kan ik jullie mijn vest prachtig en op een gezellige manier laten zien. We kregen een warm onthaal…

O wat was het weer heerlijk om dit te doen. We genoten met volle teugen. Het was niet perse de makkelijkste plek voor een 53 jaar jong of oude dame om te komen, maar het ging prima!

Nadat ik mijn plekje had gevonden en me had genesteld was ik klaar voor het serieuze werk. Hier is ze dan, mijn mooie Janneke!

Volgens mij zeggen de foto’s genoeg. Steeds weer als ik ze bekijk beleef ik het plezier en de lol die we samen hadden. En wat vind je van Janneke? Is ze niet prachtig? Ik ben zo ontzettend blij met haar. Een heerlijk vest ook voor tijdens, zoals wij hier deden, een avondwandeling in de lente en zomer. Een heerlijk nonchalant, lekker wijd vest. In de winter zou je haar zelfs kunnen dragen met een ceintuur om je taille.

Natuurlijk moest ik ook weer terug, een heel avontuur. Gelukkig haalde ik zonder schrammen en kleer(vest)scheuren de overkant.

Janneke, ze was het afscheid in Assen en het welkom in Didam. Een vest met een verhaal. Een vest om heerlijk van te genieten, zowel van het haken als het dragen!!

Wil je Janneke ook gaan haken? Dit kan! Via deze link kom je meteen op de juiste plek in mijn online winkeltje terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar het winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt haar onder het kopje haakpatronen tussen de Vesten en Truien.

Heerlijk, het eerste project is weer geplaatst. Ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien, hier in mijn wereldje van Lossen & Vasten.