Het licht van de zon

03 maart 2015

Heel voorzichtig komt de zon door mijn ramen naar binnen. Als ik in het uiterste hoekje van de bank kruip, schijnt het licht van de zon net op mijn schouders en armen. Héérlijk! Ik weet het, het is nog geen zomer. We moeten nog even geduld hebben, maar toch…..

Ik zie het plantenbakje, met daarin een uitbundig bloeiende Hyacint, op mijn tuintafel staan. De zon pakt nog net de topjes van haar bloemen mee! Dit is mooi! Hoeveel mooier wordt alles als het licht erop schijnt!
De thermometer verteld me dat het nog maar 2 graden is. Ik weet het, dat is koud. Al kan ik dat hier, vanaf mijn heerlijke plekje op de bank, maar moeilijk geloven! Even kijken vanuit het slaapkamerraam boven. Een flinterdun laagje ijs ligt op het dak. Het is echt koud dus! Maar ook vanuit hier probeert het zonnetje me naar buiten te lokken.

2015-03-03 09.38.38

Ik loop nog rond in mijn joggingbroek, maar toch ga ik maar even naar buiten. Even kijken of ik dat prachtige plaatje op beeld kan vangen!

Had ik nu mijn jas maar even aan gedaan! Het is koud en ook de tuin schreeuwt me toe dat het nog lang geen zomer is. De eend-gieter ligt nog op zijn rug in het zand, de potjes, kruikjes en alles dat onze tuin straks op gaat vrolijken ligt er nog maar grauw bij. Het vogelhuisje is nog leeg… Nee, het is zelfs nog geen lente!

Maar toch…

Kijk die mooie blauwe lucht toch eens! Voel door de kou heen die zonnestralen op je lijf en kijk!!!

Hoe prachtig die kleuren! Zonder de zon op dit plantje is alles één kleur groen en één kleur paars. En nu, nu de zon en de schaduw samen gaan spelen…kijk dan toch!!

Ik word koud, ik ga naar binnen…
Vlakbij de achterdeur, nog net voor ik naar binnen loop, zie ik dat de Hortensia haar blaadjes naar buiten probeert te persen. Ja, het gaat echt wel gebeuren, het is echt waar, heel binnenkort wordt het lente. De natuur is zich aan het voorbereiden…

2015-03-03 08.57.10

Binnengekomen neem ik een warme kop koffie en pak mijn haakwerkje. De natuur inspireert… In mijn heerlijke, warme huiskamer zit ik in het hoekje van de bank te haken.
Ik ben dankbaar…

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.