Isabelle, wat wilde ik haar ontzettend graag haken. Ik wilde nog één keer een nieuwe tas bij mijn oude winterjas…

Al zo’n vijf jaar loop ik in dezelfde winterjas. Ik heb al wel weer eens een nieuwe gekocht hoor! Zo kocht ik vorig jaar de jas waarbij ik de sjaal Beau en de muts Belle haakte. Dit vind ik ook nog steeds een leuke jas. 

Maar toch… Toch pak ik nog steeds, zonder er bij na te denken, mijn oude vertrouwde jas van de kapstok. Zij maakt nog steeds dat ik me mooi voel met haar om me heen. Dit gevoel heb ik vanaf het begin al gehad en ik ben bang dat dit ook altijd zal blijven.
Al begint ze ontzettend te pillen, al zie ik zelf ook wel dat de vorm er een beetje uit gaat, al wordt ze zelfs al wat minder warm, ik ben gewoon gehecht aan deze jas. Ik ben bang dat er echt gaten in moeten vallen wil ik haar weg kunnen doen. Het is wat, zo’n jas!
Met mijn heerlijke, stevige, roze winterstappers was ze helemaal mooi en met de roze handschoenen die ik er, nog net voor de winkels dicht gingen, bij kocht is ze helemaal (bijna) compleet.

Ik zet bijna hierboven dan wel tussen haakjes, maar eigenlijk kunnen die haakjes wel weg. Ze is compleet voor deze winter, maar toch nog niet helemaal. Ik wilde graag nog een tas bij mijn jas haken. Een mooie, grote, stevige tas. 
Tegenwoordig wandelen we wel eens naar de supermarkt. Even eruit, even in beweging en even een paar kleine boodschapjes doen. Ik doe ongeveer één keer in de twee weken echt veel boodschappen. Tussendoor, als ik iets kleins nodig heb of er gewoon even uit moet ga ik dan dus vaak, lopend of op de fiets, even naar de supermarkt in de wijk. 
Voor die kleine boodschapjes moet mijn nieuwe tas ook groot genoeg zijn. Ook wil ik er mijn haakspullen en mijn Verzamelmap voor de patronen in kwijt kunnen. Niet alles tegelijk natuurlijk, dan zou ik een tas zo groot als een vuilniszak moeten haken.
Ik wilde een lekkere stevige tas, dus koos ik voor de Chunky Monkey van Scheepjes, dit gaat een heerlijke, Chunky, winterse tas worden.

Het kiezen van kleuren was niet moeilijk. Dit zou het gaan worden. Bij de Kwantum vond ik een mooi stofje die ik als voering zou gebruiken. 
De voering is optioneel, het hoeft niet perse, maar ik vond het zelf wel erg leuk om erin te maken. In het patroon beschrijf ik ook duidelijk hoe ik dit gedaan heb.

Voor deze tas begon ik met het maken van een aantal tekeningen. Zo bepaalde ik hoe ik de vlakken op mijn tas wilde verdelen, welke steken ik wilde gebruiken en welke kleuren waar zouden komen.
Nadat ik hier eenmaal uit was pakte ik de eerste 2 bolletjes garen en begon te haken. Het was heerlijk om te haken aan deze tas. Weer eens een keer niet van die grote lappen op mijn schoot, maar kleinere delen die samen een tas zouden worden. Het was ook leuk om steeds dichter bij het eindresultaat te komen, omdat ik haar zó graag wilde gaan gebruiken!

Stukje bij beetje vorderde mijn tas. Af en toe was hetgeen ik had getekend in het echt minder mooi dan de tekening me liet denken. Dat betekende dus uithalen, iets anders bedenken en uitproberen. 
Ondertussen dacht ik na over de naam. Deze tas werd stoer door het zwart erin en lief door de combinatie met roze. Ze is lekker robuust, maar ook wel weer heerlijk sierlijk. Ze moest een naam krijgen die bij al deze eigenschappen past. Die naam vond ik in Isabelle. Ik vond de naam, net als de tas, ook lekker eigenwijs. Ook lekker bijzonder. Ja, Isabelle moest het worden!

Nadat de laatste draad was afgehecht en ook de voering erin was gemaakt, bekeek ik mijn tas met heel erg veel plezier! Dit was wat ik wilde en had gekregen. Dit was de tas waar ik deze winter heel erg veel plezier aan zou beleven.

Ik trok mijn oude winterjas aan en hing de tas over mijn schouder. Wow, het is werkelijk perfect. Deze tas doet iets met mij, maar ook met mijn jas! 
Ze maakt mijn oude winterjas weer nieuw, deze Isabelle. Ik ben zo blij met haar!

Ik pakte mijn fototoestel en raapte wat spulletjes bij elkaar en besloot dan ook maar meteen de fotografie te doen. Gewoon achter ons huis, lekker dichtbij.
Hier is ze dan, mijn nieuwe tas, mijn Isabelle!

O, en kijk hoeveel er ook echt in past! Hier heb ik mijn eigen map erin gedaan, mijn haaketui, 2 dikke bollen garen en ook nog mijn prachtige schaar. Nog steeds is de tas niet vol. Hoe geweldig is dit?? Prachtig toch ook hè, al dat roze bij elkaar?

Wat is ze mooi hè? Ben je het met me eens? Ook dit jaar zal ik de hele winter mijn mooie winterjas weer kunnen dragen. Deze tas heeft haar opnieuw bijzonder gemaakt. Een heerlijk gevoel!

Wil je Isabelle ook graag haken? Ben je net zo enthousiast over haar als ik?
Je kunt het patroon vinden in mijn  winkeltje. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht.
De tassenvoetjes die ik gebruikte vind je hier. Ik gebruikte 5 voetjes van 20 mm. De magneetsluiting die ik gebruikte vind je hier.
Werkt de link niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvasten.nl
Het patroon vind je onder het kopje patronen bij de tassen. De magneetsluiting onder de knopen en de tassenvoetjes onder de accessoires.

Ik hoop dat je veel plezier zult hebben van het haken en dat je een geweldige tas aan Isabelle zult hebben!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.