Voor deze winter wilde ik graag twee truien haken, heerlijke, dikke truien. Ze moesten hetzelfde zijn, maar toch ook weer anders. Dit is gelukt met Janice!

Jullie zullen inmiddels wel weten dat ik erg blij ben met de Chunky Monkey van Scheepjes. Ik heb er al verschillende projecten mee gehaakt.
Zo haakte ik onder andere de dekens Lara en Ruby met dit garen. Ook de trui Jinte, het vest Jenna en de tas Isabelle haakte ik ermee. Stuk voor stuk zijn het heerlijke, robuuste, maar toch ook sierlijke en prachtige projecten. Het garen haakt fantastisch en je ziet ook lekker snel vorderingen in je werk. Super toch?

Ook voor mijn nieuwe trui had ik de Chunky Monkey in gedachten. Het zou een echte wintertrui worden. Lekker dik, lekker warm en heerlijk zacht. Dat alles vind je in de Chunky Monkey, dus waarom kiezen voor een ander garen?
Ook het model en de steek zag ik al een beetje voor ogen. Ze moest niet al te wijd worden. Ze moet mooi om je lichaam vallen. Daarnaast wilde ik ook een mooie, gladde trui. Ik begon met het haken van een aantal proeflapjes en maakte al snel mijn keuze.
Voor de kleuren hoefde ik ook niet lang na te denken. Ik wilde graag twee truien haken in de blauwe en de roze kleur uit het logo van Lossen & Vasten. Ik bestelde de kleurnummers 1240 en 1302 en daarmee was ik klaar voor de start.
Ik kon gaan haken. Het echte ontwerpen begint voor mij pas bij het haken van de eerste “officiële” lossenlijn.

Dus ik begon, en ik genoot! Zo heerlijk eenvoudig en zó ontspannend! Wat is dit een geweldige trui om te haken! Ze werd steeds een beetje groter en ook steeds een beetje meer trui. Af en toe hield ik het resultaat van mijn werk even voor me en genoot nóg meer. Ze werd mooi, mijn nieuwste ontwerp. Ik kreeg heel langzamerhand een idee waar ik naar toe wilde gaan met deze trui. Ik wist wat ik wilde en hoe ik haar “af” zou maken. Zo kwam er ook ineens een mooie naam in mijn gedachten.
Dat de naam met een J zou moeten beginnen was duidelijk. Bij mijn vest Joyce ben ik begonnen al mijn truien en vesten een naam te geven die begint met deze letter.
De naam voor deze trui moest een beetje stoer zijn en ook heel erg lief. Ze moest warm zijn en ontwapenend. De naam van mijn laatste trui moest er eentje zijn waar ik warm van word, waar ik blij van word. Kortom, een naam die perfect past bij mijn mooie trui.
Ik kwam uiteindelijk uit bij de naam Janice. Apart, lief, stoer, warm, zacht, vrolijk… alles zit erin. Vanaf het moment dat deze naam in mijn gedachten kwam is er geen betere voor in de plaats gekomen. 

Op zondag 29 november, al best een poosje terug dus, trok ik mijn roze versie van Janice aan en ging samen met Wilke op pad. We reden naar Anderen, een mooi dorpje dichtbij Assen. Het was prachtig weer. Heerlijk koud met een zonnetje erbij, weer dat op mijn lijf geschreven is. We hadden er zin in. Lekker wandelen met het fototoestel in de hand, tenminste in Wilke zijn hand. We liepen lekker te lopen en onze ogen zochten de omgeving af naar mooie plekjes. Die vonden we. We hadden plezier, we maakten mooie foto’s en af en toe speelde ik alsof ik nog een klein meisje ben. Dat valt best nog tegen om zo lang je eigen gewicht te dragen met je armen! Maar goed, het was superleuk en daar gaat het toch om?

Halverwege de wandeling verruilde ik mijn roze trui voor de blauwe, de trui met de capuchon. Even de kiezen op elkaar, het was écht koud. We wandelden heerlijk verder en kletsten heel wat af terwijl we verder zochten naar nieuwe plekjes om te fotograferen. Het is hier zo mooi, geen enkele moeite! 

Is ze niet prachtig, deze Janice? En o, wat draagt ze heerlijk! Ze is echt een feestje om om je lijf te hebben. Ze gaf me heerlijk veel warmte tijdens de wandeling en ze is ook zo heerlijk zacht!!
Om je een compleet beeld van deze dame te geven zal ik je tenslotte nog wat detailfoto’s geven.

Ik ben meer dan blij met mijn nieuwe aanwinst. Hopelijk krijgen we nog een heleboel koude dagen waarop ze me warm kan houden. Heerlijk die winter! Zeker de koude dagen zonder neerslag en een heerlijk zonnetje. Nog even van genieten, voor we het weten wordt het weer voorjaar. Ook dat is weer supermooi, we boffen maar hier in Nederland. Voor elk wat wils!

Wil je Janice ook gaan haken? In het patroon vind je zowel de beschrijving van het vest met de kraag als van het vest met de capuchon. Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. De sluiting die ik gebruikte in het split op het voorpand kun je ook bij me bestellen. Deze vind je onder deze link.
Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. De trui vind je onder het kopje patronen bij de vesten en truien. De bontclip vind je onder het kopje accessoires.

Ik hoop heel veel van jullie versies van Janice tegen te komen via de mail, via Facebook, Instagram of misschien zelfs wel in het echt! Ik word daar altijd zo ontzettend blij van!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.