Hannah is precies wat de titel van deze blog al zegt. Ze is ideaal om bij je te hebben, je kunt er een hoop in meenemen. Daarnaast trek je veel aandacht met haar op je rug… ze is prachtig!!

Voor de herfst wilde ik graag een rugtas haken. Ideaal voor een lange boswandeling! Zo’n heerlijke tas waarin je makkelijk een flesje drinken en een zakje noten mee kunt nemen naast je portemonnee, je zakdoekjes en je telefoon. Daarnaast wilde ik een rugtas die er mooi uit zou zien, zodat ze ook geschikt zou zijn om mee naar de winkels of de bioscoop te gaan om maar iets te noemen. Praktisch en prachtig, daar ging ik voor!

Het garen had ik al gekozen. Deze tas zou ik maken van de Chunky Monkey van Scheepjes. Lekker robuust en een echte herfstachtige uitstraling. Dit garen is ook lekker sterk, het kan wat hebben en dat is precies wat ik wilde.
Ik kon weer kleuren kiezen, een heerlijk werkje vind ik dit. Ik strooide mijn megagrote wijnglas vol met gehaakte rondjes van de Colour Crafter op de grond. Ik legde groepjes bij elkaar en begon ermee te schuiven om zo de mooiste kleurtjes voor deze tas bij elkaar te zoeken. De Chunky Monkey heeft precies dezelfde kleuren en kleurnummers als de Colour Crafter, dus dat is echt ideaal kleuren kiezen voor mij. Ik koos uiteindelijk voor de kleuren 1005, 1824 en 1009. Volgens mij is dit perfect voor een stoere rugtas. Later combineerde ik dit nog met een mooie kleur van de Stonewashed XL om het geheel wat rust te geven.

Ik bestelde het garen en maakte vast wat tekeningetjes. Ik bedacht wat ik wilde en hoe ik dit al hakend voor elkaar zou krijgen. Op de laatste vraag is voor mij altijd maar één oplossing… gewoon beginnen!
En dat deed ik. Ik haakte een mooie, dikke achterkant, want dat vind ik erg belangrijk. Een rugtas moet lekker stevig tegen je rug “leunen”. Daarnaast wilde ik dat de voorkant wat groter uit zou vallen, want ik wil het één en ander mee kunnen nemen. En tenslotte moeten alle onderdelen goed op elkaar passen en daarvoor moet je aan het ontwerpen. Zó leuk, dat vak van mij!
Onder het genot van vele kopjes koffie, thee en warme chocomel kwam er langzaam maar zeker een prachtige tas onder mijn handen vandaan. Ik was meer dan tevreden. Ze was al mooi zonder de onderdelen die haar nóg mooier zouden maken…. de accessoires.

Ik nam een diepe duik in de collectie van de groothandel waar ik mijn spulletjes altijd inkoop. O, wat is dát ook een leuk werkje: accessoires uitzoeken die mijn creatie nóg mooier maken.
Ik vond een prachtig stofje voor de voering, een hele mooie sluiting voor op de voorkant, bijpassende tassenvoetjes en D-ringen en ook nog een magneetsluiting die ervoor zorgt dat niemand bij de spulletjes kan komen die je in je tas opbergt. Ik was blij en bestelde het allemaal dan ook meteen!
Nadat ik alles had binnengekregen kon ik mijn rugtas afmaken. Ondertussen bedacht ik een mooie naam voor mijn nieuwste project. 
Deze naam moest passen bij mijn rugtas, bij de kleuren én bij het seizoen. Uiteindelijk kwam ik bij de naam Hannah uit en daar bleef ik ook bij. Niets dat beter zou passen bij deze tas!
Hannah, mijn praktische, prachtige rugtas! Perfect toch?

Nadat ze helemaal klaar was kon ik niet meer wachten tot de dag van de fotografie. Wilke had iets leuks bedacht: voor deze tas is de orchideeënhoeve in Luttelgeest de perfecte plek. We bestelden de kaartjes en gingen, samen met mijn Hannah, er naartoe.

We gingen naar binnen en vanaf de eerste minuut keken we onze ogen uit. Prachtige planten, vogels, vlinders, waterpartijen, vissen en zelfs aapjes! Echt een middagje uit!

Het was allemaal geweldig, maar we wisten natuurlijk ook heel goed waarom we er eigenlijk waren… we moesten foto’s maken van Hannah! Deze dame brandde op mijn rug en daar gingen we. Kijk en bewonder!

Had ik gelijk? Is ze niet precies wat de titel van deze blog al zegt? Een praktische, prachtige tas! Ik ben echt superblij met Hannah! Ze is een rugtas die een hoop wandelingen met me zal gaan maken.

Wil jij Hannah ook graag gaan haken? Je vindt het patroon in mijn winkeltje. Via deze link kom je meteen op de goede plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan . Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Ze staat onder het kopje “Tassen”.

Ik hoop dat je net zoveel plezier zult hebben van het haken als ik. Dat je haar ook met net zoveel plezier zult gebruiken als ik. 
Geniet ervan!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.