Mam, kan jij dit ook maken? Ik kijk naar een foto van een pannenlap die al jaren geleden door iemand is gehaakt. Ja hoor, natuurlijk kan ik dat, hoezo? Nou, het lijkt me wel handig om die te hebben… Ik ging meteen aan de slag!

Wat een heerlijk vakantie-projectje was dit! Heerlijk klein op je schoot, niet moeilijk en in een steek waar je niet teveel bij na hoeft te denken. Ik ontwierp deze pannenlappen met stokjes en samengehaakte stokjes. Ideaal! Verder tellen dan 20 was niet nodig, dus tijdens een gesprekje en het tv kijken kon ik gewoon doorhaken.

Ik begon met een proef(pannen)lap. Op het moment dat ik naar de foto keek op de telefoon van onze zoon, wist ik gelijk hoe ik dit aan wilde pakken. Het ging dan ook allemaal in één keer goed. Het eerste exemplaar werd meteen goedgekeurd en de kleuren werden uitgezocht. Er moest één setje komen in  groen met zwart en één setje in rood met zwart.
Mama begon te haken. Haken is een bezigheid waar ik denk ik nooit op uitgekeken raak. Ik kan me niet voorstellen dat ik het ooit zat zal worden. Op het moment dat ik iets voor één van mijn kinderen mag maken wordt het nóg eens tien keer zo leuk!
Nadat de lappen klaar waren naaide ik op één van de twee een uiltje om hem nog iets op te vrolijken. Ook dit werd erg gewaardeerd. Geweldig is dat.

Heerlijk is het om te werken aan een projectje als deze. Het idee werd me in de schoot geworpen. Door de eenvoud van het project hoefde ik niet lang na te denken over het patroon en ik kon er heerlijk aan werken in de tuin en tijdens het tv kijken. Totale ontspanning dus! En als de ontvangers er dan ook nog zo blij mee zijn is het helemaal geweldig en kun je mij niet blijer krijgen.

Uiteindelijk kon ik het niet laten om toch ook nog een set voor mezelf te maken en zocht de kleuren uit die goed bij mijn spulletjes in de keuken zouden passen.

Roze, wit en rood werden de kleuren van mijn eigen pannenlappen. Het accentje hierop werd een hartje met bloemetjes, hoe kan het ook anders?

Deze pannenlappen kon ik ook echt gaan gebruiken, ik moet zeggen, ze zijn de test goed doorgekomen. Doordat ik ze heb gehaakt met een dubbele draad katoen, beschermen ze mijn handen goed tegen de hitte van de pan en de stoom die eruit komt.

Drie setjes pannenlappen en drie blije mensen. Het was een superleuk projectje om mee bezig te zijn!
Wil je deze pannenlappen ook gaan maken? Je kunt het patroon hier gratis downloaden. Ik hoop dat je net zoveel plezier hebt van het haken ervan als ik en dat ook het gebruik ervan maakt dat je ze nóg mooier gaat vinden!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.