Naast ons gezin en mijn werk ben ik op dit moment erg druk met het voorbereiden van de Cal. Gelukkig bezorgt dit me heel wat “Happy Moments”!

Ik heb het er maar druk mee. De Cal die op 12 april gaat starten neemt een hoop van mijn tijd in beslag. Het maken van de Facebook-berichtjes, het schrijven van blogs, het bestellen van garen, de fotografie, het in elkaar zetten van dozen en alles wat er nog meer bij komt kijken kost veel tijd en energie. Gelukkig vind ik het allemaal superleuk en meer dan de moeite waard.
Af en toe is het natuurlijk ook wel een beetje spannend. Hoe zal het gaan verlopen? Gaat deze Cal jullie en mij echt zoveel “Happy Moments” geven als ik heb beloofd? Ik denk het wel, de deken zelf is heerlijk om te haken. Lekker veel afwisseling, maar ook een heerlijk ritme en terugkomende steken. Ontspannen haken met een prachtige deken als resultaat. Ik hoop op een gezellige tijd samen in de Facebook groep, hier zijn we samen verantwoordelijk voor. Kortom, aan de voorbereiding zal het niet liggen. Ik ben er bijna klaar voor. Vanaf 12 april tot en met 31 mei gaan we er samen tegenaan. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Vandaag komt het grootste gedeelte van het garen binnen. Ik hoop maar dat mijn atelier groot genoeg is om al die dozen een plek te kunnen geven. Over een paar weekjes komt de rest en kunnen we hier beginnen met het inpakken en verzenden van de dozen die voor jullie zijn bestemd. Eindelijk kan je dan de inhoud zien, ruiken en voelen. Eindelijk heb je dan echt het gevoel dat er schot in zit. En weer een paar daagjes daarna kun je het eerste patroon gaan bestellen. Dan is het allemaal echt en kun je je haaknaald in je hand nemen. Joepie!!

Vanochtend heb ik mijn beide dames tevoorschijn gehaald voor toch nog even weer wat nieuwe foto’s. Wat blijven het toch prachtige dekens. Ik ben nog steeds zo ontzettend blij met ze! Het lijkt me geweldig om nog meer van deze mooie dames te gaan ontmoeten via de mail, Facebook of de app!! Ik kan bijna niet meer wachten om al die steeds groter wordende dekens te zien. Hier nog even een paar nieuwe fotootjes van mijn twee exemplaren. 

Zijn ze niet geweldig mooi? Wil je straks graag meehaken in één van deze twee kleuren? Je kunt het pakket nog steeds bij me bestellen. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Als de link niet werkt zoals het hoort kun je ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt het onder het kopje “Garenpakket “Happy Moments”. Bestel je het pakket bij mij, dan krijg je deze prachtige map voor het patroon er helemaal gratis bij. De verkoopprijs hiervan is €9,95.

En tenslotte heb ik nog bedacht dat je naast het pakket, waarvan ik de verzendkosten betaal, en de map voor het patroon nóg een kleinigheidje van me krijgt. Je krijgt namelijk ook nog eens het originele label van Lossen & Vasten en een kartonnetje Eucalan van me. Dit is een heerlijk handwasmiddel waarmee je je deken even kunt uitspoelen na het haken. Ze wordt hiervan niet normaal zacht en krijgt een verrukkelijke geur.

Nou, leuker kan ik het echt niet meer voor je maken. Zorg dat je op tijd bent met het bestellen, want er is een echt OP = OP. Ik heb voor mezelf, uit zelfbescherming, een maximaal aantal pakketten bedacht en hier ga ik echt niet van afwijken.

Ik zal nog even op een rijtje zetten wat ik nu al allemaal kwijt wil over de deken die je gaat haken. Hiermee zullen, denk ik, ook de meeste vragen die me worden gesteld wel beantwoord worden.
-De deken heb ik voor het overgrote deel gehaakt met de Colour Crafter van Scheepjes. Dit is dus ook het garen dat je in je pakket zult aantreffen.
-Ik haakte mijn deken zelf met haaknaald nummer 4 en 4,5. Bij het eerste deel van het patroon zal ook een “Voor je begint”, met de nodige informatie en een patroontje voor een proeflapje zitten. Door het haken van dit proeflapje van 10 bij 10 centimeter kun je zien of jouw hand van haken hetzelfde is als die van mij. Wordt je lapje groter dan kun je, om op dezelfde afmetingen uit te komen als ik, een kleinere haaknaald nemen. Wordt je lapje kleiner dan kun je kiezen voor een grotere haaknaald. Dit proeflapje is ook belangrijk om zeker te weten of je genoeg hebt aan het aantal bollen garen dat ik gebruikte.
-De afmeting van mijn deken is 125 x 190 centimeter.
-Om mee te mogen doen met deze Cal hoef je alleen maar te houden van haken. Welk garen je gebruikt en in welke kleur je je deken haakt mag je helemaal zelf bepalen.
-Het garenpakket in de kleuren die ik gebruikte kun je nu al bij mij in mijn winkeltje bestellen. De patronenmap die onze schoondochter hiervoor ontwierp krijg je er helemaal gratis bij. Ook de verzendkosten van dit pakket betaal ik voor je.
Wil je niet het pakket, maar wel de map bestellen? Dit kan ook. Deze map kost €9,95 exclusief verzendkosten.
-De patronen worden vanaf 12 april iedere woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 in mijn online winkeltje geplaatst. Vanaf dan kun je dus steeds weer een nieuw deel van het patroon bestellen. Ze kosten €1,50 per deel.

Volgens mij was dat het wel ongeveer. Mochten er nog meer dingen in me op komen dan horen jullie dit van me!

Ik hoop dat we met heel veel mensen deze dekens gaan haken. Ik hoop ook dat dit heel veel mooie, dierbare, ontspannen momenten zal gaan opleveren voor ieder persoonlijk.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel weer terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.