Een truitje haken in deze kleur is een wens die ik al jaren koester. Ineens  was ze daar. Geweldig, ik ben zó ontzettend blij met “mijn” Jacqueline!!

In 2003 kwam de film “How to lose a guy in 10 days” uit. Een heerlijke feel-good movie. Echt zo’n film waarbij je alle tranen, die er al veel te lang uit moeten, eens heerlijk kunt laten gaan. 
In de tijd dat ik nog aan het revalideren was voor mijn diabetes en het zowel in mijn hoofd als in mijn lijf één grote puinhoop was, deed ik het regelmatig. Even zo’n lekkere film in de DVD speler. Heerlijk genieten, even nergens aan denken, gewoon kijken en je mee laten slepen naar een andere wereld.
Tegenwoordig heb ik dat niet meer zo nodig. In mijn hoofd en in mijn lijf is alles een stuk rustiger en heb ik een ander wereldje waar ik helemaal mijn ei in kwijt kan: het kleine wereldje dat Lossen & Vasten heet. Het is een klein wereldje, maar toch wel een druk wereldje. Geen tijd meer voor films overdag.
Terug naar deze film. Ik zal jullie niet vermoeien met het hele verhaal. Dat slaat ook eigenlijk nergens op als je het uitgebreid gaat navertellen (dit schrijf ik met een grote glimlach om mijn mond). 
In ieder geval… de hoofdpersoon werkt als columniste voor een tijdschrift. Haar vriendin, die er ook werkt, is lichtelijk depressief van liefdesverdriet. Ze dreigt een vergadering te missen en de hoofdpersoon haalt haar samen met een collega van huis. Voor ze het pand verlaat trekt ze nog even ergens een truitje uit een rek en… je raadt het al, dit truitje heeft de kleur groen van mijn truitje Jacqueline! 
Sinds de eerste keer dat ik deze film zag (even een weetje over mij: ik kan een film die ik leuk vind film wel 50 keer bekijken) wilde ik al een trui in deze kleur. Sinds ik Lossen & Vasten heb wilde ik graag zo’n kleur truitje gaan haken.

Het kwam er niet van, steeds was er weer iets anders, of dacht ik er gewoon niet aan. Tot Scheepjes kwam met een nieuw garen: de Bamboo Soft. Toen ik de kleurenkaart bekeek zag ik dat ook “mijn” kleur groen ertussen zat! Geweldig, van dit garen zou ik mijn truitje gaan haken. Ik had al een idee voor een prachtig zomertruitje, tenminste dat was ze tot dan toe in mijn hoofd, dus ik kon ermee aan de slag.
Het garen werd besteld en bleef nog even liggen. Ik had het nog even te druk met andere dingen. Wel werkte ik in die tijd mijn idee uit tot een ontwerp. Zo kon ik op het moment dat ik tijd kreeg volop aan de slag! 

Ik begon te haken, uit te halen en weer opnieuw te haken. O, wat een fantastisch garen is dit. Het is zó lekker zacht! Het glanst ook een beetje. Een hele mooie zachte glans, het glimt niet. Ik genoot van het begin tot het einde. Wat was het ook ontzettend fijn om te zien dat mijn idee precies was wat ik hoopte dat het zou zijn. Alles klopte aan dit truitje. Tussendoor kon ik af en toe even passen en zien hoe ze steeds mooier werd. 
Afgelopen zaterdag was het zover. De laatste steek was gehaakt, de draad werd afgehecht. Jacqueline was van mij naald gekropen!!
De kleren die ik had uitgezocht om haar bij te dragen tijdens de fotografie lagen al klaar. Ik trok alles aan en we gingen ook meteen op pad. Dit zou voorlopig de laatste warme dag zijn en ik wilde erg graag zonnige foto’s.
Een paar dagen eerder hadden we in Zeijen een prachtig stukje natuur ontdekt. Hier staat ook een heel schattig molentje dat heel geschikt was voor de fotografie van dit truitje vonden wij.

Even genieten, maar nu aan het werk. Er moet gefotografeerd worden. Jullie willen natuurlijk Jacqueline wel eens zien!
Nou lieve mensen, hier is ze dan!!

Wat vind je ervan? Is ze goedgekeurd? 
Zelf zou ik, als ik er de tijd voor had, wel 10 van deze truitjes willen haken! Dat er tenminste nog één bij komt deze zomer is wel zeker. Het garen hiervoor ligt al klaar!

Wil je Jaqueline heel graag haken, maar een ander garen gebruiken? Dat kan natuurlijk! Ik ben vooral thuis in de garens van Scheepjes. Zij hebben nog een heleboel andere garens die geschikt zijn voor dit truitje. De Catona, de Cotton8, de Sunkissed, de Catona Denim… gehaakt van ál deze garens zal Jacqueline ook een prachtig truitje worden!

Heb je zin om te beginnen? Jeuken je handen al? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht.
Werkt de link niet helemaal zoals het hoort? Als je rechtstreeks naar mijn webshop www.lossenenvastenshop.nl gaat kom je er ook heel gemakkelijk.

Ik hoop dat je hebt genoten van het lezen van de blog! Ik wens je nog een hele fijne dag toe en heel veel haakplezier!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.